Autor
|
Wtek: ŻO w kontekście treningu biegowego 50-100km tygodniowo. (Przeczytany 138859 razy)
|
Gavroche
|
Dzięki, czytałem wcześniej i wiem od jego dobrego kolegi z którym Michał biegał, że stosowali dietę ketogeniczą, także tłuszczową ale jednak myślę i chciałbym optymalną dostosować Nie, nie lepiej stosuj "dietę ketogeniczną", bo optymalna to się nazywało ale pięćdziesiąt lat temu, do tego dieta polega na maszynach jądrowych na pustyni i odrastaniu łysym włosów. Teraz jest "ketogeniczna" w modzie i tego się trzymać. Wyjaśniłbym o co chodzi, ale już nie potrafię. Ale tu rozprawiają, że nie ma się co podniecać tą "optymalną", bo ketogeniczna to jej plagiat. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3133.msg578863#msg578863 - a nawet ten co zaleca gram białka roślinnego i olej ponoć w latach dwudziestych jest "prekursorem", problem w tym, że to nie Dieta Optymalna, a dieta ketogenna właśnie. Do tego rodzaju zakwaszania ludzi nic nie mam. Natomiast Doktor dokładnie opisał jak pozbyć się smrodu acetonu w moczu. Tylko pewnie się nie wyczytało niestety dlatego sikanie po palcach odchodzi, choć nic się z tym nie da zrobić, bo tak cuchnąć musi na "diecie ketogennej", póki nie splagiatują od Doktora, jak się tego pozbyć. Tak się zastanawiam, jak przy gramie na kilo białka roślinnego może być 10-15 gramów węglowodanów na dzień?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
A to zależy czy z marchewki, zboża, motylkowych, czy jeszcze czegoś innego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Soja z liwą świetnie się komponuje dla ketogeników.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Perfekcyjne są też wszelkie kiełki, sałatka z pokrzywy, mniszka, idealna jest też sałatka z Lucyny dla pijanych oliwę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam nieco inne info, za Wiki: Posiłki często składają się z czterech składników: ciężkiej bitej śmietany, żywność bogata w białko (zazwyczaj mięso), owoc lub warzywo i tłuszcz, taki jak masło, olej roślinny lub majonez. Dozwolone są tylko owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów, z wyłączeniem bananów, ziemniaków, groszku i kukurydzy Jest tam też ładna tabelka i też kreśli inną wizję. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ketogenic_diet
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wczoraj wyczytałem na tym forum ze Ketogeniczna, to to samo co DO.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dieta ketogeniczna też jest Dietą Optymalną, mieści się w jej zaleceniach... O tutaj
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja mam nieco inne info, za Wiki:
No wypisz wymaluj - Dieta Optymalną lekko modyfikowana, to po pierwsze, po drugie, wiesz co proponował gostek w latach dwudziestych poprzedniego wieku?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dieta ketogeniczna też jest Dietą Optymalną, mieści się w jej zaleceniach... O tutaj I to jest to.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam nieco inne info, za Wiki:
No wypisz wymaluj - Dieta Optymalną lekko modyfikowana, to po pierwsze, po drugie, wiesz co proponował gostek w latach dwudziestych poprzedniego wieku? Nie wiem, nie mogę tej pierwotnej wersji znaleźć. Ale mniemam, że nie było wtedy takiego strachu przed żywnością odzwierzęcą.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To kto w końcu jako pierwszy zaproponował i opracował? I dlaczego tak skrzętnie się to ukrywa?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To kto w końcu jako pierwszy zaproponował i opracował? I dlaczego tak skrzętnie się to ukrywa?
To bez znaczenia, ważne, że działa. Czy On jest grzesznikiem, tego nie wiem. Jedno wiem: byłem niewidomy, a teraz widzę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, bez znaczenia, nawet jak to własny Rodzic opracował, bo mnie to rybka.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nic nie poradzę, że się upierasz na DO=keto. Bo keto ewidentnie jest starsza. Chyba, że Internety kłamią.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Może "podłość" - choć to za delikatnie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja to bym mógł przeprowadzić dalsze badania , ale... Np. wątek tego Rollo można zbadać bo to było z kolejny wiek wcześniej. Żeby aby nie wyrollował nikogo. Ale jak cuś to pewnie patenty i tak wygasły już.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Histeryzujesz, ale rozumiem uzasadnione emocjonalne podejście. Twojemu tacie nic nie umniejsza, tylko nie ma co zaklinać rzeczywistości. Czy twórca pierwszego samolotu jest mniej zasłużony przez to, że użył w nim koła, które wynalazł kto inny, przed nim?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|