|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A i jeszcze rada dla "Stanleyrydel" - ponieważ nie zajmuję się już dietetyką, nie ma co liczyć, że będę cokolwiek wyjaśniał, dlatego z pytaniami najlepiej kierować się na: www.smalcownia.pl - może zechcą coś podpowiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
No to jeszcze linka ... http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=717(...) Gdy wątroba nie musi wytwarzać glukozy, może dostarczyć najlepszą energię dla mózgu i serca i nie musi wytwarzać ciał ketonowych. Wątroba nie musi wytwarzać glukozy, gdy ta glukoza będzie dostarczana w pokarmie. Trzeba jej zjadać tyle, aby nie było ciał ketonowych, są one wydalane z moczem i oznaczane krzyżykami od 1 do 4. Gdy mimo wszystko w moczu pojawią się, trzeba dodatkowo zjeść 10 - 15 g węglowodanów, a szybko ciała ketonowe znikną. Jeden krzyżyk może być, ale więcej być nie powinno. Spożycie węglowodanów na dobę powinno wynosić ok. 0,8 g /kg wagi ciała, ale mogą być indywidualne różnice w zapotrzebowaniu. (...)
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I to jest właśnie Wiedza, a nie "ketoformuła4es" (spróbuj spieprzyć sobie sam(a))! Ale to już nie moja bajka.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ok, pas. Może być formuła 2s " to pass on a baton to the next runner "
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Zapomniałem wyjaśnić jakby co, że jestem abstynentem, bo alkoholika i nie tylko też ze mnie robili!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja to nawet dawałem prądy na raka jelita grubego, niesprawnym aparatem. Optymalne stado ma moc twórczą, to trzeba im przyznać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najważniejsze, że to "wszystko przez ketodjetyję" tera...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Co roku nowy hit
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I bardzo dobrze, byle tantiem nie trzeba było płacić, a kasiorkę na własne konto tylko trzepać. A najdziwniejsze, że dostali za darmo, a jeszcze pretensje są.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Nie dość, że doszukujesz się wartości literackich w książce Tuska, to jeszcze ketokocura oglądasz? Mistrz. Wstydziłdym się przyznać...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A i jeszcze - niech gostek sobie porówna (na pubmed dla przykładu) różnicę poziomu glukozy w tętnicach i żyłach mózgowych na ketoformule nim zacznie twierdzić, że jest wyłącznie na haju ketonowym, aby mu kto nie rzucił, że głupstwa opowiada.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dlatego tylko Doktor Kwaśniewski... KONIEC!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No nie wytrzymałem! Dlatego dla ketoformułowiczów: "Wzrost wskaźnika glukagon/insulina (przy zbyt niskiej podaży węglowodanów w diecie lub wymuszony głodówką - mój dopisek) pobudza glukoneogenezę i hamuje glikolizę. W mięśniach kortyzol wyzwala rozpad białek, a uwolnione aminokwasy (głównie alanina i glutamina) są wykorzystywane w procesie glukoneogenezy." A co mi tam, żeby nie było, że nie ostrzegałem przed plecieniem ketobzdur. Przypominam, że głównym regulatorem dla szlaku pentozofosforanowego jest G6PD wpływający na dostępność cytozolową NADPH 2, ale nie wiem, czy ketokoty dostrzegą jakieś powiązanie. Jeśli nie to trudno, tłumaczyć nie będę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|