Jarek
Go
|
Tyle piszesz o sprawiedliwości to liczyłem że będziesz Czerniaka wpierać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Licz na siebie, a ode mnie z daleka...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A co Ty słoneczko taka dziś nerwowa?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żadne słoneczko dla Ciebie, odczepić się miałeś, dość tego. Już cicho nie będę. Możesz sobie nowy obiekt zaczepek szukać... Pewnie szybciej Ci się zrewanżują niż ja...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mądrze i odważnie mówi o lekarzach, o dezinformacji szczepionkowej, o zakłamanej historii Polski... i nie tylko...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dobrze się słucha, zaraz przełączę to na TV.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ważne, że są tacy lekarze, co im się chce zawalczyć o chorych, a nie dla świętego spokoju wykańczać zgodnie z "procedurą".
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dobrze się słucha Ważne, że są tacy lekarze Czyli jednak da się dostrzegać rzeczy wspólne, a nie różnice w (poglądach/rozłożeniu_akcentów). Gość musi mieć fajnych znajomych, jak liczy, że taki przekaz jeszcze do kogoś dotrze, może być, że ma znajomych co sobie nie migają do oczu wybraną "połową" mediów na okrągło.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czyli jednak da się dostrzegać rzeczy wspólne, a nie różnice w (poglądach/rozłożeniu_akcentów).
A to zależy od stopnia fanatyzmu raczej.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale oni raczej są posłuszni i nie walczą z systemem... Polacy mają buntowniczą naturę. Chyba historia tego nas nauczyła... albo geny...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niemcy są dużo bardziej zdeterminowani do zmian niż Polacy, gdy im źle i siedzenia cicho, gdy mają dobrobyt. A tu jak tylko starcza na chleb z masłem zamiast margaryny i szynkę zamiast salcesonu, to by się chciało jeszcze lepiej mieć, ale nie własną pracą niestety, tylko "komunizmem państwowym". Dlatego nic nie będzie an z tego kraju, ani z tego narodu, bo "zawsze jest źle".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
E tam. Ja nie narzekam. A jak porównam czasu komuny do obecnych, to wręcz podziwiam...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dlatego nic nie będzie an z tego kraju, ani z tego narodu, bo "zawsze jest źle". Ani cienia narzekania.
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
E tam. Ja nie narzekam. A jak porównam czasu komuny do obecnych, to wręcz podziwiam... Za komuny sie zylo o wiele lepiej niz za sanacji
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dlatego nic nie będzie an z tego kraju, ani z tego narodu, bo "zawsze jest źle". Ani cienia narzekania. Jasne, to nic osobistego, tylko wnioski ze smutnej historii.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
E tam. Ja nie narzekam. A jak porównam czasu komuny do obecnych, to wręcz podziwiam... Za komuny sie zylo o wiele lepiej niz za sanacji Znaczy jeszcze więcej socjalizmu na przejściowe kłopoty ustroju ?????? ...Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!... Stefan Kisielewski
|
|
|
|
|
|
|
|