Autor
|
Wtek: Masło (Przeczytany 441480 razy)
|
administ
Go
|
 |
Odp: Masło
« Odpowiedz #1200 : 2018-12-26, 18:25:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
 |
« Odpowiedz #1201 : 2018-12-26, 18:34:22 » |
|
Ten drugi... 
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
 |
« Odpowiedz #1202 : 2018-12-26, 18:36:14 » |
|
To który jest w końcu ten "zły" Zły to jest zawsze ten co go jest w nadmiarze. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
 |
« Odpowiedz #1206 : 2018-12-26, 19:42:18 » |
|
"ZŁY" jest ten co wyciska "ŁZY". Jasne, ale jakoś bajka "o złym cholesterolu i zabójczych nasyconych tłuszczach zwierzęcych" kiepsko zaczyna działać!  No i do tego te frukty, co nie są już pełne witamin, ale morderczej fruktozy, co już nie krzepi...  No i ta dieta Kowalskiego, od "dobrego" i "złego" cholesterolu - jak cholesterol jedzie z wątroby na obwód tirem to jest ten zły, a jak wraca autobusem, to jest ten "dobry" - nie wydaje się kretyńskie takie rozróżnienie?  Ale tak to jest jak się infantylnie upraszcza, to czego rozum pojąć nie potrafi... Cosik mi się kołacze po głowie, że Doktor w którejś z "Odpowiedzi na listy" użył w powyższym transporcie w organizmie frakcji cholesterolowych (HDL, LDL) porównania do śmieciarki i sprzątarki(szprzątaczki). Ale nie mam przy sobie żródła drukowanego aby odszukać i przytoczyć odpowiedni cytat. Poprawcie, jeśli mam złe skojarzenie.  Znalazłem to czego szukałem. CYTAT z Odpowiedzi na listy cz. 3 (fioletowa okładka grzbietu) str. 9 : "...Mówiąc obrazowo: HDL jest dobry, ponieważ każda jego cząsteczka to "sprzątarka" - maszyna sprzątająca organizm z nadmiaru cholesterolu - a LDL jest zły, gdyż każda jego jego cząsteczka to "śmieciarka" - zaśmiecająca organizm nadmiarem cholrsterolu...."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
 |
« Odpowiedz #1207 : 2018-12-26, 20:07:29 » |
|
Doktor tak pięknie tłumaczy, że nawet gimnazjalista powinien skumać. 
|
|
|
|
|
|
|
|
 |