Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Ale wiara jest konieczna dla ludzi pracujących na roli czy innych tyrających do bólu. Kto utuli do snu po mordędze dnia powszedniego, da wytchnienie w niedzielę i nadzieję na obfite plony? Brak myślenia i trosk, bo "pokładamy wszystko w Bogu" też ma swoje zalety. No i obietnica, że 'ostani będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi". Im gorzej masz przesrane, tym bardziej dziękuj Bogu, a po śmierci będziesz naprawdę szczęśliwy. Genialne i straszne zarazem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Żadna książka Doktora nie ma 594 stron, chyba że o czymś nie wiem! Tak, tak, to nie od Doktora. Przepraszam, nie miałam możliwości sprawdzenia. Mam podejrzenie ale już cicho siedzę. Mam ciche podejrzenie, że podejrzana jest ta Twoja Zofio cisza przed nastaniem ciszy wyborczej. Nie bądź leming daj tytuł źródła pytającemu Octaver.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Żadna książka Doktora nie ma 594 stron, chyba że o czymś nie wiem! Tak, tak, to nie od Doktora. Przepraszam, nie miałam możliwości sprawdzenia. Mam podejrzenie ale już cicho siedzę. Mam ciche podejrzenie, że podejrzana jest ta Twoja Zofio cisza przed nastaniem ciszy wyborczej. Nie bądź leming daj tytuł źródła pytającemu Octaver. " Optymalny świat". Nie mam w posiadaniu, przeczytałam.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Dobry uczynek zrobiłaś. Zdradziłaś tytuł i chomiki.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Dobry uczynek zrobiłaś. Zdradziłaś tytuł i chomiki. Jakie chomiki!?
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Czy czytanie pożyczonej książki to Chomiki_
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Taki żarcik-przenośnia, widać nieudany. Moja wina. Nie miej urazy do mnie. Chomikowanie to kompulsywne gromadzenie rzeczy na zasadzie może się kiedyś przydać, czyli na "święte nigdy". Skoro uznałaś Zofio, że nie zakupisz książki, więc nie wpisujesz się w schemat gromadzenia rzeczy Ci nieprzydatnych na stałe To odwrotnie niż ja. Więc to ja wypełniam funkcję chomika książek. Słowo: leming (wg Wikipedii to gryzoń z podgromady karczowników i rodziny chomikowatych) też ma wiele znaczeń ludzkich i też pewnie nie przynależy do Ciebie, bo uczynnie podzieliłaś się tytułem książki z użytkownikami (a nie zachomikowałaś dl siebie tylko).
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Taki żarcik-przenośnia, widać nieudany. Moja wina. Nie miej urazy do mnie. Chomikowanie to kompulsywne gromadzenie rzeczy na zasadzie może się kiedyś przydać, czyli na "święte nigdy". Skoro uznałaś Zofio, że nie zakupisz książki, więc nie wpisujesz się w schemat gromadzenia rzeczy Ci nieprzydatnych na stałe To odwrotnie niż ja. Więc to ja wypełniam funkcję chomika książek. Słowo: leming (wg Wikipedii to gryzoń z podgromady karczowników i rodziny chomikowatych) też ma wiele znaczeń ludzkich i też pewnie nie przynależy do Ciebie, bo uczynnie podzieliłaś się tytułem książki z użytkownikami (a nie zachomikowałaś dl siebie tylko). Do lemingów politycznych nie należę.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Fantazja. Kościół z własnymi wartościami, ale sprzecznymi z Dekalogiem.
|
|
|
|
|
|
|
franc99
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Pewnie takie nawiedzeńce nie kumają co się do nich mówi, próbując zbawić innch w swojej jedynie słusznej misji? Bo chyba nie zrozumiałeś delikatnych aluzji pod swoim adresem. Chcesz usłyszeć nieprzyjemne, typowo męskie słowo pod swoim adresem, czy o co ci chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z drugiej strony, ma swój temat i tu sobie lepi, co go interesuje... Różnorodność, czy jakoś tak.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
To fakt i w temacie wyraźnie określonym - jak kogo nie interesuje, to nie zajrzy przecież.
|
|
|
|
|
|
|
EWA
Go
|
Filozofia, pewnie tak [?], ale nomenklatura nie do przyjęcia. Nie trafi do tych, do których próbuje przemawiać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to na sikorki, więc chętnie i czwarte pomęczę.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Z drugiej strony, ma swój temat i tu sobie lepi, co go interesuje... Różnorodność, czy jakoś tak. W sumie tak, tylko ja walczę, żeby na foruma wchodziło jak najwięcej ludzi. Bo ostatnio skargi były, że mały ruch jest No i wątek się ożywił
|
|
|
|
|
|
|
|