|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Perfekcyjne, pod warunkiem, że cały czas się nie siedzi na siedzisku!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba wycofam się z tego wątku, bo jego założyciel tylko wkleja informacje, tak jakby nie był zdolny do samodzielnego myślenia. Pozostali to trolle. Wklejają tylko uśmieszki i nie mają nic do powiedzenia.
Czym się różni biblijne chrześcijaństwo od nie biblijnego? Chyba niczym. A jaka jest różnica pomiędzy Bogiem religijnym, a nie religijnym. A no taka, że o tym drugim nikt nie słyszał. Dlatego gdy mowa o Bogu, to dyskusja schodzi na religie. A to są dwie zupełnie sprawy. Gdy mowa o Bogu, to powinniśmy rozmawiać o wartościach z jakimi ten Bóg jest powiązany. Bo przecież od wieków każdy jest inny i stoi na straży swoich charakterystycznych wartości. Dzisiaj miedzy innymi przez chrześcijaństwo ten sposób myślenia uległ zmianie. Traktuje się Boga jako Absolut, a taki Bóg jest nielogiczny i po prostu nie istnieje. Tego jednak nie zauważa 99,99999... procent ludzi nagle pozbawionych zdolności do myślenia w sprawach społecznych. Czy to nie dziwne, że potrafimy konstruować urządzenia o wysokiej technologi, ale jak mamy zbudować społeczeństwo to poruszamy się na poziomie kamienia łupanego. To tak jakby nam Bóg odebral rozum.
Ale Ty masz kolego porobione pod kopułką!
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Zaraz ktoś tu odpowie stosownym cytatem na pocieszenie z innej księgi ksiąg, co równie opasła jest jak inna księga ksiąg. Czy tata czyta cytaty Tacyta? Tata czyta czy ta, ta cy_tata? "Dopóki ludzie istnieć będą, będą i błędy".
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Chyba wycofam się z tego wątku, bo jego założyciel tylko wkleja informacje, tak jakby nie był zdolny do samodzielnego myślenia. Pozostali to trolle. Wklejają tylko uśmieszki i nie mają nic do powiedzenia.
Czym się różni biblijne chrześcijaństwo od nie biblijnego? Chyba niczym. A jaka jest różnica pomiędzy Bogiem religijnym, a nie religijnym. A no taka, że o tym drugim nikt nie słyszał. Dlatego gdy mowa o Bogu, to dyskusja schodzi na religie. A to są dwie zupełnie sprawy. Gdy mowa o Bogu, to powinniśmy rozmawiać o wartościach z jakimi ten Bóg jest powiązany. Bo przecież od wieków każdy jest inny i stoi na straży swoich charakterystycznych wartości. Dzisiaj miedzy innymi przez chrześcijaństwo ten sposób myślenia uległ zmianie. Traktuje się Boga jako Absolut, a taki Bóg jest nielogiczny i po prostu nie istnieje. Tego jednak nie zauważa 99,99999... procent ludzi nagle pozbawionych zdolności do myślenia w sprawach społecznych. Czy to nie dziwne, że potrafimy konstruować urządzenia o wysokiej technologi, ale jak mamy zbudować społeczeństwo to poruszamy się na poziomie kamienia łupanego. To tak jakby nam Bóg odebral rozum.
Ale Ty masz kolego porobione pod kopułką! Wyższa inteligencja, nie do pojęcia dla zwykłego śmiertelnika!
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
W imieniu uczestników wątku, bardzo Cię proszę: Nie wycofuj się, mistrzu! Dajesz nam tyle radości.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Ale Ty masz kolego porobione pod kopułką! Czy to jest także pogląd Admina? Mam wrażenie, że podoba mu się atakowanie rozmówcy, a nie merytoryczna dyskusja.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Proszę tu ze mnie zaś nie robić jakiegoś siekerkowego dyktatora bananowego, bo takiego luzu jak na tym Forum raczej się w necie nie spotyka! Cudze wrażenia i opinie są mi zaś przeważnie obojętne - szczególnie na mój temat.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale Ty masz kolego porobione pod kopułką! Czy to jest także pogląd Admina? Mam wrażenie, że podoba mu się atakowanie rozmówcy, a nie merytoryczna dyskusja. Merytoryczna? Jak można w ogóle dyskutować z kimś, kto twierdzi, że o jakimś tam Bogu nikt nie słyszał, prócz niego samego, oczywiście. Pozujesz na jakiegoś mędrca, wiedzącego, czy Bóg wie kogo, a jesteś zwyczajnie nieszkodliwie śmieszny, więc bawmy się, po co się spinasz?
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Proszę tu ze mnie zaś nie robić jakiegoś siekerkowego dyktatora bananowego, bo takiego luzu jak na tym Forum raczej się w necie nie spotyka! Cudze wrażenia i opinie są mi zaś przeważnie obojętne - szczególnie na mój temat. Fakt
|
|
|
|
|
|
|
franc99
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kliknąłem bo przeczytałem "laska".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale gość dowalił, że kościół i jego kapłani są niepotrzebni, aby doznać zbawienia. Fakt, ale dlaczego to uświadamiać wierzącym i przypominać o tym urzędnikom p. Boga?
|
|
|
|
|
|
|
|
Baciey
Newbie
wiadomoci: 120
|
Coś takiego... No niezła niezła, 8/10 ???? ..podpórka znaczy się.
|
|
|
|
|
|
|
|
Baciey
Newbie
wiadomoci: 120
|
Widocznie sprzedaż im zmalala wśród użytkowników tego forum, więc wzięli się za kampanię
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kryptoreklama...
|
|