Autor
|
Wtek: Pływanie, flyboard, kajaki. (Przeczytany 143502 razy)
|
renia
|
Bym dała "lajka", ale tutaj nie można...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Trzeba godzić, a nie zadrażniać - w jedności siła...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj latałam w nowych /starych butach ( używane) Ronix. Nooo, to ten but trzyma przynajmniej. Zejścia łukiem coraz lepsze , twister lepiej dokręcony. A slalom już naprawdę na poziomie. Szwankuje delfin, superman a do back flipa boję się na razie podejść. Dzisiaj zmordowałam się bardzo. Jak wylądowałam na brzegu to ciężko zipałam. Ale satysfakcję miałam , bo chłopak na brzegu stwierdził , że w moim lataniu nie widać było zmęczenia ( sam polatał i rewelacyjnie robił delfina), a i przyszło takie małżeństwo z hotelu obok , jak powiedzieli zwabione moim lataniem. Opowiadali mi, że mówili do siebie " popatrz jak ten chłopak lata" . No , to ja szczerze się uśmiałam i mówię', " nie chłopak a starsza pani" Motywujące dla mnie to wszystko. . Podziwiam Cię Dasna... Dziękuję , dziękuję Reniuś. Reniuś? To u mnie też płeć jest trudna do rozszyfrowania... I dobrze, trzeba iść z duchem czasu... Oczywizda. Też fajna z Ciebie chłopaka. I dziewczyn fajny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Sobota i niedziela boleśnie polatałam. Kark mnie boli i mam naderwane wędzidełko górnej wargi. A swoją drogą Boszeeee, jak można upaść na górna wargę ? Ano widać można. To "zasługa" twistera. Ale cóż? Jak się chce lepiej, wyżej, szybciej , mocniej to..... masz babo konsekwencje. A umordowałam się tym tygodniem solidnie. Treningi ciężarowe, wygibasy przy ramach okiennych, rozładunek towaru ( bicek rośnie) , jazda na rowerze, koszenie na działce, Dziś relaks, wypoczynek. W mordę jeża, wizualizuję upadki do wody, aby przede wszystkim chronić głowę. Ale nie takie to proste.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To taki extremalny sport wychodzi w wydaniu niektórych!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To taki extremalny sport wychodzi w wydaniu niektórych! Ten sport jest zaliczany do ekstremalnych. https://pl.wikipedia.org/wiki/FlyboardCi , którzy przychodzą latać często potem rezygnują na wstępie. Bo, można latać i nisko i nie wykonywać ewolucji, ale......są niuanse. Musisz sam kontrolować rurę przez, którą tłoczona jest woda pod dużym ciśnieniem. Musisz pamiętać , że skuter przy flyboardzie nie ma sterowności takiej jak bez flyboardu. To to odpowiadasz za kierunek lotu, a jeśli jesteś w wodzie to za kierunek ruchu skutera. Musisz pamiętać , żeby nie odlecieć za daleko ( długość węża) , bo nagle Cię ściągnie pod wodę. Musisz zachować odpowiednia odległość od skutera. Musisz wiedzieć , że jak wąż się skręci to może Cię tez pociągnąć pod wodę a i " goniąc "Cię możesz zgiętym wężem oberwać pok głowie. Musisz pamiętać , że przy starcie , jeśli w wężu nie ma dostatecznej ilości wody to pociągnie Cię nagle do tyłu i możesz trochę być pod wodą. Możesz nagle zacząć lecieć do tyłu , jeśli nie utrzymałeś pozycji i wtedy , gdy nie umiesz się przekręcać , możesz rąbnąć w wodę. To co ja robię , to nie jest już latanie rekreacyjne , ale treningi ewolucji. To samo dotyczy i dwuboju. Nieraz rozmawiamy na zawodach jak to sie mało nie straciło języka ( złe wybicie sztangi w górę) lub paznokcia ( niektóre zamki ) o innych kontuzjach się nie wspomina.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Początki w każdej dziedzinie są trudne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale nie w każdej są aż tak niebezpieczne...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj trening twistera.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oj! Renia... "Chleb ze smalcem", a nie bułka i to z masłem - no chyba, że grahamka... Ale zawsze lepiej zapić ten produkt zakwasowy białkiem serwatkowym, niż tłuszczu dodawać. Gwarantuje to sylwetkę typu bekonowego, zaś to drugie, jeśli niezbilansowane poprawnie - idzie w "tuscyk" z węglowodanów i syndromy metaboliczne. Szczególnie jak jajców się doda, co wykazali "naukowcy" pierdylionami badań "o szkodliwości tuscu w diecie" z ostatnich pięciu dekad XXw.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak mawiał Viktor, Bobik zdox.
I stara moja prawda, trening techniczny wykańcza mnie bardziej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Czyli bułka z masłem? Ja mawiam z palcem w d....e. A to tak "genderowo", bo i dla tych co między spojeniem łonowym, a kością ogonową mają tylko jeden otworek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|