Autor
|
Wtek: Pływanie, flyboard, kajaki. (Przeczytany 143481 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Pasjonatka lepiej brzmi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Ojej dzisiaj chodzić nie mogę po inauguracyjnych 2 dniach na flyboardzie. W mordę jeża. Nawet pięty mnie bolą. Ide sie rozruszać jeszcze więc, tak źle mam nadzieję, nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przysiady z obciążeniem są dobre na ból całych nóg, nawet pięt. Kolano i biodro potrzebują podparcia pięty, więc siady rządzą, m.in. dlatego prostowanie i uginania na maszynie są tak kiepskie i nieproduktywne. I vice versa, pięta potrzebuje nacisku sporego ciężaru, że by dobrze reagować, dlatego np. monstrualne grubasy mają tak świetnie rozwinięte łydy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponoć u kobiet tycie nie przekłada się tak bardzo na siłę w PC, jak u facetów - patrz kategoria bez górnego limitu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
O , to to. Własnie.
Owszem duże kobiety maja więcej siły, ale szybciej sie otłuszczają i ją wręcz traca. Nie wspomnę o szybkości. Co w PC jest bardzo ważne.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Wczoraj bardzo dynamicznie potrenowałam. Przede wszystkim podejścia do supermena. A nawpadałam się do wody chyba za wszystkie latania. I raz solidnie , no tak na wpół solidnie grzmotnęłam na twarz. Ale juz cos sie tam kluje. Rozmawiałam z moim pierwszym instruktorem ( tym na którego wjechała dziewczyna na skuterze wodnym, sprawa karna juz była) i zawodowcy ćwicza po 8-9 godzin dziennie cały rok ( akrobatyka, trampoliny) . Ba, ale głównie w Australii i Stanach , tam gdzie jest ciepło. Także , na moje latanie tylko troszkę w roku, to jest dobrze. jest very good marchewka. Poza tym moim glownym sportem jest dwubój olimpijski a jestem tylko amateur rider. Ale oklaski zgromadzonej publiczności i pochwały he, he mile łechcą moje ego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, jak pochwalą, to zapału się nabiera!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No mnie to na przykład zupełnie nie motywuje. Znam swoją wartość i możliwości, nie potrzebuję potwierdzenia z zewnątrz. Wręcz mnie to krępuje i onieśmiela.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Przecież nie jesteś kobietą...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W dzisiejszych czasach to nie takie pewne.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
No mnie to na przykład zupełnie nie motywuje. Znam swoją wartość i możliwości, nie potrzebuję potwierdzenia z zewnątrz. Wręcz mnie to krępuje i onieśmiela. Ja znam swoja wartość, jako człowieka i sportowca i co to ma do rzeczy? Jak nie ma publiki to juz nie latam i nie trenuję? Ojej to jak ktoś lubi oklaski to powiniem isć do terapeuty , bo ma małe poczucie własnej wartości? He, lubię się popisac i tyle. A że jestem wspaniała to jasne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|