|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
*2!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Silnia...
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
Jutro mija 4 tyg. mojej DO Z tej okazji uroczyście się zważę i pochwalę się ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie jedz dziś węgli, to Ci trochę wody zleci przez noc, zawsze to mniej będzie.
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
... i dużo wody z kiszonek kapusty
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
... i dużo wody z kiszonek kapusty O ja cię!
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
A więc minęły 4 tyg. mojej DO , z wagi spadłam 5,5 kg bardzo optymalnie Plusy: bardzo dobre samopoczucie, sporo energii , super sen ( ale nadal 8h musi trwać), łatwiejsze poranne wstawanie; promienniejsza cera, ładniejsze włosy; sytość; Minusy : brak, poza jednym minusikiem - trudno mi utrzymać w ryzach tłuszcze w proporcji BW 1:2 Uzależniłam się od kawy z tłustą śmietanką i właśnie ta śmietanka ciągle dobija mi tłuszcze ponad stan. Ale nie oddam jej za żadne skarby . Dziś i wczoraj po drugim posiłku ( obiad, koło 15.30) miałam miały zjazd i po prostu zasypiałam na siedząco. Dlaczego? Węglowodany zostawiam na wieczór. Ziemniak albo maca. Wieczorem chce mi się czegoś więcej do jedzenia, muszę się bardzo pilnować, ale staram się nie podjadać. Działam dalej
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze jest. Tylko tak trzymaj. Wytrwałości.
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
Witajcie Po 6 tyg. mam na wadze -7kg. Samopoczucie dobre, liczenie co raz bardziej mnie wkurza ale bez tego nie dam rady utrzymać proporcji i wiem, że bez ważenia mogę popłynąć ... Nadal jem dwa posiłki zbilansowane B:T, gdzieś przed lub pomiędzy - kawa, wieczorem węglowodany. Pisałam już wcześniej, że po drugim posiłku ( 15-16) często dopada mnie trudna do opanowania senność. I choćby się paliło, waliło - muszę się zdrzemnąć 15 min. Na korytkowym jedzeniu zdarzało mi się to nagminnie, potem na początkach DO przeszło, teraz znów się pojawia. Zastanawiam się czy to ma związek z rodzajem posiłku czy po prostu wyładowują mi się baterie i muszę je zasilić krótkim snem. Po 15 min. drzemki mam taki power, że hej
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Drzemka dobrze robi, ja bym chciał, ale nie mogę.
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
O tak, zapominam jaki to luksus móc się położyć w ciągu dnia Odkąd nie pracuję " na etacie" mogę sobie na takie luksusy pozwolić Ale również dzięki temu jestem " na chodzie" do późnego wieczora - mój nienormowany czas pracy często tego wymaga. I za każdym razem bywam zdziwiona w jaki sposób tak szybko w ciągu 15-20min. drzemki organizm ładuje akumulatory...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja takie drzemki uskuteczniałam jeszcze przed DO. Po obiedzie zawsze mnie ścinało i choćby te 15 minut musiałam się zdrzemnąć, żeby nie wiem co. Ale od lat ten problem mnie nie dotyczy, podejrzewam, że ta senność to był objaw hipoglikemii po prostu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oj tam zaraz hipoglikemii, zwyczajnie fajnie się walnąć i podładować. Ja się kładę, ale zasnąć nie mogę, może hiperglikemia, co?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Niskie białko powoduje "sztuczną" bezsenność, więc jak się białko w posiłku wrzuci to po euforii, że jest i podniesionym tętnie następuje senność kompensacyjna, bo już można spać bo jest wystarczająca ilość białka. Było chyba w opowieściach z mchu i paproci o Żwirku i Muchomorku, czy o Kubusiu Puchatku czy jakoś tak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Odwrotnie, przeżarcie białkiem powoduje bezsenność.
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
może ja powinnam się na włoski sposób życia przestawić o 14 siesta i arrivederci klienci Ale tak poważnie miałam nadzieję, że na DO żadna senność mi nie groźna; ja chcę jak Anulka177
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
Z czego się jeszcze bardzo ucieszyłam rankiem wstaję bez wysiłku Zawsze byłam ''sową'', aktywna wieczorem - rankiem wołami z łóżka wyciągana. Dobrze, że mam męża "skowronka", który rankiem dzieci w niedzielę ogarniał - a ja spałam i nadrabiałam tydzień. Zawsze zazdrościłam ''skowronkom'' tego porannego optymizmu i energii do działania. O jakie życie byłoby cudowne, gdyby nie było trzeba tak wcześnie zrywać się z łóżka I już jest dla mnie cudownie - bo powoli przestawiam swój czas na wczesne wstawanie i bez wysiłku Jeszcze zmiana czasu na letni trochę mnie zdezorganizowała, ale już powoli się wyrównuję Ja wiem - to bzdet - ale dla mnie ogromny sukces
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przyjdzie czas i na popołudnie. Spokojnie, to dopiero 6 tygodni, docelowy stan zdrowia i samopoczucia osiągniesz pewno po miesiącach. Na razie jesteś w fazie remontu; niby coś już widać, chciałoby się przyspieszyć, ale remont zwykle się przeciąga i kosztuje więcej, niż na początku. Rezultat jednak powinien być zadowalający.
|
|
|
|
|
|
|
|