Autor
|
Wtek: Odchudzanie (Przeczytany 205882 razy)
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Bomba!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W powyższym żart dziadka był politycznie niepoprawny, że jak nie lubi mięsa, a lubi owoce to pewnie w roku małpy urodzona, a małpa to bardzo szanowane zwierze, coś jak u nas sowa mądra głowa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ta, bo sowy faktycznie mądre.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Czasem jakiś wafelek nie zaszkodzi... Nie kuś, bo od ciebie biorą szybko do serca.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale ja się na tym kompletnie przecież nie znam!
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
Hej Czy ktoś umiałby mi wytłumaczyć mechanizm i przyczynę nocnego zatrzymywania wody w organizmie ? Za "pomiar" służy mi moja obrączka którą noszę na palcu lewej dłoni ( jeśli tu ma to znaczenie - bo nie wiem). Otóż wieczorem obrączka mi "lata" na palcu, jest luźna, skóra na dłoniach jest pomarszczona. Rankiem po wstaniu z łóżka - obrączka jest tak ciasna, że wręcz uciska. Skóra napięta, palce jak "serdelki" Co ciekawe - łydki i kostki w nogach szczuplutkie, bez śladu opuchlizny wodnej. Tylko dłonie ... Zaznaczam, że sypiam w różnych pozycjach, tak że to nie jest kwestia długotrwałego ucisku na jedną z dloni. Ostatnio jakoś tak mam, że budzę się w nocy koło 3 i przy okazji sprawdzam obrączkę i jeszcze jest luźna. A rankiem o 6 - ciasna jak diabli Zaznaczam, że tak mam od długiego czasu, także przed podjęciem DO. Zastanawiam się co może być tego przyczyną...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spoko, to normalne, ciało potrzebuje wody, to ją sobie wynaczynia. Większość procesów, w tym naprawczych, wykorzystuje wodę jako środowisko do przeprowadzenia reakcji. Na noc ciało się śluzuje, usztywnia kręgosłup i stawy, odbudowuje glikogen i inne takie wodozależne pierdoły. Ja zauważyłem jeszcze taką zależność, że jak nie zjem porcji węglowodanów przed snem, to jestem rano bardziej zbiornikiem retencyjnym, niż jak je zjem. W ciągu godziny po obudzeniu to nadmierne nawodnienie znika, by pojawić się znowu późnym wieczorem. Na wadze też to u mnie widać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie znam się na tym, ale lepiej po nocy nie latać do kibla, jakby co, a ponieważ się na tym nie znam, więc uzasadniać nie muszę.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
Czyli to normalne Dziś rankiem moja waga łazienkowa pokazała "szóstkę" ucieszyłam się bardzo Tłumaczę : od 3 tyg. moja waga bujała się od 88,1 do 88,9 Byłam zła, że się tak zablokowałam i nie umiałam dojść co było tego przyczyną. Kilka dni temu po 8 pokazała się siódemka , a dziś szóstka czyli 86,8kg Mały sukcesik a jakże przyjemny Lada moment i będzie -10kg. Do należnej jeszcze daleko, ale ubywa mnie powolutku ( bo to efekt 2mies.) więc nadmiaru skóry czy "zwisów" nie widać
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W fazie z przewagą anabolizmu energię dostarczają protony redukowane przez oxygenium do oxydanu, I tyle... Z grama triestru powstaje aż gram tlenku wodoru jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
W fazie z przewagą anabolizmu energię dostarczają protony redukowane przez oxygenium do oxydanu, I tyle... Z grama triestru powstaje aż gram tlenku wodoru jakby co. a bardziej po ludzkiemu, bożemu, dla średniomyślącej - mógłbyś?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie, bo się na tym nie znam. Kobiety tak mają, że czasami puchną, a wtedy jakiś calominal reklamują, czy inne cudowne paskudztwo...
|
|
|
|
|
|
|
ewaba
Go
|
Hej Niespodziewanie zostałam obdarowana jakami od perliczki Czy są równie wartościowe jak jajka kurze ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A którą wersję chcesz - "naukową", czy...? Perlicze mają mniej choregosterolu, ale za to więcej wit.A. i karotenu. Różnice nie są aż tak istotne, więc w zasadzie na dietach mieszanych są równie szkodliwe jak kurze, choć "naukowcy" twierdzą, że są "zdrowsze". Jednak smak nie każdemu przypada do gustu, bo inaczej smakują i pachną niż jajka od kur. Ale jajo to jajo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, magii w tym nie ma, kurze najtańsze i tyle. Mnie smakują kacze, smaczniejsze dla mnie niż kurze, ale dostęp mam rzadko.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Cholesterolu w 100g ... Pork, brain, duszony Cholesterol: 2552mg Egg, yolk, suszoneCholesterol: 2335mg Egg, yolk, świeżeCholesterol: 1234mgEgg, przepiórcze, całe świeże Cholesterol: 844mg Chicken, liver, duszona Cholesterol: 563mg https://nutritiondata.self.com/foods-000073000000000000000-w.html
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Proszę - od razu widać, że się nie zna, bo żadnego owocu ani warzywa nie ma w tym zestawieniu, a przecież wiadomo, że tylko dieta 5*wio jest naukowo zdrowa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|