Autor
|
Wtek: Odchudzanie (Przeczytany 205847 razy)
|
vvv
Go
|
A u sióstr Wachowsky to leci tak: "ignorancja jest łaską"... Piękne! Thomas Gray (26 December 1716 - 30 July 1771)
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Odjąłem daty życia i poszperałem, dna moczanowa, czyli akurat pasuje nie pasuje do cytatu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Nie, to ten łobuz-zdrajca z pierwszej części Matrixa! Nie pamiętam jak mu było, ale wuj podpowie, jakby co!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tego to nie wiem, ale Rubikon koństytucyjny Wielki Wódz Polski+ to na jawie wielokrotnie przekroczył...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I życie staje się prostsze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale w końcu przychodzi kac, tym bardziej bolesny czym dłuższa przerwa na klina.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kac jest, ale refleksji nie ma!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo ładnie pokazane uzależnienie od rządu.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Może to nie jest tak całkiem takie oderwane od tematu wątku, badanie swoich przyzwyczajeń na granicy uzależnienia, taki tydzień przeżyć bez literalnie grama mąki, cukrów prostych, żywności przetworzonej. Tylko woda, tłuszcze, mięso/podroby zwierzęce, warzywa nisko-skrobiowe, ryby. !Bez panierki!, bez kromeczki, bez czekoladki bez ciasteczka, bez soczku, bez mleczka, bez piwka, bez słodzonej kawy, bez grama laktozy/galaktozy (śmietanka odpada). Tylko mięso/ryby, tłuszcze, warzywa nisko-skrobiowe, niby proste, a zwykle "się nie da bo i po co" jak nie zaraz to po kilku dobach. Kanonicznie to jest spisać dokładnie co się je i pije w ciągu tygodnia, ale dokładnie z ręką na sercu, tak dla siebie i się zastanowić nad powtarzającymi się pozycjami. Szczena zwykle opada jak się porówna co się wydaje, że się je z dokładnym spisem tego co się piło/jadło. A tym bardziej jak jest wspólne gotowanie / wspólna lodówka i się zjada, "żeby się nie zmarnowało". @BLCKND Tydzień bez telewizora - to jest dopiero wyzwanie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bardzo ładnie pokazane uzależnienie od rządu. A jak na odwyk pójdą? Naczelnik stara się do tego nie dopuścić za wszelką cenę...
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
Może to nie jest tak całkiem takie oderwane od tematu wątku, badanie swoich przyzwyczajeń na granicy uzależnienia, taki tydzień przeżyć bez literalnie grama mąki, cukrów prostych, żywności przetworzonej. Tylko woda, tłuszcze, mięso/podroby zwierzęce, warzywa nisko-skrobiowe, ryby. !Bez panierki!, bez kromeczki, bez czekoladki bez ciasteczka, bez soczku, bez mleczka, bez piwka, bez słodzonej kawy, bez grama laktozy/galaktozy (śmietanka odpada). Tylko mięso/ryby, tłuszcze, warzywa nisko-skrobiowe, niby proste, a zwykle "się nie da bo i po co" jak nie zaraz to po kilku dobach. Kanonicznie to jest spisać dokładnie co się je i pije w ciągu tygodnia, ale dokładnie z ręką na sercu, tak dla siebie i się zastanowić nad powtarzającymi się pozycjami. Szczena zwykle opada jak się porówna co się wydaje, że się je z dokładnym spisem tego co się piło/jadło. A tym bardziej jak jest wspólne gotowanie / wspólna lodówka i się zjada, "żeby się nie zmarnowało". @BLCKND Tydzień bez telewizora - to jest dopiero wyzwanie. Może w ogóle nie jeść? Jedzenie to przecież jest uzależnienie
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
... Może w ogóle nie jeść? Jedzenie to przecież jest uzależnienie Nadal mnie to bawi, choć może nie powinno. < hipotetyczna konwersacja> - Tylko mięso/ryby, tłuszcze, warzywa nisko-skrobiowe. - Czyli nic do jedzenia, co mam umrzeć z głodu? -
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bo dieta jest bardzo trudna w utrzymaniu, szczególnie na wyjeździe...
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
... Może w ogóle nie jeść? Jedzenie to przecież jest uzależnienie Nadal mnie to bawi, choć może nie powinno. < hipotetyczna konwersacja> - Tylko mięso/ryby, tłuszcze, warzywa nisko-skrobiowe. - Czyli nic do jedzenia, co mam umrzeć z głodu? - Ja warzyw nie lubię, ale o gustach się nie dyskutuje ponoć
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale jak bez warzyw trzymać 5*wio?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A jak na odwyk pójdą? Naczelnik stara się do tego nie dopuścić za wszelką cenę... Spoko, po Naczelniku przyjdą komuniści z "Razem" i zabawa będzie trwać dalej. Zastaw się, a postaw się.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|