ewaba
Go
|
vvv dopiero teraz doczytałam, że o białku cytujesz wersety z "laickiego" źródła Więc mój powyższy wpis jest bez sensu
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kiedyś gdy interesowałem się zależnością między posocznicą, a wlewami dożylnymi wit.C - to jednym z objawów odmiany tej choroby są obrzęki. I to kompletnie nie ma nic wspólnego z dietą. Inne choroby powodujące hipoproteinemię - pierwsza z brzegu - neoplasma, dalej - marskość wątroby, kłębuszkowe zapalenie i inne czynnościowe niedomagania nerek... Jakoś powiązania z niskim poziomem białka w diecie, a tymi chorobami nie widać! A nawet niska podaż białka w diecie może łagodzić objawy tych chorób! No, ale dość mędrkowania na dziś, bo jeszcze będę mał kłopoty z uśnięciem, jak za mocno synapsy rozgrzeję!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
mało znana zależność ...
Nie należy mierzyć wszystkich pod siebie, bo co dla kogo "mało znaną zależnością" dla innego może być oczywistą oczywistością...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie jest tak prosto się z tego wyleczyć . Ja na początku DO wszystko wiedziałem, teraz prawie nic
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Im dalej w las, tym czasem polana bliżej...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie jest tak prosto się z tego wyleczyć . Ja na początku DO wszystko wiedziałem, teraz prawie nic Racja, też tak mam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale są sytuacje w życiu, które teoretycznie nie miały się prawa zdarzyć! I trudno to liniowo z podażą białka w diecie skorelować (czy innym pojedynczym czynnikiem), ale im mniej danych, tym prościej, często błędne zależności znaleźć...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To prawda, można się czasami nieźle zdziwić, ale kto wie czy właśnie konsekwentne nie kombinowanie uchroniło przed czymś co i tak by się przytrafiło.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Są rzeczy między Niebem, a Ziemią...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dokładnie, trzeba się potrafić cieszyć każdym dniem, a nie zamartwiać koronaświrusami dla przykładu!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"W świecie istot nieśmiertelnych nie ma naprawdę urodzin i nie ma śmierci okrutnej, tylko zmieszane żywioły i ich konieczna wymiana."
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to bodaj Empledokles, ale bardziej u niego szukałem powiązania między miłością, a waśnią. Polska jest w przedostatnim etapie - "królestwa waśni". Ale harmonia wkrótce nastąpi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A co, juz nie będzie "dobrej zmiany", koniec z nimi???
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"W świecie istot nieśmiertelnych nie ma naprawdę urodzin i nie ma śmierci okrutnej, tylko zmieszane żywioły i ich konieczna wymiana." Mędrcy też powiadają "Że jak długo jesteśmy, nie ma śmierci, a kiedy śmierć jest, nie ma nas".
|
|
|
|
|
|
|
|