Autor
|
Wtek: CO TO JEST KORONA WIRUS (Przeczytany 1628236 razy)
|
|
Blackend
|
Zdalnie dla korpo jeszcze lepiej, bo nie trzeba na powierzchnię biurową wydawać.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Zdalne państwo Polin. Dla inteligentnych inaczej typu vateuszek.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
A se Raj na Polsce urządzili i tacy "patriotyczni", bardziej niż Sarmaci - kur war mać*! Tylko przypominam, że nie jestem antysemitą - stwierdzam tylko fakty! * to zaklęcie Słowiańskie które przerobiły se na powszechnie znane przekleństwo - jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A se Raj na Polsce urządzili i tacy "patriotyczni", bardziej niż Sarmaci - kur war mać*! Tylko przypominam, że nie jestem antysemitą - stwierdzam tylko fakty! * to zaklęcie Słowiańskie które przerobiły se na powszechnie znane przekleństwo - jakby co. To od koguta, symbolu solarnego i ochrony? Jakoś tak, Czesi twierdzą, że kurwa jest ich, ale ona nasza wspólna, słowiańska. Choć ładniej brzmi Lelum Polelum, ale gorzej się wymawia, jak się człowiek walnie młotkiem w palucha.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raczej jak Kastor i Polluks, przybyli na białych koniach (też symbol solarny, nasi przodkowie lubili witaminę D) by ocalić swój naród. Choć historycy się spierają czy w ogóle Leli i Poleli istnieli w wierzeniach słowiańskich, ja wierzę Łamignatowi z "Kajko i Kokosza", to było jego ulubione powiedzonko. Generalnie podoba mi się politeizm i panteizm naszych antenatów, a najbardziej to, że ponoć każdy przedmiot wytworzony przez człowieka miał swoje bóstwo odpowiedzialne, taka dbałość o rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To od koguta, symbolu solarnego i ochrony? "Boże chroń Matkę" w domuśle - Ojczyznę.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Raczej jak Kastor i Polluks, przybyli na białych koniach (też symbol solarny, nasi przodkowie lubili witaminę D) by ocalić swój naród. Choć historycy się spierają czy w ogóle Leli i Poleli istnieli w wierzeniach słowiańskich, ja wierzę Łamignatowi z "Kajko i Kokosza", to było jego ulubione powiedzonko. Generalnie podoba mi się politeizm i panteizm naszych antenatów, a najbardziej to, że ponoć każdy przedmiot wytworzony przez człowieka miał swoje bóstwo odpowiedzialne, taka dbałość o rzeczy. Jeszcze do niedawna historycy podważali istnienie Troi, twierdząc że to mity, aż znalazł się taki jeden, który uważał inaczej i ją odkopał.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A ja znałem jednego takiego, co wbrew wszystkim twierdził, że tłuszcz daje energię, a nie węglowodany! I to bardzo dobrze znałem ponieważ całe życie mieszkaliśmy "pod jednym dachem"
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Statystyka nic nie potwierdzi. Do tej pory potwierdzała wszystko, od tej pory nie potwierdzi żadneg NOP-u. "Jest prawda, półprawda i statystyki..."
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Statystyka nic nie potwierdzi. Do tej pory potwierdzała wszystko, od tej pory nie potwierdzi żadneg NOP-u. "Jest prawda, półprawda i statystyki..." Jasne, teraz choćby nie wiem co, to automagicznie nawet z wynikiem dodatnim na świrusa będą z powrotem na wszystkie choroby świata umierać, tylko nie na covid.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|