admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26613
|
A bo się wygłupili z tą jedną dawką, a nie jak tamci, co chcą co pół roku wyszczepiać...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
21 miesięcy rzekomej "pandemii" - każdy już miał okazję kontaktu z patogenem, więc pora zakończyć tę "pandemiczną chucpę" i zaliczyć coronavirusa do normalnej, sezonowej choroby grypopodobnej. A! I żeby tyle "zgonów kowidowych" nie było - wstrzymać wypłaty lekarzom za "diagnozowanie" fikcji.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Myślisz, że już każdy łyknął drania? Ja sobie nie przypominam nic wykraczającego poza kilkudniowe przeziębienie..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
" ...jednak ostatecznie rządowe agencje orzekły, że korzyści ze szczepienia przewyższają ryzyko." Korzyści dla kogo? A ryzyko dla kogo?
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, muszą trzepać kasiorki ile się da, bo to wszystko na "dziurę budżetową" - czyli na niczyje.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale co by nie mówić, to jest na szprycę zapotrzebowanie społeczne. Aż strach pomyśleć jakie by wybuchły zamieszki, gdyby tych preparatów nie kupili.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak dajo, to trza brać!
|
|
|
|
|
|
|
Prymulka5
Newbie
wiadomoci: 30
|
Wirus nie chce współpracować. Stawałam na rzęsach, żeby się drugi raz zarazić i klops. Rodzinny próbował mnie przecięgnąć na jasną stronę mocy mówiąc, że on już 4 dawki wziął i nic mu nie jest a teraz wylądował w szpitalu. Będę próbowała z omikronem. Ciekawe, czy mają jakieś limity testów na głowę pacjenta.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale i tak to się "opłaca", gdyż - jak sami przyznają: "...zyski ze szczepień na COVID-19 przewyższają ryzyko związane z zastosowaniem szczepionki". Tylko nie napisali kto ponosi korzyści, a kto ryzyko... Ale to nie trudno odgadnąć...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To działa zawsze w jedną stronę, jeśli "zgodne z procedurą medyczną"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na spacerze z psem spotkałem "naszego" kloszarda, jakiś taki czysty i zadbany się wydawał, więc go zagadnąłem o to. Otóż gość rozkręcił biznes - ponoć bierze 150pln i wystawia ramię do szczepienia przeciw wirusowi wszechmogącemu za kogoś obcego. Nie wie ile dokładnie już przyjął strzałów, ale mówi, że lekko ponad 20. Myślicie, że już jest nieśmiertelny? Jak tam zdrowie pana kloszarda? Zyje?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tak, widziałem go, dobrze mu zrobiły te szczepienia, bo śpi w schronisku (wymagają trzeźwości i czystości w sensie higieny), a i ubrany lepiej i chyba nawet ostrzyżony.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Chłód to ciężki okres dla bezdomnych.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak, widziałem go, dobrze mu zrobiły te szczepienia, bo śpi w schronisku (wymagają trzeźwości i czystości w sensie higieny), a i ubrany lepiej i chyba nawet ostrzyżony. czyli szczepionki sa bezpieczne? bo dzisiaj gadaja od rana w radio ze jakis tancerz polegl na serce
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A bo po szczypawce nie wolno się przemęczać, a kloszardzi umieją oszczędzać energię.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pewnie szybszy przeplyw krwi albo cos, patrze to chlopak szczuply, jakis tancerz, silka itp
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member