Autor
|
Wtek: CO TO JEST KORONA WIRUS (Przeczytany 1625200 razy)
|
Blackend
|
Alkoholikowi jak się zaproponuje "leczenie" albo całkowite odstawienie alkoholu, też wybierze to pierwsze. Ale dlaczego tak w przypadku Wałęsy uważam? Tu jest artykuł z 2020r. https://www.medonet.pl/narodowy-test-zdrowia-polakow/cukrzyca,lech-walesa-chwali-sie--ze-odstawil-insuline--czy-to-mozliwe-po-tylu-latach-walki-z-choroba-,artykul,55668911.htmlChwali się w nim, że dieta mu pomogła odstawić insulinę i podkreśla że cyt. "NIE WIERZYŁEM A JEDNAK .DIETA CUD, POTWIERDZAM OSOBIŚCIE." A przecież dokładnie to samo mówił po zastosowaniu DO i rozmowie z Doktorem. Pytanie dlaczego poległ? Można wzruszyć ramionami, że nierozumny i tym podobne przymiotniki, ale ja mam dokładnie takie same obserwacje w moim skromnym otoczeniu. Ludzie zajadając ciastko patrzyli mi prosto w oczy i mówili, że nie lubią słodyczy. Od chłopaka, który nie skończył podstawówki po magistrów, wykształcenie nie miało znaczenia. Po prostu nie są w stanie żyć bez cukru, jak narkoman czy inny uzależniony.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Najważniejsze, że teraz "ketodieta" święci triumfy. Zawsze to poprawia zdrowie ogółu, ku zmartwieniu "procedury medycznej".
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Alkoholikowi jak się zaproponuje "leczenie" albo całkowite odstawienie alkoholu, też wybierze to pierwsze. Ale dlaczego tak w przypadku Wałęsy uważam? Tu jest artykuł z 2020r. https://www.medonet.pl/narodowy-test-zdrowia-polakow/cukrzyca,lech-walesa-chwali-sie--ze-odstawil-insuline--czy-to-mozliwe-po-tylu-latach-walki-z-choroba-,artykul,55668911.htmlChwali się w nim, że dieta mu pomogła odstawić insulinę i podkreśla że cyt. "NIE WIERZYŁEM A JEDNAK .DIETA CUD, POTWIERDZAM OSOBIŚCIE." A przecież dokładnie to samo mówił po zastosowaniu DO i rozmowie z Doktorem. Pytanie dlaczego poległ? Można wzruszyć ramionami, że nierozumny i tym podobne przymiotniki, ale ja mam dokładnie takie same obserwacje w moim skromnym otoczeniu. Ludzie zajadając ciastko patrzyli mi prosto w oczy i mówili, że nie lubią słodyczy. Od chłopaka, który nie skończył podstawówki po magistrów, wykształcenie nie miało znaczenia. Po prostu nie są w stanie żyć bez cukru, jak narkoman czy inny uzależniony. Jak ktos mowi na poczatku DO ze jest zdrowy, to przewaznie sie tak to konczy. Głowa wolniej sie przebudowywuje,niz dobre samopoczucie, i odstawieniu lekow. Na poczatek przewaznie jest nadmiar euforii. Trzeba głowe uczy zyc bez lekow,cukru, czyli odwyk, głowka spokoju potrzebuje w tym czasie . Praca na soba, to nie zakupy w markecie, lub wizyta u lekarza cud, ktory leczy w 5 min...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Najważniejsze, że teraz "ketodieta" święci triumfy. Zawsze to poprawia zdrowie ogółu, ku zmartwieniu "procedury medycznej". Na Dukanie tez swietowali ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak ktos mowi na poczatku DO ze jest zdrowy, to przewaznie sie tak to konczy. Głowa wolniej sie przebudowywuje,niz dobre samopoczucie, i odstawieniu lekow. Na poczatek przewaznie jest nadmiar euforii. Trzeba głowe uczy zyc bez lekow,cukru, czyli odwyk, głowka spokoju potrzebuje w tym czasie . Praca na soba, to nie zakupy w markecie, lub wizyta u lekarza cud, ktory leczy w 5 min...
Doktor podał taką historię o młodzieży, która mieszkała wysoko w górach z rodzicami i odżywiała się (przypadkowo) prawidłowo po czym zjeżdżała na dół na studia przejmując nowy model żywienia i głupiała. Wracając na wakacje do rodziców znowu wracała do poprzedniego modelu i mądrzała, a następnie wracała do miasta i znowu powtórka. I tak w kółko. Dlaczego nie mądrzała na stałe? Na diecie mieszanej można całkiem długo pożyć, do 80-tki niektórzy dochodzą bezproblemowo. Podobnie z nałogowym pijaństwem. Nie wszystkim się udaje, ale na nieszczęście niektórym tak. Ostatnio spotkałem koleżankę ze szkoły i po wymianie uprzejmości pytam ją co u męża? Wiedziałem, że jest bardzo otyły, ma wymienione obydwa biodra, lewdo chodzi. I mi odpowiada, że kiepsko bo miał sepsę i bardzo się obawia czy w ogóle przeżyje. Zeszliśmy na temat diety (koleżanka jest szczupła) i pytam delikatnie, czy nie chchiałby się odchudzić. Ona mi na to - daj spokój, toczymy od lat o to batalie, ale spasowałam, bo mi odpowiedział, że jeżeli nie będzie mógł jeść jak teraz, to woli umrzeć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak ktos mowi na poczatku DO ze jest zdrowy, to przewaznie sie tak to konczy. Głowa wolniej sie przebudowywuje,niz dobre samopoczucie, i odstawieniu lekow. Na poczatek przewaznie jest nadmiar euforii. Trzeba głowe uczy zyc bez lekow,cukru, czyli odwyk, głowka spokoju potrzebuje w tym czasie . Praca na soba, to nie zakupy w markecie, lub wizyta u lekarza cud, ktory leczy w 5 min...
Doktor podał taką historię o młodzieży, która mieszkała wysoko w górach z rodzicami i odżywiała się (przypadkowo) prawidłowo po czym zjeżdżała na dół na studia przejmując nowy model żywienia i głupiała. Wracając na wakacje do rodziców znowu wracała do poprzedniego modelu i mądrzała, a następnie wracała do miasta i znowu powtórka. I tak w kółko. Dlaczego nie mądrzała na stałe? Na diecie mieszanej można całkiem długo pożyć, do 80-tki niektórzy dochodzą bezproblemowo. Podobnie z nałogowym pijaństwem. Nie wszystkim się udaje, ale na nieszczęście niektórym tak. Ostatnio spotkałem koleżankę ze szkoły i po wymianie uprzejmości pytam ją co u męża? Wiedziałem, że jest bardzo otyły, ma wymienione obydwa biodra, lewdo chodzi. I mi odpowiada, że kiepsko bo miał sepsę i bardzo się obawia czy w ogóle przeżyje. Zeszliśmy na temat diety (koleżanka jest szczupła) i pytam delikatnie, czy nie chchiałby się odchudzić. Ona mi na to - daj spokój, toczymy od lat o to batalie, ale spasowałam, bo mi odpowiedział, że jeżeli nie będzie mógł jeść jak teraz, to woli umrzeć. Nie brali prowiantu jak schodzili do miasta, no i PS na centralny nie znali...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W Warszawie na takich z własnym prowiantem "słoiki" mówią.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Chlebojady zazdrosne jak nie po ich myśli...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Największą krzywdę młodym zrobili "przerwą na lunch" - jedzą na szybko byle co! Młodzi odzwyczaili się przez to robić sobie jedzenie w domu! KATASTROFA!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Trendy luzak rasa - kino filmy - ameryka jest przecie
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Największą krzywdę młodym zrobili "przerwą na lunch" - jedzą na szybko byle co! Młodzi odzwyczaili się przez to robić sobie jedzenie w domu! KATASTROFA! "To takie wygodne/przystępne/etc." Tak całe narody rozłożone.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takie trendy, poziom anglosaski...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Widac na przykładzie silnej w tradycjach Bawarii, jak przechodza na strone USA...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To przecież dobrze, bo z jankesami nie mamy wojen, tylko z Niemcami.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jesli chodzi o wojny, to niemcy maja z tym problem , a po takim zarciu, moga chciec jeszcze bardziej byc ponad wszystko
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na Zapiecku "burmiszcz" się chwalił że wpuścił dziada (KFC) na atrakcyjną działkę. Pamiętam jak kilka lat wstecz Mcclowna wpuścili. Trudno było zaśmiecenia okolicy nie odnotować. Zcukrzone byty+.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tutaj na sredniowiecznej starowce, zamiast pieczen wieprzowa serwowac, postawili szybka jadke na wzor kfc, pasuje do otoczenia jak te wiatraki na polach...
|
|
|
|
|
|
|
|
|