Zyon
|
Raczej jak Kastor i Polluks, przybyli na białych koniach (też symbol solarny, nasi przodkowie lubili witaminę D) by ocalić swój naród. Choć historycy się spierają czy w ogóle Leli i Poleli istnieli w wierzeniach słowiańskich, ja wierzę Łamignatowi z "Kajko i Kokosza", to było jego ulubione powiedzonko. Generalnie podoba mi się politeizm i panteizm naszych antenatów, a najbardziej to, że ponoć każdy przedmiot wytworzony przez człowieka miał swoje bóstwo odpowiedzialne, taka dbałość o rzeczy. Jeszcze do niedawna historycy podważali istnienie Troi, twierdząc że to mity, aż znalazł się taki jeden, który uważał inaczej i ją odkopał. Historycy dzisiaj to brzmi niezbyt dumnie Slowo "mit" tez ma zle konotacje.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26809
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Trump miał prawidłowe podejście do koronaświrusa, więc zrobili z niego świrusa, który musi odejśc na dwa tygodnie przed złożeniem urzędu. Szkoda że nie w PL.
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
Trump jest swirusem to na pewno ale nie chodzi tu o koronaswirusa. Po drugie jego podejscie do tego koronaswirusa bylo podobne co w Europie i jeszcze miał wybory więc musiał się podlizywać ludowi :/
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale choć miał przez cztery lata dostęp do guzików, to jednak nie nacisnął...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
W kneblu nie biegał przed kamerami. Trump przegrał wybory bo miał 15 mln wiecej głosów niz 4 lata temu. Demokraci pierwsze co zrobią po wygranej, to zapewne mega konflikt zbrojny na świecie, bo zawsze tak było. Trump w czasie swojej kadencji nie prowadził żadnej wojny. Obama natomiast aż osiem konfilktów zbrojnych zaliczył , zostało docenione, otrzymał pokojową nagrodę nobla.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale choć miał przez cztery lata dostęp do guzików, to jednak nie nacisnął... Wystarczyli Mośbahor, Bezos i inne belzebuby.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
otrzymał pokojową nagrodę nobla. A to za ochronę państwa Israel - więc się należy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Trump jest swirusem to na pewno ale nie chodzi tu o koronaswirusa. Po drugie jego podejscie do tego koronaswirusa bylo podobne co w Europie i jeszcze miał wybory więc musiał się podlizywać ludowi :/
On sie juz ludowi nie podlizywał, tylko tym co dali mu do zrozumienia że nie będzie miał swojego konta do zycia jak przegra. Pens jego przydupas zdradził go juz prędzej niz przypuszczał. Trump ufał mu, bo zapomniał że ten sam Pens zdradził demokratów na rzecz republikanów. Wiadomo, wielka moc koryta robi z ludzi osłów.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
otrzymał pokojową nagrodę nobla. A to za ochronę państwa Israel - więc się należy... Wiadomo, zło musi uzyć dobra, zeby było dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Moja teściowa aż piszczy, żeby się zaszczepić. Świetnie, a która w kolejce jest, bo ten z czerwonymi włosami celebryta to ma nr 15milonów coś tam, ale on młody, to się nie łapie na grupę 1...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szczęściarz choć nieświadomy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak to wspaniale, że za pół roku się załapię na "grupę 1" i "godziny dla seniora" - ciekawe, czy będą namolni?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to zależy jaka emeryturka będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja teściowa aż piszczy, żeby się zaszczepić. Świetnie, a która w kolejce jest, bo ten z czerwonymi włosami celebryta to ma nr 15milonów coś tam, ale on młody, to się nie łapie na grupę 1... A nie wiem, nie interesowałem się, u mnie w domu same czubki, nie chcą się szczepić. Ale ponoć SMS ma przyjść czy coś...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To sam tutaj. Nogi za pas, jak widzę i słyszę zakneblowanego patriotę. Perfekcyjne diagnozowanie patoli jest skuteczne jak odgromnik w czasie burzy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|