|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26785
|
Co za przezorna kobieta!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wyborne! Kafkowsko-montyphytonowska rzeczywistość.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Koleżanka mojej Mamy w Niemczech też się zaszczepiła, bo przestraszona córka, całkiem już zniemczona zakazała jej wizyt u swojej wnuczki dopóki się nie zaszczepi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Knebloland "ponad wszystko" ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Koleżanka mojej Mamy w Niemczech też się zaszczepiła, bo przestraszona córka, całkiem już zniemczona zakazała jej wizyt u swojej wnuczki dopóki się nie zaszczepi. Taka pandemiczna polityka dzieli rodziny i w ogóle ludzi: na zaszczepionych i niezaszczepionych, na zamaskowanych i niezamaskowanych...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dowiedziałam się, że we Włoszech nie można pracować bez paszportu covidowego, a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To wspaniały naród, karny i potulny...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dowiedziałam się, że we Włoszech nie można pracować bez paszportu covidowego, a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...
Masz problem... Ja się dowiedziałem że Włochy są w UE więc pewnie wywiązują się z rezolucji dot. braku dyskryminacji. Gdyby nie, to dowiedziałem się że nie ma wtedy większych przeszkód do wypalania ośrodków nieczystej "konkurencji". Szczególnie obcej kontynentalnie. No chyba że lasy i ziemie oddają pod polowania i gospodarkę, wtedy może, ale nikt nie gwarantuje...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Rozwiną się bazary i płatności gotówkowe. Jeszcze żaden socjalista nie pokonał rynku, choć z uporem maniaka próbują mając nadzieję, że będą tymi pierwszymi, którym się uda.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...
Spoko, pewnie jakiś członek partii rządzącej ma udziały w firmie typu apkowego, co wszystko dostarczy do domu. U nas też jest kilka firm tego rodzaju, więc tylko czekać, jak bez wychodzenia z domu apką start-upową się wszystkie zakupy będzie robić na telefonie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To wspaniały naród, karny i potulny... U nas też nie będzie problemu wprowadzić- mamy 50%zwolenników Reszta nie będzie miała swojego zdania....
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zwolenników PiS oczywiście ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...
Spoko, pewnie jakiś członek partii rządzącej ma udziały w firmie typu apkowego, co wszystko dostarczy do domu. U nas też jest kilka firm tego rodzaju, więc tylko czekać, jak bez wychodzenia z domu apką start-upową się wszystkie zakupy będzie robić na telefonie. I drony zakupy będą dostarczać... Dziwny jest ten świat...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
My tak ostatnio robimy zakupy, pukają do drzwi i odchodzą, zostawiając zakupy w fajnych papierowych torbach. I jeszcze czekolada gratis.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No fajnie. Ale ja jeszcze spożywczych zakupów nie zamawiałam, chociaż syn tak nieraz robi, ale to tylko na niektóre gatunki towaru, np. marka kawy, której nie ma w pobliskich sklepach...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zastanawiam się nad swojskimi wyrobami mięsnymi, czy zakup w paczce byłby dobry...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Np. opakowaniu próżniowym czemu nie?
|
|