Blackend
|
Tzn. jak jest czynny to masz, a jak nie czynny to już nic nie masz?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Też, ale nie o to idzie. Poniekąd padło już wyżej. Więcej - chodzi o to żeby ogarniać sytuacje na tyle aby wiedzieć ile można sobie pozwolić w zadanych warunkach dopóki ma się wpływ na przebieg i ilość stresorów...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jakich znowu stresorów, chodzi ci pewnie o sieci komórkowe, latające samoloty, bo tak z twoich postów rozumiem (ale może się mylę, bo ciężko się domyślić). Pierwszą opryszczkę miałem na 100% przed 11 rokiem życia na wakacjach, a jakże nad polskim morzem. Wtedy to nawet chemicznego żarcia jeszcze nie było, a na kartofle napadły hamerykańskie stonki.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Stresory to szeroki temat. Obejmuje biochemię, dietetykę, psychikę, fizykę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dokładnie, taki stan zakochania przykładowo, jaki to silny stres jest!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To zależy, w kim / czym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie, taki stan zakochania przykładowo, jaki to silny stres jest! Ale wzrokowy czy węchowy, bo to nie wiadomo co gorsze?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ze co sie stało?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dokładnie, taki stan zakochania przykładowo, jaki to silny stres jest! Ale wzrokowy czy węchowy, bo to nie wiadomo co gorsze? Najlepiej oba. Choć stan zakochania mamy już za sobą, to moja połówka musi mieć jakieś bardzo mi pasujące feromony. Albo wzrok już nie ten...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wszystko co na giełdzie jest przedmiotem gierek.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Akcje Moderny poleciały w dół.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"- Każda osoba, która ma infekcję dróg oddechowych, powinna zostać w domu przez co najmniej 5 dni, niezależnie od tego, jaki wirus spowodował chorobę. (...) Wykonywanie stu tysięcy testów dziennie to marnowanie pieniędzy, lepiej wydać je na leczenie innych chorób - mówi prof. Piotr Kuna, specjalista chorób płuc." Bardzo rozsądnie mówi, żeby tylko takie działanie chcieli zastosować... Ale komu to by się opłacało? Testy wyprodukowane trzeba sprzedać, szczepionki też...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Akcje Moderny poleciały w dół. W polin TV chyba jeszcze nie grają tych indeksów i "mask co.", ani "testing co.", jak w Hamryka teraz już.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bo moderna nie chciala sie sprzedac pizerowi no to ja opicowali
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Bardzo rozsądnie mówi, żeby tylko takie działanie chcieli zastosować... Tu niektórzy jeszcze rozsądniej prawią od dwóch lat i co z tego?
|
|
|
|
|
|
|
|