|
|
Zyon
|
Testują społeczeństwa na ile mogą sobie pozwolić w przyszłości. No ba, patriot act, faza wstepna Dzisiaj bylem rano po surowy boczek na wedzenie, w sklepie bylo paru dziadkow, a przed sklepem kolejka. Jakis facet nie wytrzymal, wpadl do sklepu i sie wydarl "wypad do domu stare dziady, to ja sie z pracy zrywam zeby cos kupic a wy macie swoje godziny! Ja nie moge wejsc do sklepu od 10 do 12 bo mi mandat wlepia a wy sie dzady z rana paletacie" Dziadki sie poobruszaly i zmyly Sprzedawczyni skomentowala: wie pan one nauczone, ze rano po kosciele na zakupy a te godziny to wiadomo dla kogo, dla elektoratu. Gonilabym dziadow ale nie wolno \ Bareja wiecznie zywy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
... Bo forum wyrabia ...
Lecą dwie jaskółki nisko nad ziemią i jedna mówi do drugiej ... - będzie padać! - skąd wiesz? - bo jaskółki nisko latają!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Testują społeczeństwa na ile mogą sobie pozwolić w przyszłości. No ba, patriot act, faza wstepna Dzisiaj bylem rano po surowy boczek na wedzenie, w sklepie bylo paru dziadkow, a przed sklepem kolejka. Jakis facet nie wytrzymal, wpadl do sklepu i sie wydarl "wypad do domu stare dziady, to ja sie z pracy zrywam zeby cos kupic a wy macie swoje godziny! Ja nie moge wejsc do sklepu od 10 do 12 bo mi mandat wlepia a wy sie dzady z rana paletacie" Dziadki sie poobruszaly i zmyly Sprzedawczyni skomentowala: wie pan one nauczone, ze rano po kosciele na zakupy a te godziny to wiadomo dla kogo, dla elektoratu. Gonilabym dziadow ale nie wolno \ Bareja wiecznie zywy Już, pisać skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka, że zły rząd zmusza starsze osłabione osoby do robienia zakupów w takie upały pomiędzy 10:00 a 12:00. (w samo południe, choć akurat u nas południe słoneczne o 13:00 jest)
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale to jeszcze trzeba dodać że to nie tylko dzielenie społeczeństwa, w którym więzy międzypokoleniowe są pozrywane jak nigdy dotąd, ale wręcz segregacja bo trzeba jeszcze pamiętać o propagandzie gloryfikującej służby itd.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ciekawe czy dalej nie jest wstyd tym co głosowali na PiS
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Lecą dwie jaskółki nisko nad ziemią i jedna mówi do drugiej ... - będzie padać! - skąd wiesz? - bo jaskółki nisko latają! No i dobrze odpowiedziała.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Pytanie czego nie zrozumiałeś?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Pytanie czego nie zrozumiałeś? Zrozumiałem z podpisu autora wpisu, że to wina unikalnej złystyczności PiSu. > Szacunek do starszych nie podlega rozważaniom, bo to taki gust a o gustach się nie dyskutuje. Dziadek blady taki i chudzina poza godzinami kupował w sklepie tylko owoce (jeden artykuł), a kolejka do kasy ze 3 osoby więc go przepuściłem. Ten za mną sprawiał wrażenie, że się spieszy, nawet wymieniliśmy porozumiewawcze spojrzenia, musiałem mieć charakterystyczne iskierki w oczach bo paszczy nie otworzył.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A nie, przecież napisane było wprost ... (pokajałem się bez sensu) LoL Ciekawe czy dalej nie jest wstyd tym co głosowali na PiS
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A kto niby miałby być winien realizacji tutaj światowego judzenia i zamachu jak nie pis?
"Odpowiedzialność jest po stronie władzy" - Juda Pionek (jedyna warta powtórzenia sentencja owego)
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Robią co mogą aby stanąć tak jak im potrzeba.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Zagadka. Jak to się nazywa? ...HipoKrysia
|
|