admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26760
|
Zaraz mu "koledzy lekarze" cofną prawo wykonywania zawodu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak straszą tych lekarzy "antysestemowych", a czy któremuś napradę zabrali prawo wykonywania zawodu, czy tylko straszą, tego nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak się skończy kasa w systemie, a wygląda na to, że już się skończyła (protesty medyków), wtedy samoistnie zakończy się "pandemia". Dopóki płacili dobre pieniądze (ponad 20 tys. zł za JEDEN dyżur pseudocovidowy) dopóty pandemia trwała i przybywało chorych. Pieniądze mają wiele zastosowań, nawet lecznicze.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Oby sie sprawdziło, bo ja widze to czarniej
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bardzo dobrze, zaraz "opozycja" będzie pisowi wypominać, że "nie walczy z pandemią"... I zaś służbie chorobie wprowadzą dodatki covidowe do pensji i strajkować o podwyżki nie będą musieli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja mam nadzieję, że w tym roku lockdownu nie wprowadzą...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to tylko kwestia kasy - tzn. ile jej jeszcze mają żeby przekupić środowisko lekarskie. Co ciekawe, to osoby które uważają się za wolnościowców, w tym środowisko naukowe łykło w całości jak pelikan pandemię. O ile w kwestiach ekonomicznych ciężko niektórych zmanipulować, to jeżeli chodzi o zdrowie to udało się to perfekcyjnie. Dlatego jestem pod wrażeniem tego jak łatwo udało się zamknąć ludzi i zabronić im pracować.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ja mam nadzieję, że w tym roku lockdownu nie wprowadzą... Już zacierają łapska i doczekać się nie mogą, bo to takie "żniwa" dla cwaniaczków...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Uchwalili se "ustawę o bezkarności i niewinności", więc mogą państwowy pieniądz kolesiom przekazywać bez obaw.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I to nie tylko w Polsce jest takie "cwaniactwo"...Da pod tym wzgledem "lepszych"... Ale to jest marnym "pocieszeniem"...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Problem w tym, że wszystkich "lepszych" na to stać, a tu mnożą biedę "Polsce i Polakom przez siedem ostatnich lat"... Tamci "przez osiem przedostatnich lat" przynajmniej nic nie robili i była deflacja...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak bardziej dietetycznie? Deflacja - ketodieta, inflacja - dieta korytkowa - prowadzi do syndromów metabolicznych,,,
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Problem w tym, że wszystkich "lepszych" na to stać, a tu mnożą biedę "Polsce i Polakom przez siedem ostatnich lat"... Tamci "przez osiem przedostatnich lat" przynajmniej nic nie robili i była deflacja... To i dobrze, że nie stać ich na większy lockdown... A deflacja była dlatego, że społeczeństwo było uboższe, nie stać ich było powszechnie na takie "luksusy" jak np. laptopy, czy inne "zbędne" rzeczy, więc ceny szły w dół. A jak jest zbyt, to ceny idą w górę....
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Właśnie GUS podał - inflacja rok do roku 5,5% Ze dwadzieścia lat temu tak było - pięknie cofnęli ten biedny kraiczek!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Problem w tym, że wszystkich "lepszych" na to stać, a tu mnożą biedę "Polsce i Polakom przez siedem ostatnich lat"... Tamci "przez osiem przedostatnich lat" przynajmniej nic nie robili i była deflacja... To i dobrze, że nie stać ich na większy lockdown... No jak nie stać, jak walą pieniądz bez pokrycia do kotła bez umiaru! Oj będzie się działo - niech tylko stopy procentowe dźwigną - to biedaki co "tanich kredytów" nabrały - będą płakać.
|
|
|
|
|
|
|
|