|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja bym poparł ten projekt ale dla każdego osobiście. Czym większa masa, tym większa emisja gazów cieplarnianych, tym większa opłata.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Za przyswajanie nadal zalegają. Trza będzie doliczyć obsługę tego długu bo to już lata.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Mieli blokowane bo to kraj, jeden z wzorów "demokracji" (banko-korpo).
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Cudownie, że tak postąpili! "Wirtualny pieniądz" dziś jest, a za pięć minut nie ma - doskonale, że to uświadomili obywatelom!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
""Cyfrowy dolar ? to brzmiało świetnie, dopóki rząd federalny nie zamroził prywatnych kont bankowych swoich obywateli za wspieranie ruchu politycznego, z którym się nie zgadzał. Nie mam już żadnej wiary w system" Bardzo dobre podsumowanie. Ale i tak uważam, że jeżeli wymuszą likwidację gotówki, to ona i tak w innej formie się pojawi. Mało tego, z tej nowej formy będą korzystać także "elity" polityczne.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Uważam, że ten link nie jest wytyczna wycofania się z planów cyfryzacji ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Może jakieś "referendum" w tej sprawie? W ramach "demokracji bezpośredniej" - co to jest "lekiem na całe zło"...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pewnie młodzież zagłosowałby za kryptowalutami, bo całe życie przed nimi i nie boją się błędnych decyzji, a starzy którzy odliczają dni do gryzienia trawki od korzeni będą za tym żeby było jak jest.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pewnie zagłosuja tez za wypłatami w krypto...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pewnie młodzież zagłosowałby za kryptowalutami, bo całe życie przed nimi i nie boją się błędnych decyzji, a starzy którzy odliczają dni do gryzienia trawki od korzeni będą za tym żeby było jak jest. czasy ludzi zmieniajai... Tez byłem młody, i tez sie smiałem z tych starych, co mowili, ze emerytury dla mnie braknie... Dzis 70% mam obaw, młodzienczego optymizmu ostało 20%, a 10% nadzieja ze jeszcze mnie to nie chwyci...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Może jakieś "referendum" w tej sprawie? W ramach "demokracji bezpośredniej" - co to jest "lekiem na całe zło"... Referendum, stare dobre czasy do lamusa. Idzie krotka cyfrowa smycz, nawet tłumy ogarnie jak bedzie trzeba - Kanada przykładem. Indywidualna inwiligacja - cyfra+
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A Szwajcaria i Brytania też będą na smyczy?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
czasy ludzi zmieniajai... Tez byłem młody, i tez sie smiałem z tych starych, co mowili, ze emerytury dla mnie braknie... Dzis 70% mam obaw, młodzienczego optymizmu ostało 20%, a 10% nadzieja ze jeszcze mnie to nie chwyci... Normalka, też tak mam.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dokąd zmierza młodość? Do starości (gdy niezakłócona). Oczywiście to taka półfikcja w wieku młodzieńczym.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Niemcy, a konkretnie Deutshe Bank, i inne DE banki (lokum szwejzaria) przegrywaja z procesem cyfryzacji - pomimo opoznienia jej, ale to kwestia czasu... Elita finasowa swiata, nie chce byc przez posrednika obsługiwana płacac za to. Sami sobie moga kredytow udzielac, i nie potrzeba do tego sejfow na gotowke. Wielka czworka ma Europe na własnosc, a jak beda sie dzlic, nie wiadomo... Sam facebook ma prawie tyle przychodu, co gospodarka niemiecka, tylko ze koszt obsługi niemieckiej gospodarki to 85 mln ludzi, a nie 200tys jak w przypadku facebooku - nawet niech milion zatrudniaja. O tych trzech pozostałych gigantach lepiej nie pisac bo, głowe urywa . Apple obrot dwie gospodarki niemieckie... No jak sie ma taki bank centralny Ameryki do nich ? Butki moga im pucowac... Tworza swoj system cyfrowy oparty na dannych, beda zarzadzac kapitałem niezbednym do prowadzenia firm typu tesla...
|
|
|
|
|
|
|
|