forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 20:30:05

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Prasa
| | |-+  Wywiady o DO na PL1-TV
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 40 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Wywiady o DO na PL1-TV  (Przeczytany 230775 razy)
Jarek
Go

Email
Odp: Wywiady o DO na PL1-TV
« Odpowiedz #40 : 2023-07-21, 11:22:13 »

A żem ciekawy czy będzie się chciało być zdrowym.   
admin
Administrator
Hero Member
*
wiadomoci: 26739

« Odpowiedz #41 : 2023-07-21, 11:52:39 »

https://pl1.tv/title/gospodarka-zywieniowa-w-oparciu-o-wiedze/ - Gospodarka żywieniowa w oparciu o wiedzę- - Występują: Bogdan Tkocz| Tomasz Kwaśniewski -  Cool
Sorry, u Amiszy jest znacznie mniej zespołu Dawna oraz innych chorób genetycznych mimo chowu wsobnego, a NOP-ów nie ma, bo się nie szczepią - tak miało być powiedziane, a wyszło jak wyszło... Sad

Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

Re: Wywiady o DO na PL1-TV
« Odpowiedz #42 : 2023-07-21, 12:25:58 »

Fajne Wink

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235

« Odpowiedz #43 : 2023-07-21, 12:39:52 »

Napisała mi, że zrobi wszystko aby wyzdrowieć. Młoda babka 45 lat... Very Happy Cool (może dla niektórych stara Laughing)

renia
Hero Member

« Odpowiedz #44 : 2023-07-21, 12:41:46 »

https://pl1.tv/title/gospodarka-zywieniowa-w-oparciu-o-wiedze/ - Gospodarka żywieniowa w oparciu o wiedzę- - Występują: Bogdan Tkocz| Tomasz Kwaśniewski -  Cool
Sorry, u Amiszy jest znacznie mniej zespołu Dawna oraz innych chorób genetycznych mimo chowu wsobnego, a NOP-ów nie ma, bo się nie szczepią - tak miało być powiedziane, a wyszło jak wyszło... Sad

Ogólnie bardzo dobrze wyszło... Very Happy

admin
Administrator
Hero Member
*

« Odpowiedz #45 : 2023-07-21, 12:49:56 »

Cool

Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #46 : 2023-07-21, 12:57:09 »

Napisała mi, że zrobi wszystko aby wyzdrowieć. Młoda babka 45 lat... Very Happy Cool (może dla niektórych stara Laughing)
Ksiazka juz jest ?  Laughing
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18138

« Odpowiedz #47 : 2023-07-21, 13:12:56 »

Może i dobrze, może nieprzebadane tylko te amisze. Cool
admin
Administrator
Hero Member
*

« Odpowiedz #48 : 2023-07-21, 14:03:00 »

Amisze mieli wykazać, że żywność produkowana metodami z XIXw. (bo środowisko mają podobnie "skażone") jest lepsza niż typówka-przemysłówka, ale jakoś mi się źle gadało, nie kontrolowałem kompletnie logicznego toku wypowiadanych słów, bo o czymś innym niestety myślałem i mi się "rdzenie" na siebie nachodziły... Wink
Miałem powiedzieć o herbicydach w pożywieniu poczynając do DDT - stosowanego do połowy lat 70-tych XXw. - co to nagle po wynalezieniu glifosatu stał się "trucizną"!, choć przedtem był super, bo wyeliminował prawie do zera tyfus i malarię ( spadek zachorowań z 2tys. do 70szt. na milion mieszkańców "trzeciego świata" - a to jedno z głównych źródeł dochodu "fsrmy" w połowie XXw.- więc jak się zorientowali, to zakazali, tym bardziej, że glifosat wszedł na pola w 1974r., a DDT dziś praktycznie w środowisku się nie stwierdza w "trujących" ilościach, choć zapowiadano, że będzie aż do apokalipsy... Wink  Laughing
Co do glifosatu - fanatycznie - zabija dżdżownice, bakterie, pszczoły, dla człowieka "potencjalnie rakotwórczy" (czyli dawka w badaniach laboratoryjnych przekracza 100 i więcej zalecanej dawki) - co u gryzoni laboratoryjnych powoduje mutacje genowe prowadzące do raka i kłopotów z prokreacją, natomiast biochemicznie hamuje u roślin syntezę aminokwasów aromatycznych - tryptofan, tyrozyna i fenyloalanina - ale glifosat to anion kwasu fosforowego z niekodowaną u ludzi sarkozyną, łatwo zamienianą na glicynę i na końcu grupa karboksylowa - fosfataza jest, aminotransferazy są, dekarboksylazy są - z glifosatu więc w organizmie nie pozostaje nic trującego, ale to tylko moje gdybania, więc lepiej Roundapu nie pić jako suplementu diety na fosforan, glicynę i kwas węglowy... Wink W glebie się łatwo rozkłada (półtrwanie w sprzyjających warunkach - tydzień), w przedżołądkach również, więc teoretycznie jest "zdrowy", choć "płaskoziemcy" uważają inaczej. Rośliny "roundap-ready" mają zmodyfikowaną genetycznie możliwość rozkładania glifosatu - dlarego u nich nie występuje blokowanie możliwości wytwarzania egzogennych dla człowieka aminokwasów aromatycznych, a glifosatu u takich roślin teoretycznie się nie stwierdza.
Badania "wykazujące" glifosat w mięsie są wielce nieprawdopodobne - dla mnie, ale nie badałem, więc pewności nie mam.
Jeszcze miałem "bąknąć" o czytaniu etykiet i zwracaniu uwagi na "E" - ze szczególnym podkreśleniem "szkodliwości" np. E-260 - ocet, E-300 - wit-c, czy E-621 - glutaminian, bo nie wszystko E jest szkodliwe jak się ludziom zdaje, ale wyszło jak wyszło, bo kolejne wywiady były godzinowo ustalone więc nie mogłem się wygadać, dlatego wolę zdecydowanie bardziej pisać, gdzie w każdej chwili ewentualne "baboki" mogę poprawić, lub sprecyzować tok myślenia, czego nigdy w słowie "gadanym" nie osiągnę w formie wywiadu - za dużo mnie czynników rozprasza i tyle.   Confused

renia
Hero Member

« Odpowiedz #49 : 2023-07-21, 15:04:15 »

Moja? Shocked Chyba o Admina pytasz... Rolling Eyes

renia
Hero Member

« Odpowiedz #50 : 2023-07-21, 15:10:23 »

Amisze mieli wykazać, że żywność produkowana metodami z XIXw. (bo środowisko mają podobnie "skażone") jest lepsza niż typówka-przemysłówka, ale jakoś mi się źle gadało, nie kontrolowałem kompletnie logicznego toku wypowiadanych słów, bo o czymś innym niestety myślałem i mi się "rdzenie" na siebie nachodziły... Wink
Miałem powiedzieć o herbicydach w pożywieniu poczynając do DDT - stosowanego do połowy lat 70-tych XXw. - co to nagle po wynalezieniu glifosatu stał się "trucizną"!, choć przedtem był super, bo wyeliminował prawie do zera tyfus i malarię ( spadek zachorowań z 2tys. do 70szt. na milion mieszkańców "trzeciego świata" - a to jedno z głównych źródeł dochodu "fsrmy" w połowie XXw.- więc jak się zorientowali, to zakazali, tym bardziej, że glifosat wszedł na pola w 1974r., a DDT dziś praktycznie w środowisku się nie stwierdza w "trujących" ilościach, choć zapowiadano, że będzie aż do apokalipsy... Wink  Laughing
Co do glifosatu - fanatycznie - zabija dżdżownice, bakterie, pszczoły, dla człowieka "potencjalnie rakotwórczy" (czyli dawka w badaniach laboratoryjnych przekracza 100 i więcej zalecanej dawki) - co u gryzoni laboratoryjnych powoduje mutacje genowe prowadzące do raka i kłopotów z prokreacją, natomiast biochemicznie hamuje u roślin syntezę aminokwasów aromatycznych - tryptofan, tyrozyna i fenyloalanina - ale glifosat to anion kwasu fosforowego z niekodowaną u ludzi sarkozyną, łatwo zamienianą na glicynę i na końcu grupa karboksylowa - fosfataza jest, aminotransferazy są, dekarboksylazy są - z glifosatu więc w organizmie nie pozostaje nic trującego, ale to tylko moje gdybania, więc lepiej Roundapu nie pić jako suplementu diety na fosforan, glicynę i kwas węglowy... Wink W glebie się łatwo rozkłada (półtrwanie w sprzyjających warunkach - tydzień), w przedżołądkach również, więc teoretycznie jest "zdrowy", choć "płaskoziemcy" uważają inaczej. Rośliny "roundap-ready" mają zmodyfikowaną genetycznie możliwość rozkładania glifosatu - dlarego u nich nie występuje blokowanie możliwości wytwarzania egzogennych dla człowieka aminokwasów aromatycznych, a glifosatu u takich roślin teoretycznie się nie stwierdza.
Badania "wykazujące" glifosat w mięsie są wielce nieprawdopodobne - dla mnie, ale nie badałem, więc pewności nie mam.
Jeszcze miałem "bąknąć" o czytaniu etykiet i zwracaniu uwagi na "E" - ze szczególnym podkreśleniem "szkodliwości" np. E-260 - ocet, E-300 - wit-c, czy E-621 - glutaminian, bo nie wszystko E jest szkodliwe jak się ludziom zdaje, ale wyszło jak wyszło, bo kolejne wywiady były godzinowo ustalone więc nie mogłem się wygadać, dlatego wolę zdecydowanie bardziej pisać, gdzie w każdej chwili ewentualne "baboki" mogę poprawić, lub sprecyzować tok myślenia, czego nigdy w słowie "gadanym" nie osiągnę w formie wywiadu - za dużo mnie czynników rozprasza i tyle.   Confused

Ale przecież możesz sobie na kartce wypunktować o czym chcesz mówić...Taka malutka ściągaweczka by się przydała... Cool Laughing

admin
Administrator
Hero Member
*

« Odpowiedz #51 : 2023-07-21, 16:52:24 »

Very Happy

Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57185

« Odpowiedz #52 : 2023-07-21, 17:49:20 »

Pewnie będą jeszcze kolejne spotkania i będzie możliwość to i owo dopowiedzieć. Wink  Cool
Najlepiej od początku, bo dobrego nigdy za wiele.  Cool
admin
Administrator
Hero Member
*

« Odpowiedz #53 : 2023-07-22, 09:30:17 »

I tam, oglądalność mizerna - szkoda czasu...  Confused

renia
Hero Member

« Odpowiedz #54 : 2023-07-22, 10:10:14 »

A! Czy ona ma Doktora książkę? Nie wszystko naraz... Cool Laughing

Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57185

« Odpowiedz #55 : 2023-07-22, 11:09:35 »

I tam, oglądalność mizerna - szkoda czasu...  Confused

No wiadomo, że oglądalność Kaszpirowskiego ciężko będzie pobić. Wink
admin
Administrator
Hero Member
*

« Odpowiedz #56 : 2023-07-22, 13:18:11 »

Laughing

admin
Administrator
Hero Member
*

« Odpowiedz #57 : 2023-07-24, 18:52:14 »

https://pl1.tv/title/skorzystajmy-z-doswiadczen-zagranicy-i-leczmy-przyczynowo-zywieniem-optymalnym/ - Skorzystajmy z doświadczeń zagranicy i leczmy przyczynowo żywieniem optymalnym - Występują: Bogdan Tkocz| lek. Małgorzata Guzikiewicz.

Dieta Optymalna przybywa z zagranicy!   Shocked  Laughing Laughing Laughing

Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #58 : 2023-07-24, 19:01:50 »

Ketogeniusze
renia
Hero Member

« Odpowiedz #59 : 2023-07-24, 20:20:59 »

https://pl1.tv/title/skorzystajmy-z-doswiadczen-zagranicy-i-leczmy-przyczynowo-zywieniem-optymalnym/ - Skorzystajmy z doświadczeń zagranicy i leczmy przyczynowo żywieniem optymalnym - Występują: Bogdan Tkocz| lek. Małgorzata Guzikiewicz.

Dieta Optymalna przybywa z zagranicy!   Shocked  Laughing Laughing Laughing

Dobrze, że jest w coraz szerszym kręgu chorych stosowana, tylko wielka szkoda, że o Doktorze Kwaśniewskim nic nie mówią, czyli o Autorze Diety Optymalnej (też ketogenicznej przy niektórych schorzeniach). Confused

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 40 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 20 zapytaniami.