Autor
|
Wtek: Wywiady o DO na PL1-TV (Przeczytany 230775 razy)
|
Jarek
Go
|
A żem ciekawy czy będzie się chciało być zdrowym.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Sorry, u Amiszy jest znacznie mniej zespołu Dawna oraz innych chorób genetycznych mimo chowu wsobnego, a NOP-ów nie ma, bo się nie szczepią - tak miało być powiedziane, a wyszło jak wyszło...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Fajne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Napisała mi, że zrobi wszystko aby wyzdrowieć. Młoda babka 45 lat... (może dla niektórych stara )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sorry, u Amiszy jest znacznie mniej zespołu Dawna oraz innych chorób genetycznych mimo chowu wsobnego, a NOP-ów nie ma, bo się nie szczepią - tak miało być powiedziane, a wyszło jak wyszło... Ogólnie bardzo dobrze wyszło...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Napisała mi, że zrobi wszystko aby wyzdrowieć. Młoda babka 45 lat... (może dla niektórych stara ) Ksiazka juz jest ?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Sorry, u Amiszy jest znacznie mniej zespołu Dawna oraz innych chorób genetycznych mimo chowu wsobnego, a NOP-ów nie ma, bo się nie szczepią - tak miało być powiedziane, a wyszło jak wyszło... Może i dobrze, może nieprzebadane tylko te amisze.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Amisze mieli wykazać, że żywność produkowana metodami z XIXw. (bo środowisko mają podobnie "skażone") jest lepsza niż typówka-przemysłówka, ale jakoś mi się źle gadało, nie kontrolowałem kompletnie logicznego toku wypowiadanych słów, bo o czymś innym niestety myślałem i mi się "rdzenie" na siebie nachodziły... Miałem powiedzieć o herbicydach w pożywieniu poczynając do DDT - stosowanego do połowy lat 70-tych XXw. - co to nagle po wynalezieniu glifosatu stał się "trucizną"!, choć przedtem był super, bo wyeliminował prawie do zera tyfus i malarię ( spadek zachorowań z 2tys. do 70szt. na milion mieszkańców "trzeciego świata" - a to jedno z głównych źródeł dochodu "fsrmy" w połowie XXw.- więc jak się zorientowali, to zakazali, tym bardziej, że glifosat wszedł na pola w 1974r., a DDT dziś praktycznie w środowisku się nie stwierdza w "trujących" ilościach, choć zapowiadano, że będzie aż do apokalipsy... Co do glifosatu - fanatycznie - zabija dżdżownice, bakterie, pszczoły, dla człowieka "potencjalnie rakotwórczy" (czyli dawka w badaniach laboratoryjnych przekracza 100 i więcej zalecanej dawki) - co u gryzoni laboratoryjnych powoduje mutacje genowe prowadzące do raka i kłopotów z prokreacją, natomiast biochemicznie hamuje u roślin syntezę aminokwasów aromatycznych - tryptofan, tyrozyna i fenyloalanina - ale glifosat to anion kwasu fosforowego z niekodowaną u ludzi sarkozyną, łatwo zamienianą na glicynę i na końcu grupa karboksylowa - fosfataza jest, aminotransferazy są, dekarboksylazy są - z glifosatu więc w organizmie nie pozostaje nic trującego, ale to tylko moje gdybania, więc lepiej Roundapu nie pić jako suplementu diety na fosforan, glicynę i kwas węglowy... W glebie się łatwo rozkłada (półtrwanie w sprzyjających warunkach - tydzień), w przedżołądkach również, więc teoretycznie jest "zdrowy", choć "płaskoziemcy" uważają inaczej. Rośliny "roundap-ready" mają zmodyfikowaną genetycznie możliwość rozkładania glifosatu - dlarego u nich nie występuje blokowanie możliwości wytwarzania egzogennych dla człowieka aminokwasów aromatycznych, a glifosatu u takich roślin teoretycznie się nie stwierdza. Badania "wykazujące" glifosat w mięsie są wielce nieprawdopodobne - dla mnie, ale nie badałem, więc pewności nie mam. Jeszcze miałem "bąknąć" o czytaniu etykiet i zwracaniu uwagi na "E" - ze szczególnym podkreśleniem "szkodliwości" np. E-260 - ocet, E-300 - wit-c, czy E-621 - glutaminian, bo nie wszystko E jest szkodliwe jak się ludziom zdaje, ale wyszło jak wyszło, bo kolejne wywiady były godzinowo ustalone więc nie mogłem się wygadać, dlatego wolę zdecydowanie bardziej pisać, gdzie w każdej chwili ewentualne "baboki" mogę poprawić, lub sprecyzować tok myślenia, czego nigdy w słowie "gadanym" nie osiągnę w formie wywiadu - za dużo mnie czynników rozprasza i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Napisała mi, że zrobi wszystko aby wyzdrowieć. Młoda babka 45 lat... (może dla niektórych stara ) Ksiazka juz jest ? Moja? Chyba o Admina pytasz...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Amisze mieli wykazać, że żywność produkowana metodami z XIXw. (bo środowisko mają podobnie "skażone") jest lepsza niż typówka-przemysłówka, ale jakoś mi się źle gadało, nie kontrolowałem kompletnie logicznego toku wypowiadanych słów, bo o czymś innym niestety myślałem i mi się "rdzenie" na siebie nachodziły... Miałem powiedzieć o herbicydach w pożywieniu poczynając do DDT - stosowanego do połowy lat 70-tych XXw. - co to nagle po wynalezieniu glifosatu stał się "trucizną"!, choć przedtem był super, bo wyeliminował prawie do zera tyfus i malarię ( spadek zachorowań z 2tys. do 70szt. na milion mieszkańców "trzeciego świata" - a to jedno z głównych źródeł dochodu "fsrmy" w połowie XXw.- więc jak się zorientowali, to zakazali, tym bardziej, że glifosat wszedł na pola w 1974r., a DDT dziś praktycznie w środowisku się nie stwierdza w "trujących" ilościach, choć zapowiadano, że będzie aż do apokalipsy... Co do glifosatu - fanatycznie - zabija dżdżownice, bakterie, pszczoły, dla człowieka "potencjalnie rakotwórczy" (czyli dawka w badaniach laboratoryjnych przekracza 100 i więcej zalecanej dawki) - co u gryzoni laboratoryjnych powoduje mutacje genowe prowadzące do raka i kłopotów z prokreacją, natomiast biochemicznie hamuje u roślin syntezę aminokwasów aromatycznych - tryptofan, tyrozyna i fenyloalanina - ale glifosat to anion kwasu fosforowego z niekodowaną u ludzi sarkozyną, łatwo zamienianą na glicynę i na końcu grupa karboksylowa - fosfataza jest, aminotransferazy są, dekarboksylazy są - z glifosatu więc w organizmie nie pozostaje nic trującego, ale to tylko moje gdybania, więc lepiej Roundapu nie pić jako suplementu diety na fosforan, glicynę i kwas węglowy... W glebie się łatwo rozkłada (półtrwanie w sprzyjających warunkach - tydzień), w przedżołądkach również, więc teoretycznie jest "zdrowy", choć "płaskoziemcy" uważają inaczej. Rośliny "roundap-ready" mają zmodyfikowaną genetycznie możliwość rozkładania glifosatu - dlarego u nich nie występuje blokowanie możliwości wytwarzania egzogennych dla człowieka aminokwasów aromatycznych, a glifosatu u takich roślin teoretycznie się nie stwierdza. Badania "wykazujące" glifosat w mięsie są wielce nieprawdopodobne - dla mnie, ale nie badałem, więc pewności nie mam. Jeszcze miałem "bąknąć" o czytaniu etykiet i zwracaniu uwagi na "E" - ze szczególnym podkreśleniem "szkodliwości" np. E-260 - ocet, E-300 - wit-c, czy E-621 - glutaminian, bo nie wszystko E jest szkodliwe jak się ludziom zdaje, ale wyszło jak wyszło, bo kolejne wywiady były godzinowo ustalone więc nie mogłem się wygadać, dlatego wolę zdecydowanie bardziej pisać, gdzie w każdej chwili ewentualne "baboki" mogę poprawić, lub sprecyzować tok myślenia, czego nigdy w słowie "gadanym" nie osiągnę w formie wywiadu - za dużo mnie czynników rozprasza i tyle. Ale przecież możesz sobie na kartce wypunktować o czym chcesz mówić...Taka malutka ściągaweczka by się przydała...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I tam, oglądalność mizerna - szkoda czasu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Napisała mi, że zrobi wszystko aby wyzdrowieć. Młoda babka 45 lat... (może dla niektórych stara ) Ksiazka juz jest ? A! Czy ona ma Doktora książkę? Nie wszystko naraz...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I tam, oglądalność mizerna - szkoda czasu... No wiadomo, że oglądalność Kaszpirowskiego ciężko będzie pobić.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ketogeniusze
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze, że jest w coraz szerszym kręgu chorych stosowana, tylko wielka szkoda, że o Doktorze Kwaśniewskim nic nie mówią, czyli o Autorze Diety Optymalnej (też ketogenicznej przy niektórych schorzeniach).
|
|
|
|
|
|
|
|
|