admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
Bez knebla nie da się oddychać!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I respirator na dobitkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mówta co chceta, ale rodzaj ludzki ubożeje ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Szkoda dziadulka, ale można? - https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/wypadek-w-lombardii-grana-padano-zabi%C5%82-w%C5%82a%C5%9Bciciela-serowego-biznesu/ar-AA1eUfJk?ocid=msedgntp&cvid=2ac991121e1d4ee984bf550ba8fb6486&ei=34 - "Firma Ciapparini od 2006 roku specjalizuje się w produkcji Grana Padano i posiada własne stada bydła, magazyny, mleczarnie, dojrzewalnie, sklep, biura, oraz stacje udoju mleka. W gospodarstwie rolnym wykorzystywano mleko od własnych krów i produkowano z niego 15 tys. kręgów Grana Padano rocznie. Uprawiane grunty rolne, własne i częściowo dzierżawione, to ponad 100 hektarów." - do tego biogazownia i idealne rozwiązanie dla polskich rolników - bo Roman Kluska się w podobny sposób potrafił tu zorganizować, to przeciętny baca, aby nie powiedzieć chłop - też powinien potrafić... Tylko trzeba chcieć, a nie czekać na "dotacje".
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kluska mistrzostwo swiata - sery tez. W Saczu duzy wybor jego produktow...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mój pierwszy pecet był od Optimusa. Czasy DOSa i monochromatycznych monitorów, no i młodości.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Super! Padło kilka bardzo ważnych zdań o suplach i nie tylko. Bardzo dobry, odważny wykład.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze słucham go, ale jestem zachwycona tym wywiadem. Same konkrety przedstawione w sposób naukowy i bardzo odważny... Celowa depopulacja...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tylko niestety tylko 500 wyświetleń! A pierwszy lepszy "ketoinfluencer" miałby już z 50tys a nawet pół miliona. Ale nie moja w tym głowa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jest 500, ale powoli i do przodu, nawet prof. Cichosz mówiła, że grono zwolenników Doktora Kwaśniewskiego i diet niskowęglowodanowych szybko rośnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jest wielka prośba ze strony Prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Optymalnych i wszystkich osób zaangażowanych w propagowanie Diety Optymalnej Doktora Jana Kwaśniewskiego, aby ten wywiad z prof. Cichosz udostępniać jak największej liczbie znajomym, grupom i forom. Tak aby było sporo wyświetleń, ma to wpływ na możliwość zorganizowania sporej Konferencji w Warszawie (tej jesieni) z udziałem prof. Cichosz, lekarzy optymalnych, Tomasza Kwaśniewskiego i przedstawicieli organizacji rządowych (o ile wyrażą zgodę). Czym więcej głosów zdobędziemy, tym większa jest szansa na Optymalną Konferencję na wysokim poziomie. Będą media rządowe i komercyjne też zaproszone. Zobaczymy, kto zgodzi się brać udział w tej Konferencji - ze strony świata polityki, nauki i medycyny... Więc działamy!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I jeszcze uwaga - nie znam genów które rozbijają łańcuchy kwasów tłuszczowych na jednostki sześciowęglowe ani w mitochondrium, ani w cytozolu. Natomiast w myśl hipotezy Fritza i wsp. 1962r. jest zestaw genów transferazy CPT I na zewnętrznej błonie mitochondrialnej przenoszący łańcuch acylowy z cytozolowego CoA na karnitynę dzięki czemu wszystkie kwasy tłuszczowe składające się z powyżej 6 jednostek dwuwęglowych są przenoszone do wewnętrznej błony mitochondrialnej, a tu dzięki CPT II po oderwaniu od karnityny kwasy tłuszczowe przenoszone są do macierzy mitochondrialnej łącząc się ponownie z CoA znajdującym się w macierzy mitochondrialnej. W ten sposób do mitochondrium "zasysane" są kwasy tłuszczowe powyżej 12 atomów węgla w łańcuchu acylowym, natomiast krótkołancuchowe kwasy tłuszczowe czyli te do 12 węgli* w łąńcuchu acylowym wnikają swobodnie z cytozolu do macierzy mitochondialnej gdzie podlegają betaoksydacji polegającej na odrywaniu "octu" od acylu... Każdy może to sobie sprawdzić w podręcznikach biochemii np. w Davidsonie proces jest opisany na s. 405. - znacznie szerzej w Harper s.261. Polecam podręcznik Minakowskiego - "Biochemia kręgowców", gdzie o karnitynie wspomniano na s. 295, oraz podręcznik Jadwigi Bryły - "Regulacja metabolizmu komórki" s. 319 - najlepszy dla mnie podręcznik do rozjaśnienia podatnym w głowie o "syndromach metabolicznych" i innych uwarunkowaniach powodujących dysfunkcję biochemiczną organizmu. * - za Minakowskim - jednak większość autorów podaje 10 atomów węgla jako limit swobodnego przenikania acylu przez błonę mitochondrialną.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest raczej dla osób, które miały biochemię w szkole lub na studiach, albo dla samouków (pasjonatów), którzy książki biochemiczne studiują od podstaw. Dla mnie to jest mało zrozumiały tekst...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dlatego książki nie piszę - szkoda mojego czasu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo dobry wywiad, właśnie obejrzałem przed chwilą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego książki nie piszę - szkoda mojego czasu. Rozumiem. Szczególnie przy dzisiejszej łatwości kradzieży własności intelektualnej.
|
|
|
|
|
|
|
|