Autor
|
Wtek: Wywiady o DO na PL1-TV (Przeczytany 231030 razy)
|
RafałS
|
hamo-markiet-smarkfonensis
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
Łał - chyba jednak dobrze gadałem, bo taki komentarz się pojawił! "Agnieszka 22 godziny ago Zapraszanie takich ludzi tylko zbłaźnia ideę wolności myśli. Przecież ten człowiek mówi jak idiota. Porównywanie cen weterynarii i medycyny, jako argument rzekomo za prywatyzacją - mowa kretyna z konpedelacji. Wiedza medyczna pana na poziomie mniej niż hochsztaplera Zięby. Mniej kretynów, więcej ludzi mądrych jeśli strona chce cokolwiek sobą reprezentować." Mój komentarz dla pani Agnieszki: Nie dość, że pani Agnieszka trafnie zdiagnozowała moją przypadłość, to jeszcze porównała mnie do "hochsztaplera Zięby"! Bardzo to załechtało moje ego, skoro mnie oceniła nawet poniżej jego poziomu! Martwi mnie jednak "strona", bo jak tak można nie dbać o poziom merytoryczny zapraszanych gości, tym bardziej, że już mnie zaprosili na kolejne nagranie 11-go styczna! Puściłbym to pod wywiadem, ale nie chce mi się tam zarejestrować.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poczuła się pewno obrażona zrównaniem medycyny ludzkiej i weterynaryjnej. Niektórzy tak mają. Kiedyś podpowiedziałem jednemu, zdawało się inteligentnemu, wegetarianinowi, żeby poczytał podręczniki do produkcji zwierzęcej. O mój Boże, jak go to dotknęło, a przecież wege kochają zwierzęta. Jak powiedziałem, że to w zasadzie niewielka różnica, bo prawa biologiczne są uniwersalne i z żywienia świnek można wiele wyciągnąć dla siebie, to konsternacja. Pani pokazała swoje wolnomyślicielstwo, a kiedyś ktoś przecież powiedział, że umysł jest jak spadochron, działa prawidłowo, tylko kiedy jest otwarty.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Trafne porównanie z tym spadochronem! Podoba mi się.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja tam zawsze się cieszę jak widzę takie komentarze, o wiele bardziej mnie frustrują inteligentne, dające do myślenia - wtedy się widzi jak dużo brakuje i ile jeszcze nauki pozostało aby dorównać do najlepszych.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
13-go sierpnia 2023r. miałem okazję przekonać się jak działa weterynaria: kotka z ciężkim zatruciem jadem kiełbasianym, którego weterynarka nie zdiagnozowała - ja też nie, bo mnie też wyglądało bardziej na urazówkę i obolałość (brak wymiotów i rozwolnienia mnie początkowo zmyliły), ale postępowanie było zgodne ze sztuką: nerwy czuciowe prawidłowa reakcja na ból, nerwy ruchowe porażone, trudności w oddychaniu - normalnie jak pacjent na oiomie na pięć min. przed śmiercią - prześwietlenie rtg, usg, badanie moczu na biochemię, badanie krwi na biochemię i morfologię próby wątrobowe - wszystko w niecałe pół godziny. Wyszło zapalenie pęcherza - wyciskanie przepełnionego pęcherza z powodu utraty odruchu oddawania moczu, cukier w moczu pozanormatywny, ale próby wątrobowe, morfologia i biochemia krwi - ok - wszystko w normie. Leczenie - 3 antybiotyki w iniekcji i kroplówka dożylna. Chciała lekarka wet. podać insulinę, ale właściciel - czyli ja - odmówił, bo już miałem własną i to trafną diagnozę obcykaną z internetu.. Zalecenia - leczenie zachowawcze, wizyta w dniu następnym i tak przez tydzień. KOSZT ratowania życia kota zgodnie z wymienionymi zabiegami i podanymi lekami - 280zł w pierwszym dniu i po 130zł w dniach następnych, bo odpadło rtg i usg.. I to wszystko bez ubezpieczenia zdrowotnego!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
13-go sierpnia 2023r. miałem okazję przekonać się jak działa weterynaria: kotka z ciężkim zatruciem jadem kiełbasianym, którego weterynarka nie zdiagnozowała - ja też nie, bo mnie też wyglądało bardziej na urazówkę i obolałość (brak wymiotów i rozwolnienia mnie początkowo zmyliły), ale postępowanie było zgodne ze sztuką: nerwy czuciowe prawidłowa reakcja na ból, nerwy ruchowe porażone, trudności w oddychaniu - normalnie jak pacjent na oiomie na pięć min. przed śmiercią - prześwietlenie rtg, usg, badanie moczu na biochemię, badanie krwi na biochemię i morfologię próby wątrobowe - wszystko w niecałe pół godziny. Wyszło zapalenie pęcherza - wyciskanie przepełnionego pęcherza z powodu utraty odruchu oddawania moczu, cukier w moczu pozanormatywny, ale próby wątrobowe, morfologia i biochemia krwi - ok - wszystko w normie. Leczenie - 3 antybiotyki w iniekcji i kroplówka dożylna. Chciała lekarka wet. podać insulinę, ale właściciel - czyli ja - odmówił, bo już miałem własną i to trafną diagnozę obcykaną z internetu.. Zalecenia - leczenie zachowawcze, wizyta w dniu następnym i tak przez tydzień. KOSZT ratowania życia kota zgodnie z wymienionymi zabiegami i podanymi lekami - 280zł w pierwszym dniu i po 130zł w dniach następnych, bo odpadło rtg i usg.. I to wszystko bez ubezpieczenia zdrowotnego! Kota w dobrym stanie?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Brukselska szkoła do Polski zawitała na dobre
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale "ekspert" w danej dziedzinie przeważnie na niczym innym się nie zna!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zaraz na wszystkim innym, to nie, ale nie lubię i unikam takich wszystko wiedzących zadowolonych z siebie, bo rozmowa z nimi jest nie możliwa i nic nie wnosi. A kotek bardzo ładny.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Miesiąc temu chodziła jak modelka na wybiegu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Fajna ta Panna Kota i głos ma donośny...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na wiosnę będzie jak nówka - mam taką nadzieję!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To wtedy będzie rzadko Was odwiedzać...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I bardzo dobrze, bo znowu się rozchoruje, a z powodu braku ubezpieczenia i dostępu do darmowych usług medycznych, leczenie może zrujnować budżet domowy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|