|
|
Jarek
Go
|
Rudego Konia trojańskiego pogonić , bo to obecnie największy szkodnik państwa polskiego.. ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Nie opublikują, bo za ostro poszedłem! 53 min. - zaś nic nie wycieli!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wegetarianizm jest zdrowy, więc mięsa nie musi być
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, jasne.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Newbie
wiadomoci: 26
|
Elegancko Wincyj
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Czyli jednak wklęsła?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czekajkmy na komentarze, moze sie jakis swiatly obywatel zaloguje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W sumie wyszło "hasłowo", bo na każdy z tych "unijnych postulatów" można osobny wywiad zrobić z wyjątkiem może tej "wymiany pokoleń", bo tu nie ma co rozwijać. A o samym "fit35" - drugie tyle można dołożyć. I korekta - w ministerstwie rolnictwa, a nie zdrowia karmią przymusowo liśćmi! Co za fanatyk wegetariański z tego Turka, jak Spurek, czy która tam jeszcze! Wybierają takich fanatyków do parlamentu europejskiego, co lepiej od komunistów wiedzą, jak obywatelom unii życie na zielono urządzić!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W sumie wyszło "hasłowo", bo na każdy z tych "unijnych postulatów" można osobny wywiad zrobić z wyjątkiem może tej "wymiany pokoleń", bo tu nie ma co rozwijać. A o samym "fit35" - drugie tyle można dołożyć. I korekta - w ministerstwie rolnictwa, a nie zdrowia karmią przymusowo liśćmi! Co za fanatyk wegetariański z tego Turka! W sumie nic straconego, bo tak jak pisałeś, jeszcze będzie można zrobić do każdego postulatu nowy wywiad...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie mam zacięcia do "tych występów" - wolę pisać. Dlatego w tekście sprostowałbym np. że wymię owszem przesącza z osocza, a krew dostarcza tlenu, ale w mleku występują składniki, których synteza zachodzi wyłącznie w gruczołach mlekowych. Wnioskować można na podstawie różnicy krwi tętniczej i żylnej w okresie laktacji i zasuszenia. Przypominam, że u przeżuwaczy glukoza praktycznie w całości jest wykorzystywana do syntezy, bo materiałem energetycznym dla przeżuwaczy są LKW - czyli praktycznie "ketony" trafiające do krwiobiegu z przedżołądków, a profil energetyczny jest kompletnie inny niż u człowieka, bo np. norma na glukozę u krów zasuszonych wynosi około 2,2mmol, a dojnych 3,3mmol (40-60mg% - stężenie śmiertelne dla człowieka), a cholesterolu całkowitego 4-10mmol/l - to pawie 400mg% cholesterolu we krwi! Każdy "specjalista" zaleciłby tym biednym krasulom statyny przecież w trakcie laktacji!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale jakbym gadał, to nie mógłbym dopisać, że normą dla laktującej krowy jest 1550mmol/l ciał ketonowych, co pewnie "fachowcy" od ludzi wybałuszą oczęta, bo u człowieka "ketoza" zaczyna się bodaj od 0,4-2mmlol/l. Jednakże krasula zasuszona ma 0,35mmol/l -czyli tyle co zakwaszeniec ludzki na ketodiecie w początkowej fazie... Laktująca krowa to biochemiczna fabryka na czterech nogach o czym przeciętny zjadacz chlebka nie ma pojęcia, bo nie musi! UWAGA: na podstawie dostępnej mi literatury - sprawdzane i przeliczane po 3* ( ), aby mi żaden keto-naukowiec od ludzi nie zarzucił, że głupoty piszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|