Jarek
Go
|
W Rajculi było, ale w 2011r. a teraz pod Krakowem się spotkaliśmy w prywatnym domu. A ok Byłem w Rajculi 2011- rocznica gazety optymalni , dlatego tak skojarzyłem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Tam wiele osób widziałem pierwszy raz na własne oczy! Ale to tak dawno było, że mogę się mylić! Jakby co to chyba w Gliwicach 20-go kwietnia będę - jeszcze potwierdzę - tak na wszelki wypadek podaję dla "utraconych kontaktów", żeby nie czekały tylko dzwoniły, jeśli mają ochotę! Pewnie w okolicy będzie jakieś miłe miejsce "na kawę". Zapraszam.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tam wiele osób widziałem pierwszy raz na własne oczy! Ale to tak dawno było, że mogę się mylić! Jakby co to chyba w Gliwicach 20-go kwietnia będę - jeszcze potwierdzę - tak na wszelki wypadek podaję dla "utraconych kontaktów", żeby nie czekały tylko dzwoniły, jeśli mają ochotę! Pewnie w okolicy będzie jakieś miłe miejsce "na kawę". Zapraszam. Pyszne jedzonko było... Razem jechaliśmy z Heniem z hotelu do Rajculi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jeszcze to dokładnie omówimy, aby nie było wykrętów!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, wiedzieć wszystko o wszystkich to kusi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/du%C5%84czycy-zakazali-ich-ju%C5%BC-20-lat-temu-w-polsce-nadal-na-ka%C5%BCdej-p%C3%B3%C5%82ce-w-sklepie/ar-BB1k92LU?ocid=msedgntp&cvid=2ef3f81efc794e81a0e8b357774fa4e0&ei=14 - zapomniałem, a może mi się nie chciało opisać, a może zapomniałem, że napisałem i to zjawisko w książce, która ukaże się na 26-lecie OSO, dlatego teraz krótko: "szkodliwość tłuszczu trans" wynika jedynie z jego błędnej proporcji między BTW w dawce pokarmowej i nic więcej, gdyż "nadmiar" tłuszczu trans w diecie powoduje dokładnie te same objawy co "nadmiar" tłuszczy cis w diecie. No oczywiście dla tych, co im się wydaje, że strzeliłem głupotę podam źródełko, aby sobie sami sprawdzili: Biochemia Dawidson Wrocław 2002r. s. 408 - cyt: "W procesie beta-oksydacji za pomocą hydratazy enoiloCoA mogą być metabolizowane kwasy w konfiguracji trans" - I tyle, bo rozwijać mi się nie chce.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Albo dopiszę tylko, że dzięki "panice trans" zaczęli mniej ludzi truć metalami ciężkimi z margaryn, bo ludziska przestraszyły się tego "trans" z margaryn! Przypominam, że w mlecznych ilość tłuszczy trans może przekroczyć i 10%, no ale wg "ekspertów" to "zdrowe tłuszcze trans." KOMICY
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Buzie uśmiechnięte, miła atmosfera, kawa... super.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nic mi Pegasus nie zarejestrował... Chyba go dam do reklamacji...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wyglądacie wszyscy wspaniale, a najlepiej to Twoja Żona Ania, która wygląda jak młoda, o delikatnej urodzie, Dziewczyna. A w sumie to jest młodziutka...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|