Autor
|
Wtek: Książka kolekcjonerska. (Przeczytany 132537 razy)
|
Jarek
Go
|
Nowoczesny europejczyk musi mieć psychologa państwo dba o obywateli ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
Pokolenie Z - tylko niebieski ekran i psycholog do szczęścia potrzebny!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Są tacy, co jeszcze benzynę preferują - nie wszystko stracone.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I palenie gumy semi-slicków na zawodach na Bemowie! Dać przykład?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dawaj jak masz nagrane.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Miłość do benzyny od najmłodszych lat, ale z zachowaniem pełnego rozsądku...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dopisałbym pewnie też, że im bardziej białko spożywane odbiega od wzorca, tym większe jest zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne. Dla przykładu dla tryptofanu podawanemu w żółtku starcza około 3,5mg/kg nmc, ale jak się weguje to zapotrzebowanie na tryptofan może wzrosnąć nawet dwukrotnie do prawie 7mg/kg nmc! I dlatego często stwierdza się u jedzących wyłącznie rośliny podwyższoną podatność na depresję i właśnie dlatego jednemu starcza białka 0,8g/kg nmc, a drugiemu i 2g będzie mało, na diecie bezwęglowodanowej, ale to przeważnie jest "niepojęte", dlatego szkoda mojego czasu na tłumaczenie, bo i tak będzie "niezrozumiale". I dlatego, aby nikt do mnie pretensji nie miał to albo przyjąć z urzędu, że "się mylę", albo napiszę - "nie znam się na tym" i po problemie. Ale może kto się zainteresuje tematem i dojdzie sobie samodzielnie do ciekawych wniosków - drogowskaz jest... Dzięki! To są bardzo ważne informacje.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dopisałbym pewnie też, że im bardziej białko spożywane odbiega od wzorca, tym większe jest zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne. Dla przykładu dla tryptofanu podawanemu w żółtku starcza około 3,5mg/kg nmc, ale jak się weguje to zapotrzebowanie na tryptofan może wzrosnąć nawet dwukrotnie do prawie 7mg/kg nmc! I dlatego często stwierdza się u jedzących wyłącznie rośliny podwyższoną podatność na depresję i właśnie dlatego jednemu starcza białka 0,8g/kg nmc, a drugiemu i 2g będzie mało, na diecie bezwęglowodanowej, ale to przeważnie jest "niepojęte", dlatego szkoda mojego czasu na tłumaczenie, bo i tak będzie "niezrozumiale". I dlatego, aby nikt do mnie pretensji nie miał to albo przyjąć z urzędu, że "się mylę", albo napiszę - "nie znam się na tym" i po problemie. Ale może kto się zainteresuje tematem i dojdzie sobie samodzielnie do ciekawych wniosków - drogowskaz jest... Dzięki! To są bardzo ważne informacje. Spoko, już więcej nie będę denerwować "ekspertów" typu dr bartek, co boczniaki na wszystko polca ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ostra jazda... Nie żal opon? To ponoć cała frajda z jazdy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dopisałbym pewnie też, że im bardziej białko spożywane odbiega od wzorca, tym większe jest zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne. Dla przykładu dla tryptofanu podawanemu w żółtku starcza około 3,5mg/kg nmc, ale jak się weguje to zapotrzebowanie na tryptofan może wzrosnąć nawet dwukrotnie do prawie 7mg/kg nmc! I dlatego często stwierdza się u jedzących wyłącznie rośliny podwyższoną podatność na depresję i właśnie dlatego jednemu starcza białka 0,8g/kg nmc, a drugiemu i 2g będzie mało, na diecie bezwęglowodanowej, ale to przeważnie jest "niepojęte", dlatego szkoda mojego czasu na tłumaczenie, bo i tak będzie "niezrozumiale". I dlatego, aby nikt do mnie pretensji nie miał to albo przyjąć z urzędu, że "się mylę", albo napiszę - "nie znam się na tym" i po problemie. Ale może kto się zainteresuje tematem i dojdzie sobie samodzielnie do ciekawych wniosków - drogowskaz jest... Dzięki! To są bardzo ważne informacje. Spoko, już więcej nie będę denerwować "ekspertów" typu dr bartek, co boczniaki na wszystko polca ... Boczniaki? "Zboczony", czy co?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ostra jazda... Nie żal opon? To ponoć cała frajda z jazdy... Dobrze, że ma pasję i radość z niej...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ostra jazda... Nie żal opon? No to juz nie przelewki - z hobby rajdowo sie zrobiło ... Subaru czy mazada lepiej sie jezdzi ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mazdą, bo subaru ponoć za bardzo do asfaltu przyklejone!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A już chciałem napisać, że pewnie lepiej Subaru, bo to takie kultowe autko rajdowe.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na subaru lepsze czasy, ale emocji mniej...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
lepsza trakcja w subaru, a tutaj pewnie wiecej kierownica trzeba wywijac...
|
|
|
|
|
|
|
|
|