admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
I fajnie, a Oli dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Przykład wczorajszej korekty: w książce: (...) te dwa mole pirogronianu z mola glukozy mogą być zamienione w matriks mitochondrialny albo na dwa mole szczawiooctanu, albo po dekarboksylacji na dwa mole acetylo-CoA (aktywny octan), albo po molu jednego i drugiego. w org. z Word: (...) te dwa mole pirogronianu z mola glukozy mogą być zamienione w matriks mitochondrialnym albo na dwa mole szczawiooctanu, albo po dekarboksylacji na dwa mole acetylo-CoA (aktywny octan), albo po molu jednego i drugiego. mój komentarz do korektora: s.93 jest w książce "matriks mitochondrialny" ma być za Word "matriks mitochondrialnym". Małe m na końcu "mitochondrialny - m " - to kolosalna różnica! Bo mol glukozy nie zamienia się na matriks mitochondrialny. I takich tam jeszcze kilka pierdołek wyłapałem, ale pewnie nie wszystko. Bez Errata się pewnie nie obędzie... bylo mi dac, robilem to niemal zawodowo I do dzisiaj pisze do wydawnictw w sprawie korekt tekstu Dostalem nawet pare darmowych ksiazek w podziece
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie stać mnie na takiego superkorektora!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja w czynie spolecznym bym to zrobil
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Książka w druku.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I jak długo będą ją drukować? Jeden dzień, czy kilka?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Z godzinkę... Bo teraz to szybko się drukuje!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W godzinkę tysiąc egzemplarzy... Wow! Dzięki...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie znam się na tym, ale po miesiącu mogę być ekspertem i w druku, tylko po co?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://youtu.be/c4zyLDT2HQY?si=LdYyCMYpUk8KES7d&t=1748 - tak jest śmietanka, śmietana masło - dostarczają najszybciej energii ze wszystkich spożytych pokarmów. Są bezkonkurencyjne, bo w kilka minut po spożyciu są już wydychane z płuc... Tomaszowi Jakielowi dziękuję szczególnie za końcowe wnioski, które podał po lekturze tekstu. Nie ma doskonalszego paliwa pokarmowego do natychmiastowego wykorzystania energetycznego niż krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe z produktów mlecznych. Przypominam, że po posiłku tłuszczowym, białkowym i tłuszczowo-białkowym nie stwierdza się zmiany IG, dlatego ten bezwatrościowy parametr oraz cała teoria z nim związana jest nieprzydatna na Żywieniu Optymalnym i ketodiecie czyli nieudolnej modyfikacji zaleceń Doktora,
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pomimo moich wielokrotnych prób tłumaczenia i tak na koniec słyszałem - nie jesteście głodni, bo tak mało jecie? Jak nie ma nawalonych kartofli, albo pełnej michy makaronu, to wtedy nie jest jedzenie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1043
|
Z godzinkę... Bo teraz to szybko się drukuje!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Chciałbym, aby pierwsze dedykowane książki wyszły z datą 10 czerwca 2024r., ale jak się nie uda to nie będę "rozpaczał"...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pomimo moich wielokrotnych prób tłumaczenia i tak na koniec słyszałem - nie jesteście głodni, bo tak mało jecie? Jak nie ma nawalonych kartofli, albo pełnej michy makaronu, to wtedy nie jest jedzenie. Sa goscinni i martwia sie o moje zdrowie,, zalecajac co nalezy jesc, i co jest zdrowe, a za chwile chwala sie, ze wszystko jedza, i sa zdrowi Wzorowi obywatel unii...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Z jedzeniem jak z alkoholem, długo nie widać negatywnych skutków, a gdy już jest źle, to z kolei na Diecie Optymalnej nie ma natychmiastowej poprawy jak po antybiotyku na przykład. I tak koło się zamyka z mantrowaniem, że nic nie pomaga i taka moja dola.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W druku. Pierwsze przedpłacone książki wysłane zostaną najprawdopodobniej w połowie przyszłego tygodnia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chciałbym, aby pierwsze dedykowane książki wyszły z datą 10 czerwca 2024r., ale jak się nie uda to nie będę "rozpaczał"... Prezent urodzinowy dla Doktora Kwaśniewskiego...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|