admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
UWAGA!Książka kolekcjonerska "Dieta antyketogeniczna" jest kompletowana i adresowana zgodnie z harmonogramem. Egzemplarze autorskie wyślę wkrótce o czym tu wyraźnie poinformuję - aby odbiorcy nie byli zaskoczeni...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Muszę wyciągnąć na wierzch ten wątek, bo utonął w informacjach na temat budowy komunizmu w Polsce, a zniecierpliwieni dzwonią do Wydawcy ze zniecierpliwienia! Spokojnie, bo złożenie, zaadresowanie i wysyłka trochę trwa. Ale już wkrótce... Dam znać.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Renia! Ile stron przeczytałaś? Bo Misia narzeka, że co zdanie to musi googlować! Ale przynajmniej mam spokój, bo nie muszę bez przerwy osobiście wyjaśniać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie mam się czym chwalić, mało czytam, nawet mniej w internecie "siedzę", gdyż z wysyłaniem swoich książek mam sporo zamieszania. Właśnie teraz pani też się pytała czy jeszcze są. Mam kilka odłożone dla tych którzy zamowili, ale jeszcze nie zapłacili i w razie jakichś niejasności, że gdzieś książka w drodze przepadła...Ale nie powinno tak być...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Podaję "wytyczne" do zrozumienia tekstu w ŁONTP - jeśli nie rozumie się powszechnie znanego pojęcia w biochemii i fizjologii - nie czytać dalej tylko googlować, bo inaczej czytanie traci sens. Przykład cyt.: "W fazie nerwowej uczestniczy CUN i AUN (autonomiczny układ nerwowy). Dzięki temu łatwo jest wytworzyć odruch warunkowy wydzielania soku żołądkowego, przy czym pobudzenie CUN następuje przez widok, zapach, barwę, porę karmienia, zaś pobudzenie AUN przez gałązki nerwu błędnego z jego receptorami w jamie ustnej, gardle, przełyku i żołądku, przy czym drażnienie nerwu błędnego wzmaga, a nerwów współczulnych hamuje wydzielanie soku żołądkowego, a obustronna wagotomia nerwu błędnego zmniejsza o połowę sekrecję HCl - niezależnie od odziaływania fazy humoralnej, która rozpoczyna się z chwilą pojawienia się pierwszych kęsów w żołądku i polega na pobudzeniu wydzielania soku żołądkowego przez gastrynę - hormon wydzielany przez część odźwiernikową żołądka i uwalnianego do krwi stymulując gruczoły żołądkowe do wydzielania soku." CUN -było wcześniej co to za skrót, 'odruch warunkowy" - wyguglować sobie, jeśli pojęcie jest obce, nerw błędny - jak w przypadku "odruch warunkowy", "wagotomia" - jak wcześniej... Dopiero po przyswojeniu sobie podstawowych pojęć - tekst staje się zadziwiająco prosty i zrozumiały. Można czytać dalej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie mam się czym chwalić, mało czytam, nawet mniej w internecie "siedzę", gdyż z wysyłaniem swoich książek mam sporo zamieszania. Właśnie teraz pani też się pytała czy jeszcze są. Mam kilka odłożone dla tych którzy zamowili, ale jeszcze nie zapłacili i w razie jakichś niejasności, że gdzieś książka w drodze przepadła...Ale nie powinno tak być... No właśnie tak to jest z tą dystrybucją, że nie można się doczekać... Ale spokojnie, będzie wysłane i dotrze... Już wkrótce.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I ma się dziać...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Książki autorskie wyjdą jutro listem poleconym. Miłej lektury. Do krateru w Niemczech powinien dojść najpóźniej we wtorek...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bylo podac niemieckim policjantom, co wysadzili jakas zagubiona rodzinke
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Errata: czyli nieistotny błąd składu: Rozdział Ketoza powinien obejmować strony - od s. 105 do s.140. W książce zaś (rozdział Ketoza ma zaledwie stron 5 - s.105-109) - błędnie wydzielono pytanie jako rozdział: "Czy Żywienie Optymalne jest dietą niskowęglowodanową? (s. 111-141) które to pytanie jest integralną częścią rozdziału KetozaBłąd składu jest jednak nieistotny dla uważnego czytelnika raczej - podnoszący jednak wartość tego "białego kruka"... W moim pierwotnym zamyśle książka nie powinna mieć żadnych rozdziałów, ale co to za książka bez rozdziałów!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Sławek właśnie robi nagranie z unpackingu, bo właśnie odebrał moją przesyłkę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ten Pan Sławek to jest "Dusza", albo "Anioł", a nie człowiek...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|