Autor
|
Wtek: Książka kolekcjonerska. (Przeczytany 120350 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26470
|
Właśnie to wywłaszczanie chłopów i przejmowanie ziemi przez korpo z tworzeniem latyfundiów jak na Ukrainie jest groźne!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tusk na to nie pozwoli...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ksiazki dotaryły do Nördlingen! Elegancko oprawione - takie zylety ze mucha nie siada - zakładka jest super Kolekcja ksiazek Doktora ozyła i sie powiekszyła dzieki Tobie Wielkie dziekuje za kawał prezentu Świetnie, miłej lektury. Swietnie zredagowane, bedzie sie miło czytało...
|
|
|
|
|
|
|
|
startom
Newbie
wiadomoci: 14
|
https://youtu.be/c4zyLDT2HQY?si=LdYyCMYpUk8KES7d&t=1748 - tak jest śmietanka, śmietana masło - dostarczają najszybciej energii ze wszystkich spożytych pokarmów. Są bezkonkurencyjne, bo w kilka minut po spożyciu są już wydychane z płuc... Tomaszowi Jakielowi dziękuję szczególnie za końcowe wnioski, które podał po lekturze tekstu. Nie ma doskonalszego paliwa pokarmowego do natychmiastowego wykorzystania energetycznego niż krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe z produktów mlecznych. Przypominam, że po posiłku tłuszczowym, białkowym i tłuszczowo-białkowym nie stwierdza się zmiany IG, dlatego ten bezwatrościowy parametr oraz cała teoria z nim związana jest nieprzydatna na Żywieniu Optymalnym i ketodiecie czyli nieudolnej modyfikacji zaleceń Doktora, Bardzo dziękuję Tomaszu za to podkreślenie mojej pracy i mam nadzieję,że uda się trafić z tak prostymi wnioskami do szerszego grona .
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Prawdą jest natomiast, że z BTW można wyeliminować całkowicie z diety jedynie węglowodany, natomiast bez białka i tłuszczu się nie da żyć, dlatego polecali na dietach niskotłuszczowych "tłuste ryby morskie" w ilości przynajmniej raz w tygodniu, a teraz polecają olejową suplementację z wit.D, ale to drogo wychodzi, a chętnych i tak nie brakuje.
Ewolucyjnie-środowiskowo również dałoby się uzasadnić.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
https://youtu.be/c4zyLDT2HQY?si=LdYyCMYpUk8KES7d&t=1748 - tak jest śmietanka, śmietana masło - dostarczają najszybciej energii ze wszystkich spożytych pokarmów. Są bezkonkurencyjne, bo w kilka minut po spożyciu są już wydychane z płuc... Tomaszowi Jakielowi dziękuję szczególnie za końcowe wnioski, które podał po lekturze tekstu. Nie ma doskonalszego paliwa pokarmowego do natychmiastowego wykorzystania energetycznego niż krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe z produktów mlecznych. Przypominam, że po posiłku tłuszczowym, białkowym i tłuszczowo-białkowym nie stwierdza się zmiany IG, dlatego ten bezwatrościowy parametr oraz cała teoria z nim związana jest nieprzydatna na Żywieniu Optymalnym i ketodiecie czyli nieudolnej modyfikacji zaleceń Doktora, Bardzo dziękuję Tomaszu za to podkreślenie mojej pracy i mam nadzieję,że uda się trafić z tak prostymi wnioskami do szerszego grona .
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://youtu.be/c4zyLDT2HQY?si=LdYyCMYpUk8KES7d&t=1748 - tak jest śmietanka, śmietana masło - dostarczają najszybciej energii ze wszystkich spożytych pokarmów. Są bezkonkurencyjne, bo w kilka minut po spożyciu są już wydychane z płuc... Tomaszowi Jakielowi dziękuję szczególnie za końcowe wnioski, które podał po lekturze tekstu. Nie ma doskonalszego paliwa pokarmowego do natychmiastowego wykorzystania energetycznego niż krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe z produktów mlecznych. Przypominam, że po posiłku tłuszczowym, białkowym i tłuszczowo-białkowym nie stwierdza się zmiany IG, dlatego ten bezwatrościowy parametr oraz cała teoria z nim związana jest nieprzydatna na Żywieniu Optymalnym i ketodiecie czyli nieudolnej modyfikacji zaleceń Doktora, Bardzo dziękuję Tomaszu za to podkreślenie mojej pracy i mam nadzieję,że uda się trafić z tak prostymi wnioskami do szerszego grona . To ja dziękuję, że udowadniasz w codziennej praktyce, to co Dr opracował teoretycznie... Znaczy może nie Doktor opracował, ale opublikował pod swoim nazwiskiem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jeden udowadnia stu psuje
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ostatnio chcą przesunąć daty udomowienia zwierząt, bo jednak wcześniej to tyło. Ponoć zaraz po zlodowaceniu już pierwsze tury zamieszkały z człowiekiem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale to tylko tak dla towarzystwa, turnieje sobie urządzali...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale to tylko tak dla towarzystwa, turnieje sobie urządzali... Nie je, nie je bo mu żer wykosili. W Turowie może...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Czytalem dzis jadac autobusem, take wlasnie chcialem czytac , troche naukowosci dorzucone zeby te wszystkie ketoguru nie mogly zerznac i udawac, ze to ich, i to jest git. Sam bym taka chcial napisac czekam na drugi tom Jak na niepowiązane ze sobą pytania, ksiązka wyszła dość spójnie, tylko jest jeden problem - nie ma nic z nawiedzeństwa oraz zaleceń dietetycznych typu "30g"! To o czym jest w końcu ta książka?
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najgorsze, że ten "zakaz jedzenia jabłek na diecie wysokotłuszczowej" nie wynika z tego, że "jabłko to grzech pierworodny" - jak to napisał Doktor dla wyznawców "jedynie słusznej religii", a (tu muszę dopisać - zakaz wynika - bo te moje zdania wielokrotnie złożone zmuszając do myślenia - wielu zniechęca do czytania) z blokowania wchłaniania glukozy w jelitach*, co na diecie wysokotłuszczowej niskowęglowodanowej prowadzi prosto do syndromu metabolicznego - tłuszczycy - to coś jak cukrzyca, tylko zamiast glukozy w moczu pojawia się "tłuszcz". "Zapomniałem" dopisać jak na ketodiecie uzyskać mydlane kupy, aby złagodzić zakwaszenie organizmu i obniżyć ketony w moczu, no ale czy ja muszę pisać wszystko co wiem? A "jabłko" uwolniło bezwolnego człeczego niewolnika od bezmyślnego, beztroskiego podporządkowania się obyczajom w Edenie - to "jabłko" właśnie stworzyło Człowieka Myślącego z pełnymi konsekwencjami wolnego wyboru. * wyjaśnienie procesu w ŁONTP - s. 137
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A propos wspominek... Wakacje'99 - dzieło Doktora znajduje mnie w okolicznościach (nie)ciekawych. Zestaw startowy śniadaniowy (jajecznica+salami) - do dziś kojarzony . Potem reszta... "Wakacje" '24 - ćwierć wieku później dzieło Jana i Tomasza znajduje mnie ok. tuż pod "szczytowym obozem" . Wyśmienicie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... A "jabłko" uwolniło bezwolnego człeczego niewolnika od bezmyślnego, beztroskiego podporządkowania się obyczajom w Edenie - to "jabłko" właśnie stworzyło Człowieka Myślącego z pełnymi konsekwencjami wolnego wyboru.
Pewnie Eden (komuna) plajtował i musieli zwijać, migrantów innym podrzucić. Wysłali węża...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|