Autor
|
Wtek: Książka kolekcjonerska. (Przeczytany 125239 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26570
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale dla ścisłości dodam, że dla niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych istnieją kanały błonowe, które te kwasy przeciskają aktywnie z sodem z nabłonka zewnętrznego włośniczek mózgowych bezpośrednio do astrocytów, ale nie opisuję szczegółow, bo kogo to tam obchodzi... Najważniejsze, że u ketofajnych mózg na zjedzonym maśle, a nie na słynnych ketonach już pracuje...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To jakis kolejny ketoguru? Przestalem to sledzic, bo mnoza sie chyba przez podzial
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niestety wiekszosc tych panow, jak nie wszyscy nie przyjmuja do wiadomosci zdania odrebnego, bo na tym ucierpi ich "guruwatosc" i prestiz Przerabialem to z paroma innymi jak czasami z nudow zachcialo mi sie pisac Sekta je im z reki i o to chodzi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oczywiście z tym Altzheimerem to jest prawda, ale ks. Tischnera jeśli bariera krew mózg poprawnie działa... Dlaczego zaś mózg ma współczynnik RQ 1 choć nie czerpie energii z glikolizy tlenowej - wiem, ale nie powiem, bo to taki rodzyneczek którego wyjaśnieniem się nie podzielę, bo niby dlaczego mam aż tak "się dzielić", skoro jestem antykomunistą... Ale wskazówkę napiszę - osteocyty fermentują, a neurony betaoksydują jakby co. A może wcale tak nie jest, skoro "mózg z masła jest"...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
co Ty ketokecura nie czytasz? Zapytaj zyona, on Ci wytłumaczy. Ewentualnie da link do dobrowolskiego
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Niestety wiekszosc tych panow, jak nie wszyscy nie przyjmuja do wiadomosci zdania odrebnego, bo na tym ucierpi ich "guruwatosc" i prestiz Przerabialem to z paroma innymi jak czasami z nudow zachcialo mi sie pisac Sekta je im z reki i o to chodzi Oni mają prestiż tylko wśród swoich czytelników. Resztę sobie dopowiedz, hehehehe.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niestety wiekszosc tych panow, jak nie wszyscy nie przyjmuja do wiadomosci zdania odrebnego, bo na tym ucierpi ich "guruwatosc" i prestiz Przerabialem to z paroma innymi jak czasami z nudow zachcialo mi sie pisac Sekta je im z reki i o to chodzi Oni mają prestiż tylko wśród swoich czytelników. Resztę sobie dopowiedz, hehehehe. To cos jak sekta, silniki czy ketogeniki, sekta to sekta, nie? Snaw
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oj tam zaraz "sekta"... Kiedyś tak nazywali "wyznawców" Doktora przecież...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No wiadomo, ale jak to spiewal jakis zespol "moja sekta jest lepsza niz twoja"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No coś niesamowitego, dopiero co byłem przekonywany, że woda gazowana zakwasza organizm i jest szkodliwa. A! Czyli ŁONT zniechęciły do dalszego czytania po paru stronach! A to zaledwie na 15s. na temat wody gazowanej jest!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|