RafałS
|
Bardzo dobrze mi się konwersowało w Józefem Wasilikiem, przesłał mi "Moje widzenie rzeczywistości" w Word, abym ocenił książkę merytorycznie. Uwag nie miałem, choć nie ze wszystkim się zgadzam(łem), ale "nic tak nie szkodzi postępowi nauki jak jednomyślność w widzeniu rzeczywistości". Fragment jest tu: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170091#msg170091O! Warto sobie przypomnieć...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26570
|
Gdzieś na starym kompie mam całą tę książkę, ale szukać specjalnie nie będę, chyba, że samo w oko wpadnie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Gdzieś na starym kompie mam całą tę książkę, ale szukać specjalnie nie będę, chyba, że samo w oko wpadnie. Mam papierowe . Fajnie się czytało.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Papierowe? Teraz to biały kruk! Mam egzemplarz autorski z dedykacją autora (podziękowanie za konsultacje).
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tiaaak?! To zapytaj ejaj - dieta która wylecza z chorób i obrotów $rockefeller pharmacy & co? I co nie da się? Albo tak... ejaj, ejaj powiedz przecie, któż najmądrzejszy we świecie?... Ale przecież on dopiero raczkuje, a nawet jest w wieku niemowlęcym. Spokojnie, jak rozpracuje wszystkie białka, najmniejsze cząsteczki, to mu samo wyjdzie na co wpadł Doktor Kwaśniewski. Oczywiście będą próby blokady, bo znajdzie się kolejne szacowne grono 30 niedouczonych, którzy poczują się zagrożeni swoją ignorancją , ale przepadną.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najgorsze jest to, że jakiś doktor w hameryce zaczyna propagować leczenie sepsy wit.C jako "swoje", a tu przecież są od wielu lat "fryzjerki". I tak oto zaś będzie "przełomowe odkrycie" "hamerykańskiej nauki medycznej", coś jak z "niczyją niskowęglowodanową ketodietą", co to Żywieniem Optymalnym się nazywa.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale przecież on dopiero raczkuje, a nawet jest w wieku niemowlęcym. Spokojnie, jak rozpracuje wszystkie białka, najmniejsze cząsteczki, to mu samo wyjdzie na co wpadł Doktor Kwaśniewski. Oczywiście będą próby blokady, bo znajdzie się kolejne szacowne grono 30 niedouczonych, którzy poczują się zagrożeni swoją ignorancją , ale przepadną. Ah raczkuje . Jakie to slodkie... Temat dawno ukierunkowany. Żadnych kluczowych rozstrzygnięć nie będzie. Żadnego rozwiązania istotnych problemów. Najlepsza inteligencja żywa jest stale obracana korporacyjnie w niwecz więc sztuczna pewnie wejdzie i posprząta . Temat przewidywalny.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Na razie to co było do niedawna SF powoli staje się rzeczywistością, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyszłość przewidzieć.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na razie to co było do niedawna SF powoli staje się rzeczywistością, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyszłość przewidzieć. Sami się ludzie aplikują. Wystarczy im tylko pomału uwalniać kolejne wynalazki podług scenariuszy hollywood. Co tam ma być następne odgrywane, bunt maszyn, walka z człowiekiem, komunia. Ale najpierw trza z wypiekami wypatrywać "dorastania". Żeby się z ręką w nocniku banko-korpo znowu obudzić.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Teraz zamiast ręki jest ketopasek!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Spoko, od września piszę kolejną książkę, ale mam chwilowo tylko tytuł... Do tego nie mam kompletnie konceptu jak opisać zrozumiale "biologiczny kod Wszechświata", bo choć to "tylko" 64 kodony - możliwości są nieskończone. Ponoć starczy tylko "kod Tesli" jako "wytrych" do "Wszechświata", ale w "Kronikach Akaszy" - jest podany kod samo-naprawczy Wszechświata liczący około 18tys. linijek, gdy jest oryginalny - bezbłędny, lub 20-25tys. linijek - ale tu jest nadpisanie bez sensu powodujące spowolnienie procesu i drobne błędy systemu. Dlatego problem tylko zasygnalizowałem w tekście od autora od słów: "Programista", zapisując uniwersalną receptę na życie... " i raczej rozwijać nie będę, bo nie czuję tematu... Jest taka fajna ksiazka polaka Tadeusza Meszki "Klucz do DNA", w ktorej dosc fajnie on opisuje te wszystkie zasady, kodony etc i probuje to przedstawiac jako jezyk programowania, ktorego logiki jeszcze nie jestesmy w stanie zrozumiec https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4022577/klucz-do-dna
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Świetnie - poczytam ... Ostatnio czytałem, że w DNA można zapisać nie tylko kod genetyczny, ale i inne dane! Chińczyki ponoć zapisują już zdjęcia i filmy i to w kolorze przy pomocy metylacji, a gram DNA ma ponoć pojemność 250 TB! Za chwilę całe "rozumy" w nici będą zapisywać, bo postęp musi być.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na razie to co było do niedawna SF powoli staje się rzeczywistością, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyszłość przewidzieć. Futurologia dosyć ciężka jest, ileż to prognoz już się sprawdziło, a jeszcze więcej nie. Ale z przyjemnością obserwuję co się dzieje, z obawą też.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale wgrywanie "rozumu" jak w Matrix - no to dopiero byłaby rewela! Sami mądrzy wreszcie by byli!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Eeee, tam, zaraz by pakiety porobili, "Ciemny zaściankowy zabobon" dla ogółu i "Oświecony wszechmocny erudyta" dla elit. A tfu, z takim postępem, na Trygława i Swaroga!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale wgrywanie "rozumu" jak w Matrix - no to dopiero byłaby rewela! Sami mądrzy wreszcie by byli! Nie wiadomo jakby tą swoją mądrość wykorzystywali? Dla dobra ludzkości, czy zniewolenia...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak jak teraz - większość ma wgrany w system neuronowy kod złośliwy...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tego to ja nie wiem, ale może jakie antywirusy niektórym wgrywają też...
|
|
|
|
|
|
|
|