Autor
|
Wtek: Książka kolekcjonerska. (Przeczytany 132142 razy)
|
Blackend
|
Nie, nie, bo to musi być "ich oryginalne odkrycie"... Poprzednie pokolenie 30 niedouczonych wymarło lub powoli wymiera ale pojawiło się nowe z dokładnie takim samym zachowaniem. Nie ma udanych spisków i spiskowych teorii, jest tylko punkt siedzenia i wspólnota interesów.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale uczniowie się cieszą.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, a do tego pokolenie Z ma pamięć zewnętrzną, tylko sprawne poruszanie się po klawiaturze jest wymagane.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I dostęp do 5G - bo bez tego rozum im siada!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No tak, instytucka Babci i Dziadka jako kompendium wiedzy powoli staje się zbędna, bo 5G jest szybsze.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tylko (aż) droższe...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://www.youtube.com/watch?v=2sqDubUQslI - dr Jaśkowski między innymi o kształceniu i nie tylko... Podaję linka, bo jest to zbieżne z tym co na ten temat pisano tu. Jointy natychmiast zmniejszyłyby "zapotrzebowanie" na psychologów i "leki" przez nich przepisywane - dlatego są "zakazane". Bo mózg z "marihuany" dużo lepiej funkcjonuje nawet od "mózgu z masła"...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wypada życzyć miłej koegzystencji i spokojnej emerytury z przewlekle odurzonymi bo to tylko ktoś kto nie do końca zna zjawisko i szersze skutki może reklamować. Ja tam dziękuję za takich ozdrowieńców.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Przygotowuję materiały do mojej "dokumentalnej" książki i dziś mam w ręku list od Wolfganga Lutz'a do mojego Taty - cyt.:
Graz (Austria), 23 sierpnia 04
Drogi Janie!
Mam przed sobą Twój serdeczny list z dnia 08.06.04, w którym zapraszasz mnie do Polski we wrześniu. Niestety, oboje nie czujemy się na tyle dobrze, abyśmy w tym roku mogli odbywać podróże - planujemy je na przyszły rok, 2005. Pod koniec października przenosimy się znowu do Londynu. Może uda mi się znaleźć kolegę (kardiologa), który wraz ze mną zajmie się tematem "Starsi ludzie z dekompensacją sercową" i opracuje go przy pomocy dobrego szpitala. Wiem, że Twoją dietą można takich pacjentów uchronić od szybkiej śmierci (wraz z Digitalis i diuretykami), może już spotkałeś się z odpowiednim przypadkiem. (...) Muszę Ci kiedyś opowiedzieć, jak to było z badaniami (prospektive randomisierte) na temat Morbus Crohn, które rozpocząłem z panią dr Idris i które zostały mi odebrane przy pomocy niemieckich klinicystów. W ich zestawieniach moje nazwisko pojawia się tylko w związku z przeliczaniem jednostek chlebowych (Broteinheiten) na gramy wg szkoły wiedeńskiej. Moja praca o Morbus Crohn i o diecie niskowęglowodanowej została mimo moich ostrych protestów przywłaszczona. Nie byłbym zdolny do takiej naukowej kradzieży. Wręcz przeciwnie - my, którzy mamy idee, odkrycia, na podstawie których inni piszą swoje prace naukowe, otrzymują stanowiska i zarabiają pieniądze - musimy trzymać się razem i bronić kreatywnych umysłów. Abym mógł powoływać się na Ciebie i bronić Twojego pierwszeństwa w Sztokholmie, potrzebowałbym dodatkowo prace z Akademii Zdrowia Arkadia* dokumentujące Twoje osiągnięcia.
(...) Odezwę się z Londynu w przyszłym roku, kiedy będę znał przybliżony termin ewentualnej podróży do Polski. Tymczasem przesyłam serdeczne pozdrowienia, także od Helen, mojej żony i siły napędowej. Właśnie ukazuje się 15 rozszerzone wydanie "Leben ohne Brot" po niemiecku. Prześlę Ci egzemplarz, kiedy wyjaśnię sprawy prawne z Ameryką.
Twój Wolfgang.
* - w książce "Łatwe odpowiedzi na trudne pytania" zamieściłem skrócone wersje (uznałem, że pełne, naukowe opracowania z dokumentacją medyczną są zbyt długie do publikacji w mojej książce) leczenia Dietą Optymalną cukrzyc typ. I i II, miażdżycy, nadciśnienia, SM, GPP, astmy, choroby Parkinsona, choroby wieńcowej, chorób przewodu pokarmowego i chorób wątroby...
Zgłoszenia do Nagroda Nobla dla Doktora Kwaśniewskiego - szczegóły za około 25lat - po odtajnieniu, jeśli kogo to jeszcze będzie interesowało. Mnie nieszczególnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
https://www.youtube.com/watch?v=2sqDubUQslI - dr Jaśkowski między innymi o kształceniu i nie tylko... Podaję linka, bo jest to zbieżne z tym co na ten temat pisano tu. Jointy natychmiast zmniejszyłyby "zapotrzebowanie" na psychologów i "leki" przez nich przepisywane - dlatego są "zakazane". Bo mózg z "marihuany" dużo lepiej funkcjonuje nawet od "mózgu z masła"... Już film wycięli... Pewnie jakiś nieprzyzwoity wrzuciłeś...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Fatalnie!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przygotowuję materiały do mojej "dokumentalnej" książki i dziś mam w ręku list od Wolfganga Lutz'a do mojego Taty - cyt.:
Graz (Austria), 23 sierpnia 04
Drogi Janie!
Mam przed sobą Twój serdeczny list z dnia 08.06.04, w którym zapraszasz mnie do Polski we wrześniu. Niestety, oboje nie czujemy się na tyle dobrze, abyśmy w tym roku mogli odbywać podróże - planujemy je na przyszły rok, 2005. Pod koniec października przenosimy się znowu do Londynu. Może uda mi się znaleźć kolegę (kardiologa), który wraz ze mną zajmie się tematem "Starsi ludzie z dekompensacją sercową" i opracuje go przy pomocy dobrego szpitala. Wiem, że Twoją dietą można takich pacjentów uchronić od szybkiej śmierci (wraz z Digitalis i diuretykami), może już spotkałeś się z odpowiednim przypadkiem. (...) Muszę Ci kiedyś opowiedzieć, jak to było z badaniami (prospektive randomisierte) na temat Morbus Crohn, które rozpocząłem z panią dr Idris i które zostały mi odebrane przy pomocy niemieckich klinicystów. W ich zestawieniach moje nazwisko pojawia się tylko w związku z przeliczaniem jednostek chlebowych (Broteinheiten) na gramy wg szkoły wiedeńskiej. Moja praca o Morbus Crohn i o diecie niskowęglowodanowej została mimo moich ostrych protestów przywłaszczona. Nie byłbym zdolny do takiej naukowej kradzieży. Wręcz przeciwnie - my, którzy mamy idee, odkrycia, na podstawie których inni piszą swoje prace naukowe, otrzymują stanowiska i zarabiają pieniądze - musimy trzymać się razem i bronić kreatywnych umysłów. Abym mógł powoływać się na Ciebie i bronić Twojego pierwszeństwa w Sztokholmie, potrzebowałbym dodatkowo prace z Akademii Zdrowia Arkadia* dokumentujące Twoje osiągnięcia.
(...) Odezwę się z Londynu w przyszłym roku, kiedy będę znał przybliżony termin ewentualnej podróży do Polski. Tymczasem przesyłam serdeczne pozdrowienia, także od Helen, mojej żony i siły napędowej. Właśnie ukazuje się 15 rozszerzone wydanie "Leben ohne Brot" po niemiecku. Prześlę Ci egzemplarz, kiedy wyjaśnię sprawy prawne z Ameryką.
Twój Wolfgang.
* - w książce "Łatwe odpowiedzi na trudne pytania" zamieściłem skrócone wersje (uznałem, że pełne, naukowe opracowania z dokumentacją medyczną są zbyt długie do publikacji w mojej książce) leczenia Dietą Optymalną cukrzyc typ. I i II, miażdżycy, nadciśnienia, SM, GPP, astmy, choroby Parkinsona, choroby wieńcowej, chorób przewodu pokarmowego i chorób wątroby...
Zgłoszenia do Nagroda Nobla dla Doktora Kwaśniewskiego - szczegóły za około 25lat - po odtajnieniu, jeśli kogo to jeszcze będzie interesowało. Mnie nieszczególnie.
Książka zapowiada się naprawdę ciekawie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Spokojnie myślę nad tematem... List org. w j. niem. - tłumaczenie nie moje.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Już film wycięli... "Nie spełnia wytycznych dla stada". A to fałsz jakiś bo nic rewelacyjnego tam akurat pan J nie podał. Takie bajanie że jak w Ameryce nie widział takich a takich (zależy gdzie patrzał) to w domyśle w Europie z innym dorobkiem i klimatem miałoby też działać. Żadna strata, powiadam.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szczerze to też mnie zdziwiło, nic tam antysystemowego nie było. Zresztą ja akurat jestem przeciwny ćpaniu czegokolwiek, czy to miękkie czy twarde, nie ma znaczenia, to nie jest dobry kierunek - dla mnie zaznaczam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|