admin
Go
|
Bo podatki są przeważnie dla biednych - niestety
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tych jest więcej i nie mają radców prawnych...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Apteki, farmaceuci też zarabiają na biednych. Chory więc biedny - niestety. W tak niewolniczym państwie niektórzy mają sie dobrze, a nawet zależy im na istnieniu chorych i biednych.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A chory i biedny nie wie, że jest wykorzystywany. Myśli, że farmaceuci mu pomagają (altruiści), a państwo łaskawie, dla nich, refunduje leki. I o co chodzi? Przecież wszyscy są zadowoleni...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Myśl o zysku powinna być daleka od sztuki leczenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedno wyklucza drugie..
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Bardzo dobry specjalista w każdej dziedzinie, powinien godziwie zarobić i to jest oczywiste jak 2 razy dwa. Dlaczego właściciele sklepów nie rozdają biednym schorowanym ludziom za darmoche swoich produktów? Taki "schorowany bidok" mógłby zaoszczędzone pieniądze zainwestować w swoje zdrowie....mało tego "panienka" ( nie jest to reguła ale się zdarza) przy kasie sklepowej patrzy tylko orżnąć ..... odpowiedź jest prosta, bo myśli o zysku....Nie ma doskonalszego ustroju jak gospodarka wolnorynkowa, gdzie rządzi nią prawo popytu i podaży, człowiek istota wolna ma prawo decydowania kiedy i w jaki sposób wydawać swoje dochody a własność prywatna jest naturalnym motorem efektywnej konkurencji..........to samo dotyczy ochrony zdrowia, dobra usługa kosztuje więcej, gorsza mniej a miernota jest za darmoche.........jesli delikwent przez pół swojego życia nie potrafił zadbać o swoje zdrowie niszcząc go świadomie przez "planktoniczne praktyki", to w imię czego chce reperacji swojego "przehulanego" zdrowia za frico...?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
a miernota jest za darmoche... No patrz, a Dr Kwaśniewski całe swoje życie rozdaje Swoją Wiedzę Ludziom za darmo... Ale taki właśnie jest mój Tata - Najlepszy Lekarz na Świecie! PS Niektórzy się strasznie temu dziwią, ale mędrcy - nie.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
a miernota jest za darmoche... No patrz, a Dr Kwaśniewski całe swoje życie rozdaje Swoją Wiedzę Ludziom za darmo... Ale taki właśnie jest mój Tata - Najlepszy Lekarz na Świecie! PS Niektórzy się strasznie temu dziwią, ale mędrcy - nie. hihi, wiedziałam ze zwrócisz na to uwagę....admin dobrze wiesz ze dr Kwaśniewskiego nie miałam tutaj na myśli .....
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
No patrz, a Dr Kwaśniewski całe swoje życie rozdaje Swoją Wiedzę Ludziom za darmo... Ale taki właśnie jest mój Tata - Najlepszy Lekarz na Świecie!
PS Niektórzy się strasznie temu dziwią, ale mędrcy - nie.
hehe nic za darmoche nie daje sława też nie jest za friko
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No wiesz "viola44", gdybym nie prostował pewnych spraw tu na Forum...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" odpowiedziałbym ci wprost, ale mi nie wypada... I "słowo" choćby najmądrzejsze - nie leczy! PS Dam ci jednak dobrą radę: nie używaj tego "hehe" na początku wypowiedzi, bo świadczy to o tobie i automatycznie stawia cię w dyskusji internetowej na poziomie Tytusa de Zoo. Do rady tej stosuj się jeśli możesz szczególnie na innych forach, czy grupach dyskusyjnych, gdy piszesz o Diecie Optylalnej lub Janie Kwaśniewskim.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie ma doskonalszego ustroju jak gospodarka wolnorynkowa, gdzie rządzi nią prawo popytu i podaży, człowiek istota wolna ma prawo decydowania kiedy i w jaki sposób wydawać swoje dochody a własność prywatna jest naturalnym motorem efektywnej konkurencji..........to samo dotyczy ochrony zdrowia, dobra usługa kosztuje więcej, gorsza mniej a miernota jest za darmoche.........jesli delikwent przez pół swojego życia nie potrafił zadbać o swoje zdrowie niszcząc go świadomie przez "planktoniczne praktyki", to w imię czego chce reperacji swojego "przehulanego" zdrowia za frico...?
Wypisz, wymaluj ..słowa "grizzl'ego"
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Nie ma doskonalszego ustroju jak gospodarka wolnorynkowa, gdzie rządzi nią prawo popytu i podaży, człowiek istota wolna ma prawo decydowania kiedy i w jaki sposób wydawać swoje dochody a własność prywatna jest naturalnym motorem efektywnej konkurencji..........to samo dotyczy ochrony zdrowia, dobra usługa kosztuje więcej, gorsza mniej a miernota jest za darmoche.........jesli delikwent przez pół swojego życia nie potrafił zadbać o swoje zdrowie niszcząc go świadomie przez "planktoniczne praktyki", to w imię czego chce reperacji swojego "przehulanego" zdrowia za frico...?
Wypisz, wymaluj ..słowa "grizzl'ego" {-) ja z miskiem "odbieram na tych samych falach", stąd odniosłaś takie wrażenie reniu....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Miśka" fale coraz mniejsze, piany nie ma, już prawie cicha woda...z powiewem bryzy...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
hola hola hola oatmeal and granola tooo dlatego Reniu, ze Misiek teraz cala uwage skupil na Tobie. mysle, ze Viola jakos to przezyje, bo kazda atrakcyjna laska wie, ze: "there are many fish in the sea"
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Tylko morza brak...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no wlasnie, najgorzej jak tak komus brak - wtedy musi komus odjac, zeby sobie dodac
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam takie pytanie :czy byłoby korzystne dla nas, podniesienie cła na towary importowane, tak aby w Polsce, też oplacało się produkować?
|
|
|
|
|
|
|
|