Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"Z policyjnych danych wynika, że większość kierowców zatrzymywanych pod wpływem alkoholu ma powyżej 0,5 promila." Podnieść limit do 0,8 i problem zniknie. Wczoraj czytałem jak policjant odgrażał sie, że pijanych po jednym piwie będą z całą surowością karać - pijaków z ludzi robią po jednym piwie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Prawo jest całkiem proste i jasne: dojechałeś po pijaku do celu szczęśliwie - nie ma sprawy, uczestniczyłeś w kolizji, wypadku, wypadku ze skutkiem... - nie ma litości. I wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A od którego momentu jest po pijaku?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też uważam, że dość PITolenia... czym prościej, tym lepiej dla wszystkich (oprócz Skarbówki, w której byłaby redukcja etatów)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Za VAT-em tez nie jestem, jak by co A za czym? Zero podatków? Instytucja państwa niepotrzebna? Nie mam zielonego pojęcia Na szczęście jestem tylko wyborcą, a nie wybieranym - niech coś logicznego mądrzejsi ode mnie przedstawią Na dzień dzisiejszy VAT z ujednoliconą realną (nie za wysoką) stawką na wszystkie towary i usługi jest o'k. Pozostaje do rozwiązania sposób rozliczania się z małymi (mikro) przedsiębiorcami - czytałem o propozycji ryczałtu (projekt itax). Generalnie VAT daje za dużo możliwości różnego rodzaju odliczeń i przekrętów - co w zamian? Niech myślą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Prawo jest całkiem proste i jasne: dojechałeś po pijaku do celu szczęśliwie - nie ma sprawy, uczestniczyłeś w kolizji, wypadku, wypadku ze skutkiem... - nie ma litości. I wszystko. Tak jak to Cejrowski opowiadal w wywiadzie. Pojechal na swieta do kumpla w Arizonie czy w Texasie, tamten na stol postawil flaszeczke. Cejrowski pyta "ile mozna wypic zeby potem mozna bylo prowadzic samochod?" Koles popatrzyl sie na niego ze zdziwieniem i powiedzial "nie wiem ile mozesz ty ale ja moge cala flaszke". I wytlumaczyl, ze policjant nie ma prawa niepokoic ludzi ot tak sobie, kontrolowac bez powodu, dopoki jedziesz prosto i ogolnie ok to wszystko jest OK.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bo tam kiedyś było obywatelskie państwo, ale po WTC dużo się zmieniło.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niestety, a po Bostronie zmieni sie jeszcze bardziej. Sluzby specjalne. Ale i tak Cejrowski mowil (to wywiad sprzed 2 tygodni) ze nigdzie nie zaznal tyle wolnosci co w stanach.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|