|
Blackend
|
Zależy od okoliczności
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Okoliczności powinny być zawsze łagodzące!
|
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
No i unia dotacjami wykonczyla polskie rolnictwo . Skąd takie informacje? Jest dokładnie odwrotnie. Bez Unii kompletne dziadostwo dopiero by było! To ciekawe ,toc to dziadostwo z Galicji ,100 lat temu pieknie zrolniczylo prawie 3 prowincje na tym kontynencie bez dotacji unijnych .Piekna robote zrobili .Ale wiadomo tutejszy rzad im wiele nie pomagal ,ale zdecydowanie nie przeszkadzal . A starym ,galicyjskim chlopom ,raz ruska konna armia ,raz giermanskie tanki palily wioski .To by mozna odbudowac .Ale jak naszly czasy socjalizmu naukowego ,to sie zrobil wielki "naukowy" balagan" Powiedziano chlopom ze sa nie potrzebni PGR y ich zastapia i nie zastapily ,byla glodowka socjalistyczna .co w prawdzie ale byla . No i puzniej Balcerewicz ich szokowal jakas ich terapia A/C A wunia dobila tanim exportem smieciowego importu zywniosci .No i wszyscy sie zywia tanio ,i dalej nie wiedza czemu tak tanio choruja . Choroby maja sie dobrze wkrainie dostatku Tylko czekac kiedy prawdziwy glod zawita
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
No i unia dotacjami wykonczyla polskie rolnictwo . Skąd takie informacje? Jest dokładnie odwrotnie. Bez Unii kompletne dziadostwo dopiero by było! Ludzki pan- ten "Unia". "Bez pieniędzy od Unii, w Polsce, życie nie jest możliwe" i nie będzie, ale... ale mogę się mylić. Lepiej sie myl ,co smiesznie glupie ,dlugo nie trwa .unia sie zwija ,kwestia czasu .lepiej chlopy zaczna liczyc bez unijnych dotacji ,pamietaj "darowizny"sa tak obliczone zeby cie szybko wykonczyc .Nic sie nie zmienilo od 1000 lat
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
Potomkowie tych Indian ,maja sie dobrze ,zyja choc ich dziadom troche sie oberwalo ,ale nastepne pokolenia odrabiaja straty ,Ci z koleji na Sybieri ,niestety juz nie istnieja ,Ruskie zrobili robote po swojemu ,dokladnie ,nawet lis nie przezyl
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nigdy nie brałem pod uwagę Kanady jako miejsca do życia, ale skoro jest tak wspaniale, to kto wie? A po anglosasku Francuzy z Kanady gadają, czy też jak w Europie udają, że nie umieją?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałam o Polsce a nie Kanadzie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja się kiedyś zastanawiałem nad Kanadą, ale ta odległość...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się Unia będzie rozpadać, co raczej jest niemożliwe, to wybierzemy sobie pędzikiem jakiś zdatny do życia kraik.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No jasne, sama świadomość, że można wyjechać juz mi wystarcza
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja się kiedyś zastanawiałem nad Kanadą, ale ta odległość... Mam rodzinę i w USA i Kanadzie. Mówią oni, że w Kanadzie jest dużo ładniej, spokojniej, czyściej, prawie nieskażone środowisko naturalne (szwagier lubi tam wędkować, są piękne jeziora i taaakie ryby). Ale za to życie jest w Kanadzie dużo droższe... Oni mówią, że w Kanadzie jest bardziej po europejsku, a w Stanach to strach wieczorem wyjść...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nigdzie z Polski nie chcę wyjeżdżać, no chyba, że żyć się nie da...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|