Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12074515 razy)
|
|
renia
|
My parę lat temu mieliśmy sklep czynny 1 maja i słabo...ludzie nie są przyzwyczajeni. 1 maj to święto i basta. Ale w niedzielę chętnie kupują...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No jutro jest Święto Pracy i praca jest wskazana...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
My parę lat temu mieliśmy sklep czynny 1 maja i słabo...ludzie nie są przyzwyczajeni. 1 maj to święto i basta... To nie prowadzicie używek?
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No nie wiem jak z tą kawą. Jednak rozrywka i używki to najpewniejszy biznes pod słońcem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I jeszcze nekrobiznes. Mam znajomą w tej "branży" nie wie ona co z kasą robić...jeździ na wycieczki po całym świecie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..."klientów" nie brakuje...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pisałam o Polsce a nie Kanadzie... To gdzie jest to..."Pięknie tam..."- tam, czy tu. A może ituitam. Pięknie jest "tam"- o czym marzysz, czy "tu"- gdzie marzysz. Nic, a nic nie rozumiem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Hello... Byłeś już u nas na Forum? Belem ,ale sie tak rozjezdzilem po swiecie ,ze o was zapomnialem ,no i wroclem Nic nie szkodzi, co aktualnie pijasz?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak się Unia będzie rozpadać, co raczej jest niemożliwe, to wybierzemy sobie pędzikiem jakiś zdatny do życia kraik. Z "mniejszym złem" już tak jest.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałam o Polsce a nie Kanadzie... To gdzie jest to..."Pięknie tam..."- tam, czy tu. A może ituitam. Pięknie jest "tam"- o czym marzysz, czy "tu"- gdzie marzysz. Nic, a nic nie rozumiem. Pisałam, że pięknie jest tam (na tych zdjęciach) i że chcę mieszkać na wsi, ale już nie tam tylko w Polsce. Pewnie rzeczywiście mało precyzyjnie się wyraziłam...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pięknie tam... ... I ludzie życzliwi tacy. ... Pisałam o Polsce a nie Kanadzie... ... Nic, a nic nie rozumiem. Pisałam, że pięknie jest tam (na tych zdjęciach) i że chcę mieszkać na wsi, ale już nie tam tylko w Polsce. Pewnie rzeczywiście mało precyzyjnie się wyraziłam... I ja też jedynie zdjęcia skomentowałem. A od Twoich marzeń to mi ...sio. tomisio
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
Nigdy nie brałem pod uwagę Kanady jako miejsca do życia, ale skoro jest tak wspaniale, to kto wie? A po anglosasku Francuzy z Kanady gadają, czy też jak w Europie udają, że nie umieją? Inna sytuacja jest dzisiaj ,a inna byla jak ja musialem podjac decycje .To byly lata puznego Gomolki i wczesnego Gierka .Komunizm mial sie dobrze.Jakos nie mialem chceci budowania czegos ,co nie lubialem Zeby wyjechac z PRL'u w tym czasie to albo sie mialo bogatego wojka na tej stronie ,albo bylo sie dobrze urodzonym towarzyszem .Ja nie mialem ani jedengo ani drugiego ,wiec zalatwilem po swojemu, Spryt pomogl Nasze Frock eater ,angielski znaja ,zale strasznie go nie lubia,w/g nich caly swiart powinnien znac Francuski i basta. Bylem u nich okolo roku ,wiec poznalem ich mentalnosc ,nawet mnie polubily ,bo nie angol .Ich wymowa nawet lzejsza od angielskiego dla Polaka Generalnie mowiac da sie zyc ,biurakracji u nas jest duzo mniejsza jak u was ,to sie czuje .Nasz rzad na pijarze by daleko nie zalecial ,politycy cos musza zrobic zeby byc wybranym z powrotem .Ludzie lubia chodzic na wybory ,i chodza Za 2 tyygodnie moja prowincja BC ma wybory ,zobaczymy kto wygra
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
Jak się Unia będzie rozpadać, co raczej jest niemożliwe, to wybierzemy sobie pędzikiem jakiś zdatny do życia kraik. No wlasnie ,problem tylko jeden ,jak to sie bedzie rozpadac ,czy psuc ,to kraikow zdatnych do życia moze buc nie mnogo. A te dobre do zycia, ot tak sobie pewnie granice zamkna albo trzeba sie kwalifikowac ,pod roznymi wzgledami . Ale jak sie ma milion dolcow ,to kazdy sie kwalifikuje ,ponoc
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
A kto by chciał Unię opuszczać? Póki chętnie dają. Bedzie bieda jak przestana dawac ,a kasa juz sie powoli kurczy ,a dlugi sie maja dobrze i rosna
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
żywność i podstawowa opieka zdrowotna, jakość powietrza, dostęp do wody pitnej i warunki sanitarne, bezpieczne schronienie („dach nad głową” i dostęp do energii elektrycznej), bezpieczeństwo osobiste. infrastruktura społeczna (Social Infrastructure): dostęp do podstawowej wiedzy i edukacji, dostęp do informacji i środków komunikacji, zdrowie i dobre samopoczucie, trwałość ekosystemu. możliwości awansu społecznego i wolności osobiste (Opportunity): wolności i prawa osobiste, dostęp do szkolnictwa wyższego, wolność wyboru, równość i tolerancja. Za komuny z takimi wskaźnikami bylibyśmy pierwsi! Komuno wróć!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo za średniego tow. Gierka, byliśmy ponoć "mocarstwem średniej wielkości"
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Dokładnie, tow. Gierek mówił, że jesteśmy ósmą potęgą gospodarczą świata! Swoim zwyczajem nie dodał, że od końca...
|
|
|
|
|
|
|
|
|