Blackend
Go
|
...albo w sprawie krzyża
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie. Nasz rząd ma tyle problemów, a nas się o nic nie pyta.. Już ja bym im powiedziała....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ale czy rząd nie powinien nas tylko reprezentować?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No ale czy rząd nie powinien nas tylko reprezentować?
Szwajcarzy tak mają, a ich rząd składa się z siedmiu osób. Wśród nich cztery to kobiety.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Wśród nich cztery to kobiety.
A to ma jakieś znaczenie? W Anglii rządziła kobieta - mądrze W Niemczech rzadzi kobieta - i zrzucają się na Greków W Carskiej Rosji - morderczyni W ówczesnej Francji - morderca Tak na szybko piszę.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
ie tylko dla mnie ma.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Szło mi o wiodących (większościowych) udziałowców Lufthansy? Nie ma informacji?
chodzi ci o konkrety,moze co ""wykukam",nie mylic z kukulka
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kodar, chciałam wiedzieć, czy w Lufthansie państwo niemieckie ma udziały, czyli jest właścicielem/współwłaścicielem tej firmy.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Patrzyłem wczoraj w nocy na powtórkę I zlotu. Wszystko fajnie: jednomandatowe okręgi, likwidacja senatu, zmniejszenie ilości posłów itd. itp. wszystko o czym Polacy marzą, ale co z tego wyniknie? Czy znowu pewna grupa ludzi na nośnych hasłach znajdzie się na pewnych posadkach w parlamencie i zapomni o wyborcach?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A czemu tym razem miałoby być inaczej...
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Jetem ciekawa jak wyglądałyby wyniki referendum w sprawie przekazania ziemi Kościołowi... co to znaczy przekazania chyba oddania tego co ukradli i jeszcze częściowo zniszczyli
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie znam za bardzo tych spraw z prawami ziemskimi Kościoła. Uważam jedynie, że to co zabrane powinno się oddać, ale np. takie własności państwowe, to nie powinno się przekazywać bez referendum miejscowego chociażby..
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Nie znam za bardzo tych spraw z prawami ziemskimi Kościoła. Uważam jedynie, że to co zabrane powinno się oddać, ale np. takie własności państwowe, to nie powinno się przekazywać bez referendum miejscowego chociażby..
a co ma referendum/głos ludu do twego czyja to była własność przed przejściem przez komunistów po za tym to zostaje i tak w pewnym sensie w naszych rekach Kościół raczej nie sprzedaje ziemi pod hipermarkety
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
a co ma referendum/głos ludu do twego czyja to była własność przed przejściem przez komunistów
przejęciem - miało być ogólnie moim zdaniem albo oddajemy wszystkim albo nikomu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
ogólnie moim zdaniem albo oddajemy wszystkim albo nikomu
Tak powinno być. Ale z darowiznami to jest inna sprawa..Ponoć takie też były..
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar, chciałam wiedzieć, czy w Lufthansie państwo niemieckie ma udziały, czyli jest właścicielem/współwłaścicielem tej firmy.
Popatrz prosze,co wypisalam miedzy innymi z tej str.:http://de.wikipedia.org/wiki/Geschichte_der_Lufthansa Do roku 2004 Lufthansa jest w większości własnością przedsiębiorstwa państwowego. Zostaje w pełni sprywatyzowana ale problemem było zajęcie funduszy emerytalnych z systemu emerytalnego dla służb publicznych (VBL) Rząd federalny znacznie dofinansowal związki OTV i DAG. Na zakończenie prywatyzacji rząd federalny posiadal tylko 36% udziałów. Obszary działalności technologii, transportu i informatyki działaly jako spółka zależna Grupy Lufthansa z własną odpowiedzialnośćia kosztów. W 1997 Lufthansa, Air Kanada, SAS, tajski Airways i United Airlines zawiazaly sojuszu Star Alliance.Jest to pierwszy wielostronny finansowych sojuszu lotniczy na świecie, który przystąpiły do innych linii lotniczych w celu sprostania nowym wyzwaniom, deregulacji i globalizacji. Od 1977 roku niemiecki Lufthanasa AG jest w pelni sprywatyzowany.
|
|
|
|
|
|
|
|