Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12100074 razy)
|
slawek
Go
|
Popieram. Banki żeruj± na ludzkiej nie¶wiadomo¶ci, przy braniu kredytu nie informuj± klientów, ile faktycznie będzie kosztował dany kredyt, tylko np. podadz±, że będ± to raty po np. 1700 zł przez 5 lat - nie wspominaj±c, że prawie dwa razy tyle będzie się spłacać co się wzięło. Nam doliczali 200 zł do każdej raty kredytu, nie informuj±c, że powinni¶my dostarczyć im odpis księgi wieczystej domu, aby nam nie pobierali ubezpieczenia kredytu ( przy ruchomym kursie walut tego nie zauważyli¶my). Dobrze, że przypadkowo dowiedziałam się o tym, bo pewnie nadal by¶my tak płacili.
Źle na to patrzysz przyjmij że bank daje ci pieniądze żebyś mogła mieszkac na swoim i bierze za to tylko kilka procent rocznie a że stara się jeszcze zabezpieczyc aby nie zostac na lodzie ??? to chyba normalne co ty byś zrobiła na jego miejscu ?? więc po prostu czytaj umowe wszak masz na to kilkadziesiąt lat ;P A czy masz pretensje do państwa że okrada cię z wypracowanych pieniędzy w postaci podatków itp. ??? gdyby nie to to byś nie potrzebowała banku do zakupu domu !!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie zrozumiałeś slawku sensu mojej wypowiedzi. Masz czas to przeczytaj ją jeszcze raz dokładnie . Przecież nie piszę, że bank nie powinien brać odsetek od kredytu, tylko o tym, że nie informuje klienta o wymaganych zaświadczeniach wtedy, gdy takie zaświadczenie wpływa w istotny sposób na koszty kredytu (gdyby bank na tym tracił a nie zyskiwał, jestem pewna, że szybko by o sprawie informował).
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Źle na to patrzysz przyjmij że bank daje ci pieniądze żebyś mogła mieszkac na swoim i bierze za to tylko kilka procent rocznie Tutaj nie chodzi o kredyt na budowę domu, tylko na inną inwestycję, a dom jest zastawem.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Niestety Reniu ale wychodzi na to że to ty nie zrozumiałaś mojej odpowiedzi rozwinałem ją trochę nawet ale widać to nie wystarczy a tak swoją drogą to nie spotkałem jeszcze banku który by nie informował że po ustanowieniu stosownych wpisów w księdze wieczystej należy się do nich zgłosić i wtedy właśnie to dodatkowe ubezpieczenie zostanie anulowane. No ale najłatwiej jojczyć że mi nie powiedzieli osohoci P.S. spójrz na to w ten sposób Bank daje ci pieniądze na twoją inwestycje w zamian chce tylko kilka procent rocznie i zastawu w postaci domu, oczywiście z pewnymi obwarowaniami a ty możesz dzięki temu zacząć inwestować te pieniądze i zarabiać duuużżżooo wiecej tak może być ??
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ja tu czegoś nie rozumiem! Pożycza się pieniądze z banku wyłącznie po to, aby zalegalizować lewiznę, płacić mniejszy podatek, a inwestuje się z własnej kieszeni...
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ja tu czego¶ nie rozumiem! Pożycza się pieni±dze z banku wył±cznie po to, aby zalegalizować lewiznę, płacić mniejszy podatek, a inwestuje się z własnej kieszeni... Oj akurat ty rozumiesz pożycza się zeby mieć podkładke bo skąd citizen ma mieć kasę skoro ponad 80% ..........
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
O niemiecką gospodarkę byłbym spokojny, natomiast naszą określiłbym jako "schodzącą"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
O niemiecką gospodarkę byłbym spokojny, natomiast naszą określiłbym jako "schodzącą" Jasne, że schodzącą. I szkoda wielka.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
A do ilu procesów w sprawach prywatyzacji w ogóle nie dojdzie? Jak pisał Balzac ;" Tajemnicą wielkich fortun jest zawsze zbrodnia. Niewykryta, bo wykonano ją schludnie." Dzisiaj mógłbym jeszcze dodać, że prawda nie ujrzy światła dziennego z powodu braku dostępu do mediów...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
http://biznes.onet.pl/skarb-panstwa-pozbywa-sie-niewaznych-kretynskich-s,18493,4093838,4082965,255,1,news-detal Myślałby kto, że nieważne i kretyńskie, skoro za 19 mld zł? A że to jedynie posada dla kolegi kolegi dowodzi, że to "Wprost" nadal znjduje się na drzewie. Trafić tam było łatwo, ale zejść się nie udaje.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak powinno się nazywać rzeczy po imieniu, a nie mydlić oczy, że jest poprawa, jeśli zadłużenie Polski stale rośnie...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
...ale ludziom się żyje lepiej!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Niektórym...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale to była oczywista oczywistość, że dla wszystkich nie starczy... Znaczy starcza, ale tylko na papierze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Miałam takie przeczucie, że to napiszesz...że dla wszystkich nie starczy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|