Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12148190 razy)
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"Prawo jest jak pajęczya..." Od zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pajęczyna nie jest od zawsze, bo najpierw musiał być pająk
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Ile by nie wpłynęło machina biurokratyczna wszystko pożre - wszystko i o jeden grosz więcej
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
-jest to wina całej polskiej klasy politycznej, która w większości przypadków tam gdzie miała wybór, wybierała źle- tylko nie dociera to do tych POstympowców ps, ciemnota i moherowe berety miały rację
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Rząd szuka pieniędzy, ale budżetówy nie RUSZA! Ściągnelismy się dzisiaj myslami. Jak to przeczytałem rano http://podatki.onet.pl/1996484,1,0,wiadomosci.html zacząłem się zastanawiać jak bardzo zmienia się chemia mózgu gdy osiągnie się "szczyt" Jest taka okazja aby pod "płaszczykiem" kryzysu zreformować, lub przynajmniej odchudzić państwo Ale idą wybory i kto się odważy znowelizować budżet?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Jak rejestrowałem pierwsze auto, to w Urzędzie siedział kierownik i dwie urzędniczki. Kierownik wypisywał kwitek do kasy, a urzeniczka na maszynie do pisania dowód rejestracyjny. Szło się do kasy i spowrotem, a komplet dokumentów i rejestracja już czekały. Po obaleniu komuny i wprowadzeniu neokomunizmu (tego z gorszą twarzą), gdy rejestrowałem kolejne auto, siedziały trzy urzędniczki, kierownik miał osobny pokój, szło sie do kasy, a na dokumenty komputerowe czekało się już pół godziny... Gdy rejestrowałem ostatnie auto urzędniczek było dziewięć i każda "zajęta" (kierownik - bóg wie gdzie), a po kwity kazali mi przyjść na następny dzień, ale spotkałem znajomego z klasy z ogólniaka i za pięć minut wszystko było załatwione, a nawet chcieli mi numery na "ładniejsze" wymienić. No jak tu nie kochać ten k-raj.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To ja, ze 20 lat temu, jak robiłam opłaty ZUS, od działalności, to płaciłam na poczcie jedną stąłą opłatę, raz w miesiącu, albo miałam do wyboru kasę w ZUS- ie. A teraz to tyle różnych pitów i raportów trzeba wypełniać, że bez ksiegowej ani rusz.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
no no aleś walnął jak....... jesteś strasznie do tyłu lekarzy i pielęgniarki opłaca NFOZ nie z podatków tylko ze składek wpierw się dowiedz kto jest opłacany z budżetu czemu nie zabrać tym emerytom mundurowym po 15 latach służby, sędziom, prokuratorom i administracji? rozwalić te fundacje i agencje żerujące na budżecie
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...czemu nie zabrać tym emerytom mundurowym po 15 latach służby, sędziom, prokuratorom i administracji? rozwalić te fundacje i agencje żerujące na budżecie... ... i zeby juz nie bylo niczego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
lekarzy i pielęgniarki opłaca NFOZ nie z podatków tylko ze składek Jasne, składki na to płacą krasnoludki , a emerytury i renty obciążone są podatkiem "dochodowym", ale z nazwy tylko.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
...czemu nie zabrać tym emerytom mundurowym po 15 latach służby, sędziom, prokuratorom i administracji? rozwalić te fundacje i agencje żerujące na budżecie... ... i zeby juz nie bylo niczego. przecie to nieproduktywne pasożyty czerpiące z pracy innych a zarabiający więcej od wytwórców
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"ali" nie bądź dzieciakiem
|