renia
|
Nie wiedziałam, że insulina jest pochodną mikroorganizmów GMO.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
W podstawówce, na przyrodzie uczą, że insulina jest pochodną trzustki... A nawet, że jakieś wysepki ją produkują!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No tak. Ale pisze o sztucznej insulinie...takiej co to w zastrzykach niektórzy sobie serwują...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..."W latach osiemdziesiątych, przy wykorzystaniu technik inżynierii genetycznej rozpoczęto produkcję insuliny ludzkiej dzięki wykorzystaniu drożdży piekarniczych oraz bakterii Escherichia coli..."
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
..."W latach osiemdziesiątych, przy wykorzystaniu technik inżynierii genetycznej rozpoczęto produkcję insuliny ludzkiej dzięki wykorzystaniu drożdży piekarniczych oraz bakterii Escherichia coli..." Reniu, skąd ten cytat? Daj linka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo to jest też uzależnienie...od węglowodanów...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zainteresowała mnie kolejność, według której jeden z Autorów "linkowanych" postów wymienił produkty posiadające wit. "C". Cztery pierwsze najczęściej poddawane są obróbce termicznej, pozostałe różnie. Czy cokolwiek z zawartej w nich witaminy ocaleje przy (np.) duszeniu na bardzo wolnym ogniu, Adminie?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Wyciek z budżetu 2,5% podatku dochodowego, to znacznie większa katastrofa dla dziury budżetowej, niż finansowanie partii ze skarbu państwa!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wyciek z budżetu 2,5% podatku dochodowego, to znacznie większa katastrofa dla dziury budżetowej, niż finansowanie partii ze skarbu państwa!
2,5 % na rzecz: partii politycznych, kościołów i organizacji pożytku publicznego. Podatnik dysponowałby ile i komu z jego podatku. Aktualnie są to o wiele wyższe sumy. Polecam choćby - http://www.stachurska.eu/?p=2083 . Na organizacje pożytku publicznego już podatnik 1 % dysponuje, więc wg Palikota 1,5 % ma starczyć dla kościołów i partii. Czemu nie?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czy Ty przypadkiem w czasach szkolnych zasiadałeś w pierwszej ławce? W jakimś filmie było ładnie ujęte "... przed gospodarza nie leź...". To ja niezauważalnie "sieci zakładam", a Ty mi tu ze ściągą się wychylasz.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Czy Ty przypadkiem w czasach szkolnych zasiadałeś w pierwszej ławce? Nie w pierwszej, a w oślej... Stamtąd się czyni najtrafniejsze obserwacje!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...io io...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czy Ty przypadkiem w czasach szkolnych zasiadałeś w pierwszej ławce? Nie w pierwszej, a w oślej... Stamtąd się czyni najtrafniejsze obserwacje! Ośla ...? To coś na wzór bocznej nawy w kościele?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Wszystkich ma się na oku i nikogo za pecami!
|
|
|
|
|
|
|
|