Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12154113 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Strasznie długie. Wniosek jest rzeczowo argumentowany. Jestem ciekawa czy jeszcze jest jakieś państwo, w którym wisi krzyż w sali obrad Sejmu czy też innej formy rządu... Niby drobiazg, a może być iskra wielkiego konfliktu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Doczytałam, że we Włoszech są krzyże w salach lekcyjnych - jako symbol tradycji narodowych...Nie powinno być w takiej sprawie referendum? Czy szkoda pieniędzy na to...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Halina Bortnowska: "Jeżeli ktoś symbole wiesza, musi zrozumieć motywy tych, którzy przeciw temu protestują. I nie ma wcale znaczenia, ilu ich jest, bo w takich sprawach większość nie może niczego narzucać mniejszości. Trzeba dojść po prostu do porozumienia Mirosław Maciorowski: Po wyroku Trybunału Praw Człowieka w swoim blogu (halinabortnowska.blox.pl ) pisze Pani, że ściana klasy szkolnej jest inną przestrzenią niż ściana urzędu, Sejmu czy posterunku policji. Rozróżnia Pani te przestrzenie: pierwszą określa mianem publicznej, w której możemy posługiwać się znakami, np. religijnymi, a drugą – przestrzenią państwową, która powinna być neutralna, zarezerwowana jedynie dla godła kraju…” Więcej… http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7341306,Halina_Bortnowska_proponuje__Ksiegi_zamiast_krzyza.html#ixzz1bPzrI6zX
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Halina Bortnowska: "Jeżeli ktoś symbole wiesza, musi zrozumieć motywy tych, którzy przeciw temu protestują. I nie ma wcale znaczenia, ilu ich jest, bo w takich sprawach większość nie może niczego narzucać mniejszości. Trzeba dojść po prostu do porozumienia Mirosław Maciorowski: Po wyroku Trybunału Praw Człowieka w swoim blogu (halinabortnowska.blox.pl ) pisze Pani, że ściana klasy szkolnej jest inną przestrzenią niż ściana urzędu, Sejmu czy posterunku policji. Rozróżnia Pani te przestrzenie: pierwszą określa mianem publicznej, w której możemy posługiwać się znakami, np. religijnymi, a drugą – przestrzenią państwową, która powinna być neutralna, zarezerwowana jedynie dla godła kraju…” Więcej… http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7341306,Halina_Bortnowska_proponuje__Ksiegi_zamiast_krzyza.html#ixzz1bPzrI6zX Spytałam się mojej córki (druga klasa gimnazjum) czy jej zdaniem krzyże w klasach powinny być? Ona powiedziała, że jej zdaniem nie powinny. Tylko w klasie od religii powinien być krzyż. Ja się z nią zgadzam, tylko, że rodzi się nowe pytanie - czy religia powinna być w szkołach...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zrobili z siebie elitę, która ma zarządzać całą Unią, a pozostałe kraje mają pokornie wykonywać rozkazy... My byśmy byli w grupie pachołków... To by już nie była Unia...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Spytałam się mojej córki (druga klasa gimnazjum) czy jej zdaniem krzyże w klasach powinny być? Ona powiedziała, że jej zdaniem nie powinny. Tylko w klasie od religii powinien być krzyż. Ja się z nią zgadzam, tylko, że rodzi się nowe pytanie - czy religia powinna być w szkołach... To cudownie że się zgadzacie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spytałam się mojej córki (druga klasa gimnazjum) czy jej zdaniem krzyże w klasach powinny być? Ona powiedziała, że jej zdaniem nie powinny. Tylko w klasie od religii powinien być krzyż. Ja się z nią zgadzam, tylko, że rodzi się nowe pytanie - czy religia powinna być w szkołach... To cudownie że się zgadzacie. A Ty masz inne zdanie?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
A Ty masz inne zdanie?
Moje zdanie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak. Pytałam się czy masz inne zdanie w temacie krzyży w klasach?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Fajny" temat, żeby podzielić społeczeństwo... ale żadnego nie powinno się unikać - moim zdaniem...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Zastępowalność pokoleniowa w Polsce wynosi praktycznie 0. Moralność przekłada się na siłę. Jak ktoś chce być głupi to niech sobie jest ale niech nie udaje mądrego. Ale co się dziwić ci którzy najpierw wygolili baranów nie chcą ich już potem. Po co im wyleniałe barany. Swoje już zarobili. A moje zdanie się tu nie liczy bo nie mam za sobą siły propagandy. Czyli tak naprawdę siły pieniądza nieuczciwie za(G)rabianego.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|