Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12101383 razy)
|
Sandman80
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Rynki finansowe...co to jest? To są konkretne osoby a nie żadne rynki...Garstka osób o władzy ponadpaństwowej...
To jest niewidzialna ręka kapitalizmu... w slangu komunistycznym to walec który przyjedzie i wyrówna.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/26/obama-war-on-weed.aspx?e_cid=20111126_DNL_art_1No Palikot powinien sie zajac tym tematem ,,to mu bardziej do twarzy ,niz tam jakas polityke uprawiac ,Polityke zostawi dla chlopcow z piaskownicy ,oni to robia bardzo sprytnie ,Pozyczaja na prawo i lewo dziela sie miedzy soba kolesiami ,a narod splaci ,Zamiast pensji ,a do roboty, robic do smierci . A ten temat Marijuany to powazna sprawa ,moglby i doktorat zrobic ,to przyszlosc .Na drugie wybory to nie 100% mlodych ale 200 na niego zaglosuje Niech tu tam ktos to przetlumaczy ,przeciesz teraz nie wypada latac z swinskim ryjem i dildo .Trzeba sie zajac powaznymi zeczami ,A marijuana to powazna zecz, Boski Dar ,wiem bo mieszkalem w stolicy produkcji marjiuany na obie ameryki No i by zapalili skreta z Monisia na TVNie , by sie pogodzili
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
W "MOJA STYKA Z TŁUSZCZEM" w rozdziale "dobry gospodarz" napisałem:
"Ja bym dorzucił od siebie , dodatkowo uprawę konopi , które wyrastały na polach moich rodziców i innych gospodarzy. Nikomu i niczego złego nie robiły , a wprost przeciwnie. Pamiętam ,że dużo wyższą cenę płaciły skupy za ich przyjęcie. To lider wśród innych roślin włóknistych. Często przyglądałem się trzepakom znajdującym się u sąsiada , które obrabiały wstępnie , jak i ostatecznie wiązki lnu czy konopi. Nikogo nie widziałem zamulonego czy palącego susz liści tej dostojnej rośliny. Dlaczego teraz jest zakaz uprawy. Pozornie tłumaczy się to dbałością i troską o zdrowie. Tak naprawdę , nie uzależnia ona , ani nie szkodzi bardziej od papierosów czy alkoholu. Ja nie przypominam sobie , nawet wzmianki na ten temat. Dlaczego więc? Otóż , gdyby je uprawiano , połowa hodowców bawełny , producentów nylonu i rayonu(sztuczny jedwab) , oraz przetwórców surowców otrzymywanych z drzew straciłaby pracę. Tak się składa , że konopie dostarczają wielu pożytecznych , silnych i wytrzymałych surowców. Nie można sobie życzyć lepszego włókna na odzież , mocniejszego materiału na sznur , czy liny. Łatwiejszego w uprawie i zbiorze żródła miazgi do produkcji papieru , po prostu nie ma.. Same korzyści. Tylko kto na to pozwoli. Wolimy rocznie ścinać setki tysięcy drzew , aby sobie w niedzielne popołudnie poczytać o... trzebieniu obszarów leśnych na świecie. Przeczytał i zapomniał co czytał...(tyle pożytku-kiedyś przynajmniej sobie podtarł) Konopie mogłyby zapewnić miliony gazet , bez wycięcia nawet jednego drzewa. W gruncie rzeczy mogłyby zastąpić wiele innych zasobów naturalnych za jedną dziesiątą ich ceny. Kto by zatem stracił? Ktoś by jednak stracił po wprowadzeniu tej cudownej rośliny do obrotu , która ma dodatkowo właściwości lecznicze. Dlatego jest zakazana. Koniec , kropka."
A więc - jestem za!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też. Nie wierzę w dobre intencje decydentów, a tym bardziej w dbanie o nasze zdrowie. Ich mowa to jest gra słów i gestów aby dobrze się zaprezentować i to wszystko...Wszystkie "zaszczytne" działania w efekcie finalnym okazują się zachłannością finansową ich inicjatorów...są wyjątki - ale te są zakrzyczane, wyśmiewane lub usuwane...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Czyli w tym ustępie , Palikot ma rację?!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może "ustęp" to aż za mocne słowo na tą arenę rządową... Ale tak na serio to więcej takich spraw by się znalazło, w których Palikot ma rację ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz spodziewam się ataku na mój post albo na Palikota...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Smutne to, ale to jest prawdziwy obraz zeczywistosci
|
|
|
|
|
|
|
JoeB
Go
|
Może "ustęp" to aż za mocne słowo na tą arenę rządową... Ale tak na serio to więcej takich spraw by się znalazło, w których Palikot ma rację ... No byloby dobrze poznac te racje
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja w sumie niezbyt interesuję się polityką i nie znam się na niej zbyt dobrze. Bardziej u nas orientuje się w niej mój mąż... śledzi on na bieżąco wiadomości i ma cierpliwość do słuchania tych "mądrości" polityków i ich przepychanek słownych. Mówi on, że jakby Palikot został prezydentem to też by nic lepiej w Polsce nie było. A w samej gadce to dużo dobrych obietnic i racji ma każdy...A ja jak zwykle się z nim zgadzam (z mężem nie z Palikotem ...)
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak to łatwo innych oceniać Najłatwiej tym, którzy w życiu niczego nie dokonali.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|