renia
|
Spokojnie. Nigdy nie zniszczą kościoła.
No to mnie uspokoiłeś...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No jakże tak, bez Kościoła w tym pogaństwie przyszłoby żyć! Kościółek dopiero ma około 1600 wiosen i tylko na zgniłym zachodzie wykazuje objawy uwiędu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nawet nie można by było grzeszyć, bo nie byłoby gdzie się wyspowiadać...
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
No jakże tak, bez Kościoła w tym pogaństwie przyszłoby żyć! Kościółek dopiero ma około 1600 wiosen i tylko na zgniłym zachodzie wykazuje objawy uwiędu. myślę że na wschodzie jeszcze więcej dla pomniejszenia roli Kościoła zrobiono , nic tylko zazdrościć tylko u nas ciemnogród
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas Kościół kwitnie dzięki Komisji Majątkowej, Unii Europejskiej i Wiernym.
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Jak coś nas łączyło 1000 lat to trzeba to pielęgnować u mnie kościół właśnie ma okrągłe 600 lat rewelacja jak sobie można pomyśleć ile pokoleń w tak sumie niewielkiej dolinie przez niego przeszło klimat niepowtarzalny
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A co to jest 1000 lat? Tyle co kichnąć. A przed tym krucyfiksem, to wszystko nie ważne jest? A Wiara Ojców, to do kosza na śmieci?
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
ale ja nie w co pra pra pra ... ojcowie wierzyli może w to samo tylko pod innymi symbolami i nazwami
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
tak samo jak trudno mówić ze nic nie ma skoro jest tyle niewiadomych
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
ale ja nie w co pra pra pra ... ojcowie wierzyli może w to samo tylko pod innymi symbolami i nazwami
W to samo albo i nie w to samo. Izraelici też sobie cielca odlali chociaż już otrzymali wiarę.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W to samo albo i nie w to samo...
Trudno teraz dokładnie odtworzyć wierzenia Prasłowian, bo Kościół wszelkie ślady po tych "okropnych poganach" zniszczył...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Historia jest fałszowana na różne sposoby - tak jak pasowało tym co mieli władzę, co byli silniejsi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kościół swoje święta ustanawiał w dni świąt pogańskich, aby je zlikwidować...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kościół swoje święta ustanawiał w dni świąt pogańskich, aby je zlikwidować... Budował swoje imperium nie zważając na cudze koszty. Przekupstwa być może też nie brakowało?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|