admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26598
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dokładnie - lepiej niech dalej dyskoteki w sejmie robia - mniej beda szkodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale wędliny kupię... Nawet mam w lodówce, mąż kupił od stałego tam sprzedawcy i są smaczne... A ja bym mięsa nie kupiła z marketu. W prywatnym mięsnym kupuję. On ma hodowlę świń i na miejscu w sklepie półtusze porcjuje. Mięso i boczek kupione u niego nie są nastrzykiwane wodą z chemią, bo nic z nich nie pryska na patelni.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas też są renomowani rzeźnicy, którzy podpisują się imieniem i nazwiskiem, mają sklep, a ich historia sięga 1914 roku. Ale to nie to samo, co bezimienna baba czy chłop na targu, dzisiaj jest, jutro jej nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dokładnie tak...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oj! Reniu, żebyś Ty się tak ze mną zgadzała!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale wędliny kupię... Nawet mam w lodówce, mąż kupił od stałego tam sprzedawcy i są smaczne... A ja bym mięsa nie kupiła z marketu. W prywatnym mięsnym kupuję. On ma hodowlę świń i na miejscu w sklepie półtusze porcjuje. Mięso i boczek kupione u niego nie są nastrzykiwane wodą z chemią, bo nic z nich nie pryska na patelni. Mieso przemysłowe sie to nazywa. Tez nie kupuje w markecie, za tanie, az za czerwone, i zle sie smazy. Wystarczy rzut oka na mieso, i wszystko jasne U rzeznika drogo, ale wiem co jem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oj! Reniu, żebyś Ty się tak ze mną zgadzała! Na ogół się zgadzam. Bardzo cenię sobie Twoją Wiedzę, jedynie w polityce często mam inne zdanie. Ale na temat głupich zaleceń unijnych (zielonego ładu) mam takie same zdanie. Żal polskich, i w ogóle europejskich rolników, którymi rządy ani Bruksela się nie interesują - a wręcz rzucają im kłody pod nogi...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Właśnie na tym polega dyskusja, że można się różnić w widzeniu rzeczywistości, co jednak nie rzutuje na akceptację argumentów drugiej strony, jeśli są słuszne.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak to kto, TV Republika wskaże jedynie słuszne argumenty.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale to nie jest polskie medium w Polsce!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
ARD -ZDF juz wskazało słuszna ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale to nie jest polskie medium w Polsce! Nie? A sam prezes Kaczyński ma tam udziały. Powinni jak najszybciej zrepolonizować.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak to kto, TV Republika wskaże jedynie słuszne argumenty. Przynajmniej na argumenty dyskutuja, bo w ARD -ZDF tusk, tylko od kiedy zakazy, nakazacy, i orgraniczenia wolnosci sie wpaja Jakby co, mnie bardzo porusza ten obecny zamordyzm niemiecki z 39 narzucany całej europie, tak samo jak kneblowanie, testowanie i szczepienie.A jesli chodzi o tv republika, to nie przeszkadza, bo nie maja zadnego wpływu na moje zycie, mojej rodziny, i znajomych, korzystamy z prawa wyboru, nie przelewamy kasy na media ktore nam sie nie podobaja...
|
|
|
|
|
|
|
|