Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12096288 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
A do tego przecież każdy "naukowiec" wie, że cukrzyca jest nieuleczalna...
No niezupełnie, cukrzyca jest nieuleczalna, a jeśli dany osobnik na nią się leczył i przestał i żyje bezobjawowo to znaczy, że nigdy cukrzycy nie miał tylko diagnoza była źle postawiona. Piszę tak zawile bo sporo jedzących BARDZO optymalnie 70g W na dobę może krzywej cukrowej nie przejść pozytywnie.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
"michał" masz rację z tym re-printem, choć nie masz, ale to jest naprawdę nieważne!;)
OK, w sumie nakładem autora to rzeczywiście oryginały. admin to mężczyna prawda? to wszyscy wiemy, wynika z tego ześ michał kobietka ..."wyszło szydło z wora"....hahaha
Gdybym miał być kobietą, to byłbym wyjątkowo szpetną... OK, też mi przeszło z tymi żartami, idę spać, bo jutro z samego rana wyjazd na wakacje, także do zobaczenia za jakiś czas.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Piszę tak zawile bo sporo jedzących BARDZO optymalnie 70g W na dobę może krzywej cukrowej nie przejść pozytywnie. nikt z nas raczej nie przejdzie tego testu "pozytywnie", w sensie nikt z optymalnych chyba
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
http://www.kfd.pl/krzywa-cukrowa-pierwszo-slysze-co-to-50429.html ” Badanie zalecane jest w przypadku, kiedy poziom cukru we krwi na czczo jest w normie lub przekracza górny zakres normy, ale nie osiąga jeszcze warto pozwalających rozpoznać cukrzycę. Do testu tego trzeba wykupić w aptece glukozę w ilości 75 g, którą zapisuje na receptę lekarz, który zlecił badanie krzywej cukrowej. Na badanie należy zgłosić się najlepiej rano, koniecznie na czczo z wykupioną glukozą. Badania trwa długo, gdyż ponad 2 godziny i wymaga spędzenia tego czasu w poradni. Wykluczone jest wychodzenie z poradni w celu np. zakupów, spaceru itp. gdyż związana z tym aktywność fizyczna (praca mięśni) zafałszuje wynik badania, obniżając go nadmiernie.” Scyzoryk się w kieszeni otwiera.Można dodać, że by mieć pewność „sukcesu” tego badania należy się wieczorem najeść do syta ziemniaków ze skwarkami, ociekających tłuszczem z żółtkami sadzonymi ale bez popijania zsiadłym mlekiem.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
http://lewica.pl/forum/index.php?fuse=messages.19777 : Czy to tak trudno zrozumieć, że ideologia w każdym miejscu na Ziemi jest tylko NARZĘDZIEM do realizacji narodowych celów? Od czasu, gdy Polska przegrała wojnę z Rosją Radziecką, która potem pokonała swego sojusznika w tej wojnie, Niemcy, mogliśmy tylko dostosować swój ustrój do zwycięzcy, albo podjąć kolejne nieudane powstanie przeciwko Rosji i zniknąć z mapy świata. Więc obarczanie polskich komunistów, tym że nie sprostali wzorcowi ideologicznemu jest niepoważne. Robili to na co hegemon pozwalał i z każdym rokiem wywalczali większy margines swobody. A gdy nadarzyła się okazja ( w 1989 r. bo Rosja osłabła) bez skrupułów porzuciliśmy poprzedniego opiekuna by natychmiast znaleźć sobie nowego. autor: tarak
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Scyzoryk się w kieszeni otwiera...
Ale czy ktos musi sie leczyc? Zawsze jest do dyspozycji np. " medycyna chinska", modlitwa, znachor itp...
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Robili to na co hegemon pozwalał...
Hmmm.... a to ciekawe? To mi przypomina Miedzynarodowy Trybunał Wojskowy w Norymberdze. Oj, Pani Tereso! ..................
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Wiem jedno: gdyby Polska jako Kraj wspierała swoich Obywateki - Dr Jan Kwaśniewski ze dwadzieścia lat temu dostałby Nagrodę Nobla za swoje odkrycia, a tak jak zwykle: "Polak i przed i po szkodzie głupi", bo Polska ma właśnie taki feler. Niszczyć swoje, chwalić cudze. Niszczyć swoich Obywateli, a paść obcych...
PS Bardzo mi się podoba, że Tata po siedemdziesięciu latach (z czego ostatnie czterdzieści - to pasmo przeważnie przykrości, chamstwa, bezduszności, kpin i wyśmiewania, planowego niszczenia Człowieka i jego Wiedzy, a których to "zaszczytów" doświadczał Tata od "maluczkich", a nawet powinienem napisać od ... - takie niedomówienie) wreszcie od dwóch lat zadbał o własne zdrowie! Szkoda, że tak późno.
PS bis Namawiam usilnie Tatę do kontynuowania pisania Biografii - czyta się z zapartym tchem!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Chociaż nie. Wybitne jednostki niszczy się w każdym kraju. Dowód, a proszę:
cyt: "Graz, 3 września 2004
Drogi Janie!
List ten jest nieco spóźniony (...) Myślę, że Polacy powinni się cieszyć, że przez Twoją osobę dostali się do czołówki ruchu niskowęglowodanowego (...). Ja też zaatakowałem medycynę akademicką, tak że oni z kolei unisono zaatakowali mnie. Ludzie nie mają pojęcia, jak ciężko jest działać naukowo poza kliniką czy szpitalem, tak jak Ty. (...)
Drogi Janie, dzielimy ten sam los i dlatego tak totalnie się rozumiemy. W każdym przypadku powinniśmy trzymać się razem. W najbliższych dniach prześlę Ci egzemplarz 15 wydania „Leben ohne Brot” zawierającego nową teorię raka oraz nieco wyznań osobistych. Napiszę do Ciebie znów z Londynu, kiedy już tam spokojnie osiądziemy. Serdeczne pozdrowienia, Twój towarzysz niedoli...
Wolfgang"
PS aby nie było nieporozumień - cytowane fragmenty (tłumaczenie z niemieckiego oryginału) pochodzą z osobistej korespondencji Jana Kwaśniewskiego, a słowa te napisał do Taty - prof.dr hab. Wolfgang Lutz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem pewna, że lek. med. Jan Kwaśniewski zostanie doceniony, tylko czym prędzej, tym lepiej dla wszystkich (prawie).
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"renia" ty sobie nie żartuj. To byłaby klęska dla całej dietetyki i medycyny polskiej z ostatnich 40 lat! PS a akurat mojemu Tacie na tym, ani na "docenianiu" wcale nie zależy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj nie żartuję, a z poważnych spraw staram się w ogóle nie żartować. PS Dobrze, że Pan Kwaśniewski, zaczął dbać o swoje zdrowie, ciekawi mnie, czy rzucił palenie?(dietetyczka wygadała)
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wiem jedno: gdyby Polska jako Kraj wspierała swoich Obywateki - Dr Jan Kwaśniewski ze dwadzieścia lat temu dostałby Nagrodę Nobla za swoje odkrycia, a tak jak zwykle: "Polak i przed i po szkodzie głupi", bo Polska ma właśnie taki feler. Niszczyć swoje, chwalić cudze. Niszczyć swoich Obywateli, a paść obcych...
PS Bardzo mi się podoba, że Tata po siedemdziesięciu latach (z czego ostatnie czterdzieści - to pasmo przeważnie przykrości, chamstwa, bezduszności, planowego niszczenia Człowieka i jego Wiedzy, a których to "zaszczytów" doświadczał Tata "maluczkich", a nawet od ... - takie niedomówienie) wreszcie od dwóch lat zadbał o własne zdrowie! Szkoda, że tak późno.
PS bis Namawiam usilnie Tatę do kontynuowania pisania Biografii - czyta się z zapartym tchem!
Biografia doktora Kw
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie dało się pisać w okienku. Tekst skakał jak na sprężynie.
Biografia doktora Kwaśniewskiego będzie wydarzeniem, jestem pewna. Jest w nas jakaś skaza, która żywi się pogardą wzgledem innych, najlepiej słabszych. Moim zdaniem wywodzi się ona z totalitarnej rodziny i jeśli tak jest to się prędko z tej skazy nie wyleczymy. Szczególnie jeśli nie będzie powszechnej edukacji emocjonalnej. Powszechnej.
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
(...)(dietetyczka wygadała) Jak można wygadać, kto wygadał
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
(...) Jest w nas jakaś skaza, która żywi się pogardą względem innych, najlepiej słabszych. (...)
Zjawisko występuje nawet w stadzie zwierząt i ma uzasadnienie ewolucyjne typu słabych zagłodzić lub zagryźć, silnych rozmnożyć. W ten sposób stado ma większą szansę na przetrwanie w dziczy. Zwycięstwo rozumu nad instynktem występuje gdy przyjemność płynąca z myślenia przeważa nad przyjemnością płynącą z jedzenia i innych zachowań; fizjologicznych, stadnych, społecznych, tradycyjnych, przyjętych, sprawdzonych, podpatrzonych, popularnych, modnych, oczekiwanych ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie dało się pisać w okienku. Tekst skakał jak na sprężynie... Ktoś mi już wspominał, że miał taką sytuację na przeglądarce IE 8, ale nic na to nie można poradzić!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
PS Dobrze, że Pan Kwaśniewski, zaczął dbać o swoje zdrowie, ciekawi mnie, czy rzucił palenie?(dietetyczka wygadała) jednym słowem masakra, gdy będę wybierać się do jakiejś Arkadii, pierwsze co zrobię to zapytam czy w tym samym czasie nie będzie tam przypadkiem P. "ren".....no przecież osa w d...mnie ugryzie i wszyscy na forum będą wiedzieć nie mówiąc o innych bardziej przyjemnych sprawach....hihi
|
|
|
|
|
|
|
|
|