Dasna
Go
|
Aż się wierzyć nie chce
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Też tak - - miałam.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pomijając sprawę KK, to zastanawiałam się kiedy przyjdzie czas na burzenie tych "komunistycznych" bloków. One średnio już mają chyba ok. 50 lat. Wiem, że na tyle u nas przewidywano "żywot" wieżowców (10-ciopiętrowych) ale może do setki one dotrwają...chyba, że się jakiś zawali, to zaczną burzyć...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zapraszam na Ukrainę do tzw. chruszczowek. Nikt tu nawet nie myśli o ich wyburzaniu.Funkcjonują tu też nazywane po ukraińsku "hurtożytki" a po rosyjsku "obszczeżytia" z toaletą dla całego piętra na korytarzu. Co Ci się marzy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A w USA to całe osiedla wyburzają...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wielkiej płyty nie brak i na Zachodzie Europy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... dobre dla piromanów... "specjalistów" od efektów specjalnych...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Warszawska "wielka płyta" U nas na takie bloki mówią "stalingrady"
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A w USA dwa największe wieżowce też zburzyli...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, gdybyśmy mieli w Polsce taki wzrost jak mówią obecni propagandyści to po połowie wielkiej płyty, zresztą nie tylko, śladu by nie było. Ponadto nowsze wcale nie są w większości lepsze. Niektóre budynki wielkopłytowe otynkowano i niczym się od nowych nie różnią.
A wyburzyć? Gdy brakuje paru milionów mieszkań? Gdy ludzie wyjeżdżają na Zachód by zarobić na podstawowe koszrty utrzymania bo dla wielu tu się nie da??? To może mówić ktoś oderwany od rzeczywistości.
Mieszkam w nowym. Nic ciekawego. Kupowałam wyrys na kartce mieszkania, czyli rozkład pomieszczeń, zdziwiłam się odebrawszy klucze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
W Niemczech mieszkań nie brakuje. Konunalnych również.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reniu, gdybyśmy mieli w Polsce taki wzrost jak mówią obecni propagandyści to po połowie wielkiej płyty, zresztą nie tylko, śladu by nie było. Ponadto nowsze wcale nie są w większości lepsze. Niektóre budynki wielkopłytowe otynkowano i niczym się od nowych nie różnią.
A wyburzyć? Gdy brakuje paru milionów mieszkań? Gdy ludzie wyjeżdżają na Zachód by zarobić na podstawowe koszrty utrzymania bo dla wielu tu się nie da??? To może mówić ktoś oderwany od rzeczywistości.
Mieszkam w nowym. Nic ciekawego. Kupowałam wyrys na kartce mieszkania, czyli rozkład pomieszczeń, zdziwiłam się odebrawszy klucze.
Teresa, ja nie mam zamiaru wyburzać... ani nawet za tym nie jestem. Oczywiście, gdyby jakiś blok stanowił zagrożenie dla jego mieszkańców, to co innego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Niemczech mieszkań nie brakuje. Konunalnych również.
Wiem - tam mieszkania czekają na chętnych i to nawet dwadzieścia lat temu tak było - gdy u nas czekano po 20 lat na mieszkanie...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No tak... Znajoma, Polka, mieszkająca w Belinie Zachodnim, w mieszkaniu komunalnym, gdy jej się sąsiedzi nie podobali poszła do kwaterunku ze skargą. Nie minął tydzień gdy dostała do wyboru inne mieszkanie komunalne. Jakoś widać pracownicy administracyjni rozumieją, że życie jest zbyt krótkie i kruche by źle mieszkać.
|
|
|
|
|
|
|
|