Autor
|
Wtek: Najnowsza historia Polski (Przeczytany 12162593 razy)
|
WojciechS
Go
|
Jak wszyscy zaczniemy ... A ilu was jest?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Zapomniałe¶ dodać, że 2% "naszych" najbogatszych przedsiębiorców płaci ¶mieszne podatki w naszym kraju...
Czy ty się pozamieniałeś na głowy ??? jeśli bogaty facet kupuje rolsrolsa który kosztuje .......... (no chyba wiesz ile ?) to policz sobie ile tam jest podatków człowieku !!!!!!! życia ci nie starczy na zapłacenie samej AKCYZY ;P więc się odstosunkuj od innych kieszeni !
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale niektórym się marzy, żeby zapłacił za rolsa, a dostał hulajnogę w ramach sparwiedliwości społecznej...
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Zapomniałe¶ dodać, że 2% "naszych" najbogatszych przedsiębiorców płaci ¶mieszne podatki w naszym kraju...
Czy ty się pozamieniałeś na głowy ??? jeśli bogaty facet kupuje rolsrolsa który kosztuje .......... (no chyba wiesz ile ?) to policz sobie ile tam jest podatków człowieku !!!!!!! życia ci nie starczy na zapłacenie samej AKCYZY ;P więc się odstosunkuj od innych kieszeni ! Najbogatsi kupują za granicą i tamże rejestrują swojego Rolls Royce'a i tamże płacą podatki, więc budżet Polski nie ma z tego nic. Ilu z tych najbogatszych ma po kilka paszportów, to sobie poczytaj.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie tylko auta, także rezydencje i ich wyposażenie, stroje. Tam płacą w restauracjach, kasynach, parkach rozrywki dla dzieci i wnuków. Tam więc dbają o rozwój rynków pracy. Czytałam tylko co, że nawet interesy we świecie zakładać próbują ponosząc niejednokrotnie wielkie straty (któryś z naszych orłów nawet 0,5 miliarda złotych) na którą to stratę się wyżyłuje za stawkę uniemożliwiającą opłacanie malutkich obiektywnie (w porównaniu do kosztów utrzymania rezydencji) rachunków tutejszy pracownik. Szat z powodu tych strat nie rozdzierają, bo łatwo przyszło (tu) łatwo poszło (tam).
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
No tak... Co innego robić interesy w oparciu o zamówienia publiczne, wygrywane ponoć w tzw "przewałach", tfu- przetargach, a co innego konfrontacja z prawdziwym biznesem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie tylko auta, także rezydencje i ich wyposażenie, stroje. Tam płacą w restauracjach, kasynach, parkach rozrywki dla dzieci i wnuków. Tam więc dbają o rozwój rynków pracy. Czytałam tylko co, że nawet interesy we świecie zakładać próbują ponosząc niejednokrotnie wielkie straty (któryś z naszych orłów nawet 0,5 miliarda złotych) na którą to stratę się wyżyłuje za stawkę uniemożliwiającą opłacanie malutkich obiektywnie (w porównaniu do kosztów utrzymania rezydencji) rachunków tutejszy pracownik. Szat z powodu tych strat nie rozdzierają, bo łatwo przyszło (tu) łatwo poszło (tam).
Podobnie jest z tymi "markietami". Tutaj zarabiają bez płacenia podatku, płacą najniższe możliwe pensje (dobijają mniejsze krajowe działalności gospodarcze), a zysk wywożą za granicę...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jedyna co mnie martwi to to, że dyskusja idzie w kierunku potepienia najbogatszych czy marketów itd., Tak samo było za komuny ludzie skakali sobie do gardeł gdy w sklepach były puste półki. Zły jest system i patologiczna czynność "muzguf" rządzących. Kto dał zwolnienia podatkowe na 10 lat Realom czy innym oszomom? Sami sobie dali? Czy kręcą lody na frajerstwie naszej władzy. Moglibysmy tu przesiedlic wszystkich Szwajcarów bez wyjątku i gwarantuje, że po roku podatkowym beda kombinować jak nasi
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Najbogatsi kupuj± za granic± i tamże rejestruj± swojego Rolls Royce'a i tamże płac± podatki, więc budżet Polski nie ma z tego nic. Ilu z tych najbogatszych ma po kilka paszportów, to sobie poczytaj.
No to chyba nic dziwnego że nie pozwalają się okradać ??? poza tym napisałem "rolsrolsa" żeby móc podłożyć pod to każdy inny expenive car wszak "majbachami" też jeżdżą i to nie na zagranicznych paszportach P.S. masz samochód ??
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Moglibysmy tu przesiedlic wszystkich Szwajcarów bez wyj±tku i gwarantuje, że po roku podatkowym beda kombinować jak nasi Ja bym im dał jednak kilka lat te sprawy docierają do ludzi ze znacznym opóźnieniem , do niektórych jak widzisz nigdy nie dotrą
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedyna co mnie martwi to to, że dyskusja idzie w kierunku potepienia najbogatszych czy marketów itd., Tak samo było za komuny ludzie skakali sobie do gardeł gdy w sklepach były puste półki. Zły jest system i patologiczna czynność "muzguf" rządzących. Kto dał zwolnienia podatkowe na 10 lat Realom czy innym oszomom? Sami sobie dali? Czy kręcą lody na frajerstwie naszej władzy. Moglibysmy tu przesiedlic wszystkich Szwajcarów bez wyjątku i gwarantuje, że po roku podatkowym beda kombinować jak nasi Oczywiście, że jest to winą rządu. Oni na to pozwalają i to z pewnością nie bezinteresownie...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Najbogatsi kupuj± za granic± i tamże rejestruj± swojego Rolls Royce'a i tamże płac± podatki, więc budżet Polski nie ma z tego nic. Ilu z tych najbogatszych ma po kilka paszportów, to sobie poczytaj.
No to chyba nic dziwnego że nie pozwalają się okradać ??? poza tym napisałem "rolsrolsa" żeby móc podłożyć pod to każdy inny expenive car wszak "majbachami" też jeżdżą i to nie na zagranicznych paszportach P.S. masz samochód ?? Poczytaj najpierw, czemu (i komu) zawdzięczają swoje majątki, a może zrozumiesz, o co mi chodzi. Nigdy nie byłem przeciw bogaceniu się, ale, jeżeli nie jest to czysta gra, to jestem przeciw. Byłem świadkiem wystarczającej ilości przekrętów, aby wiedzieć, o czym mówię. P.S. Zaspokoję Twoją ciekawość-mam 2-letnią terenówkę.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Poczytaj najpierw, czemu (i komu) zawdzięczaj± swoje maj±tki, a może zrozumiesz, o co mi chodzi. Nigdy nie byłem przeciw bogaceniu się, ale, jeżeli nie jest to czysta gra, to jestem przeciw. Byłem ¶wiadkiem wystarczaj±cej ilo¶ci przekrętów, aby wiedzieć, o czym mówię. P.S. Zaspokoję Twoj± ciekawo¶ć-mam 2-letni± terenówkę.
Ty mnie do czytania nie odsyłaj bo ja to wszystko wiem od dawna ;P P.S. ja też mam 20 letnią terenówke
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
To zero u Ciebie musi być stresujące...
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
To zero u Ciebie musi być stresuj±ce... Nie sil się na złośliwości nie wychodzi ci
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Nie przejmuj się, to mija z wiekiem
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie przejmuj się, to mija z wiekiem A z jakim wiekiem mija ??
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|