WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
I jak to notorycznie bywa jest to problem dla ludzi Wałbrzycha i im podobnym, bo nie dla beneficjentów tego długu. Beneficjenci właśnie planują weekend, gości spraszają i ustalają skąd ma ich zabrać samolot.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ale ci beneficjenci nie ukradli tylko zarobili te pieniądze zgodnie z prawem, więc z czystym sumieniem mogą je wydawać, jak zechcą, a przeciętny "ludź z Wałbrzycha" nawet nie wie ile długu ma...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
To prawo to jak wiadomo na życzenie Wałbrzyszan było, tyle mieli do powiedzenia...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Nie tylko dla Wałbrzyszan. To prawo stanowi coś więcej. Jesteśmy po prosrtu pod presją obowiązującej obecnie dyktatury, i tyle w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No przecie chyba głosują co cztery lata na swoich demokratycznie wybranych przedstawicieli stanowiących później w ich imieniu prawo. W imieniu, a nie w interesie wyborców! PROSTE? I to właśnie jest demokracja...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nie tylko dla Wałbrzyszan. To prawo stanowi coś więcej. Jesteśmy po prosrtu pod presją obowiązującej obecnie dyktatury, i tyle w temacie.
To jeszcze nie wyjechaliście?
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Trzymam kciuki, bo zwalczyć dyktaturę proletariatu jest bardzo trudno... Mam nadzieję, że bez drastycznych metod i rozlewu krwi wykorzenicie do reszty wreszcie komunę? A zapomniałem! Lekarzom siem już nie opłaca wyjeżdżać, bo w kraju więcej wyciągają ... Cyfr nie podaję, bo bedzie jak z górnikami...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Natomiast ja podaję linka żeby nie być gołosłownym w sprawie zwolnień podatkowych dla firm zagranicznych. http://orka2.sejm.gov.pl/IZ4.nsf/main/18CE1B25Zwracam szczególną uwagę na zdanie gdzie dowiadujemy się o możliwości przyznawania szczególnych ulg dla firm przez ministra, które to informacje są tajne Trzy lata zwolnień to było na dzień dobry, a jak się pogadało to więcej
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Ciekawe, czy na zasadzie - "mów mi pan do ręki"
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nie, to tylko "niewidzialna ręka rynku". Inwestuje się tam, gdzie się zarabia! Bez zwolnień podatkowych nikt nie zainwestowałby w tak ryzykownym kraju, z powodu chorych roszczeń proletariackich...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bez zwolnień podatkowych nikt nie zainwestowałby w tak ryzykownym kraju, z powodu chorych roszczeń proletariackich... To dla naszego dobra aby utrzymać nadal stan proletariacki ulgi dostawał tylko zagraniczny przedsiębiorca. No jest w tym jakaś logika
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
ja też mam 20 letnią terenówke To na awatarze to chyba kultowe auto marki UAZ, jeśli mnie wzrok nie myli? Porządne auta. Do naprawy dawali tylko młotek i przecinak...
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
To na awatarze to chyba kultowe auto marki UAZ, je¶li mnie wzrok nie myli? Nie mydli cie
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No, to bardzo drogie auto w przeliczeniu na przejechany kilometr, przez akcyzę do paliwa oczywiście! Ale jak łatać świadomie dziurę budżetową, to z własną przyjemnością...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A jak tym biednym pomóc? Bo gadać każdy potrafi, ale do roboty na rzecz biednych, to nie ma nikogo!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A po co pracować na rzecz biednych? W znakomitej wiekszości oni są chetni do roboty. Rząd, który kreuje politykę prokreacji, a nie potrafiący zapewnic (zorganizować) pracy jest... pewne niedomówienie
|
|
|
|
|
|
|
|