Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
"A państwo? Czy nie postępuje tak samo? Zabiera mi podatek od wartości mojej pracy – powiedzmy 100 – i zwraca mi go w postaci świadczeń socjalnych o znacznie mniejszej wartości, powiedzmy 20."
Brutalne ale PRAWDZIWE. Dzisiaj mamy więcej niewolników niż kiedykolwwwiek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W czarnej dziurze W ekonomii zwaną dziurą budżetową I nic nie da się z tym zjawiskiem zrobić Jest ono jeszcze przez współczesną naukę nie do końca rozpoznane
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... "gdzie przedsiębiorcy nie widzą związku między dochodami ludności "...
bo przeciętny przedsiębiorca jedzie na tym samym wózku co przeciętna ludność. Widziałam 'biznesmenów", którzy aby nie stracić prestiżu zabierali rodzinę na narty kosztem wypłat dla pracowników.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
... "gdzie przedsiębiorcy nie widzą związku między dochodami ludności "...
bo przeciętny przedsiębiorca jedzie na tym samym wózku co przeciętna ludność. Widziałam 'biznesmenów", którzy aby nie stracić prestiżu zabierali rodzinę na narty kosztem wypłat dla pracowników.
Dla fałszywego presiżu... Terminowe wypłaty pracownikom prestiżu nie podważają, natomiast wyjazd na narty w ich miejsce zdecydowanie tak.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zupełnie nie rozumiem tych ekonomicznych komentarzy. Artykuł jest o savoir vivre i zawiera cenne porady dla każdego.Więcej takich artykułów promujących po prostu dobre zachowanie przy stole. Kiedyś były programy o savoir vivre , brak ich. I za przeproszeniem co ma piernik do wiatraka. Kultura przy stole obowiązuje każdego.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-oplaca-sie-wyjechac-za-chlebem-2333375.htmlLektura ciekawa, tyle że nie można przeliczać cen towarów za granicą do naszych cen. Wiadomo, że w Polsce one wyjdą bardziej korzystnie. Co innego wyjazd turystyczny - zarabiamy u nas, a tam wydajemy, o wtedy to boli Lepiej by było zrobić porównanie procentowe. Np. ile procent wydam na jedzenie (typowy koszyk) ile na mieszkanie ile na paliwo itd i ile jeszcze mi zostanie. Warto jeszcze pamiętać (z tym ile jeszcze zostanie), że dobra luksusowe kosztują kwotowo w euro tyle samo na zachodzie co u nas (wystarczy porównać ceny na ebay'u).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Artykuł jest o savoir vivre i zawiera cenne porady dla każdego.Więcej takich artykułów promujących po prostu dobre zachowanie przy stole. Po co ludziom teraz savoir vive? Przecież pizze każdy w łapie trzyma. To nara.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Samotnej matce nasz rząd nie potrafi (czytaj - nie chce) pomóc finansowo, a 4 tysiące zł miesięcznie na dom dziecka znajdują...pewnie z własnej kieszeni to dają...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moja znajoma pisała pracę licencjacką o domu dziecka w Lęborku. Jest tam 30 dzieci i 30 osób personelu. No to nic dziwnego, że koszty utrzymania dziecka w domu dziecka są takie wysokie. Z tego co mówiła o zachowaniu tych wychowanków, to jest gorzej niż źle i nie rokują oni na wyrośnięcie na porządnych obywateli. Raczej na patologię...
|
|
|
|
|
|
|
|